«AEGEAN 600»: Ένας απαιτητικός διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας «γεννήθηκε»

«AEGEAN 600»: Ένας απαιτητικός διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας «γεννήθηκε»

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης, η ανακοίνωση για την προκήρυξη του πρώτου διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα «AEGEAN 600», παρουσία εκπροσώπων από την αθλητική, δημοσιογραφική και πολιτική ελληνική σκηνή.

Η σπουδαία αυτή διοργάνωση θα διεξαχθεί από τις 14 έως τις 20 Ιουνίου στο Αιγαίο Πέλαγος και κύριος στόχος της είναι η προβολή της Ελλάδας σε διεθνές επίπεδο, τα πανέμορφα νησιά, αλλά και η εισαγωγή της χώρας μας, στους διεθνείς αγώνες ιστιοπλοΐας 600 ναυτικών μιλιών.

Μέχρι τώρα διεξάγονται πέντε μεγάλοι διεθνείς αγώνες 600 ναυτικών μιλίων (Newport - Βερμούδες, Rolex Fastnet Race, Rolex Sydney Hobart, Rolex Middle Sea Race, RORC Caribbean 600 by Rolex) και το «AEGEAN 600» θα γίνει ο έκτος.

Τη συνέντευξη Τύπου τίμησαν με την παρουσία τους και ο Γερουσιαστής της Πολιτείας του Ροντ Άιλαντ των ΗΠΑ Λεωνίδας Ραπτάκης, ο πρώην υφυπουργός Εμπορίου του Καναδά Τζέρι Σκλαβούνος, ο βουλευτής Α΄ Πειραιώς Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες Γεώργιος Ανδρεάδης, η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Περιφέρειας Αττικής Νικόλαος Πέππας, ο Γενικός Διευθυντής της Helmepa Δημήτριος Μητσάτσος καθώς και εκπρόσωποι της επιχειρηματικής και της αθλητικής σκηνής της χώρας.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Υφυπουργείου Αθλητισμού, της Περιφέρειας Αττικής, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών.

«Στην επιθυμία μας να προβληθεί το δυνατόν περισσότερο η Ελλάδα αφ’ ενός ως χώρα ναυταθλητισμού και θαλάσσιου τουρισμού, κατατάσσοντάς την στις χώρες των μεγάλων διεθνών ιστιοπλοϊκών συναντήσεων, αφ’ ετέρου να προβληθεί η μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά του Αιγαίου που αποτελεί το λίκνο του δυτικού πολιτισμού, προκηρύσσουμε δια το 2020 τον διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα AEGEAN 600 Yacht Race στο Αιγαίο», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΟΙΑΘ Ιωάννης Μαραγκουδάκης.

«Από την πρώτη στιγμή που μου παρουσίασαν τον αγώνα ενθουσιάστηκα διότι η χώρα μας θα μπει μέσα στους μεγάλους παγκόσμιους αγώνες και θα προβληθούν οι ομορφιές της. Η Ελλάδα έχει πολλά πλεονεκτήματα στον χώρο του ναυταθλητισμού, του yachting κλπ. Ως υπουργείο είμαστε εδώ για να στηρίξουμε όλα αυτά που μπορούν να συνθέσουν τη δύναμη της χώρας μας», τόνισε από την πλευρά του, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

«Η συμβολή του αγώνα για την προβολή της Αττικής ως αθλητικός και πολιτιστικός προορισμός θα είναι τεράστια. Αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα του event η Περιφέρεια θα είναι αρωγός της προσπάθειας», τόνισε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γεώργιος Πατούλης. Τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εκπροσώπησε η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Χριστιάνα Καλογήρου: «Οι υπηρεσίες του υπουργείου θα στηρίξουν τη διοργάνωση. Οι άνδρες και οι γυναίκες του Λιμενικού Σώματος θα βοηθήσουν για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα. Το «AEGEAN 600» δίνει την ευκαιρία για την προβολή του Αιγαίου μας», υπογράμμισε.

Από την πρώτη στιγμή δίπλα στη διοργάνωση βρέθηκε και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού. «Η χώρα μας, και με αυτόν τον αγώνα, θα αποδείξει ότι μπορεί να διοργανώσει μεγάλα διεθνή αθλητικά γεγονότα. Ως ΕΟΤ, με επιθυμία του κ. Θεοχάρη, θα στηρίξουμε τον αγώνα με όλες μας τις δυνάμεις και θα τον προβάλλουμε στο εξωτερικό», δήλωσε η Πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου.



Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved