Silver European League: Πανέτοιμη για το «διπλό» κορυφής η Εθνική Γυναικών

Silver European League: Πανέτοιμη για το «διπλό» κορυφής η Εθνική Γυναικών

Ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα καλείται να φέρει εις πέρας η Εθνική ομάδα που θα διεκδικήσει αύριο στις 9μ.μ. (ώρα Ελλάδας) στο κλειστό της Μισλίνια, τη νίκη κόντρα στην πρωτοπόρο Σλοβενία, προκειμένου να την προσπεράσει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του Β’ ομίλου του Silver European League.

Αμφότερες οι δύο ομάδες προέρχονται από νίκες και θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να κατακτήσουν την πρωτιά στον όμιλο, η οποία ισοδυναμεί με το «εισιτήριο» για τον τελικό της διοργάνωσης. Η «γαλανόλευκη» χθες το απόγευμα, μετά το βίντεο έκανε την πρώτη της προπόνηση στο «Športna Dvorana Hall», με την αισιοδοξία ενόψει του αυριανού… τελικού να είναι διάχυτη σε όλα τα μέλη της αποστολής.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Γκιγιέρμο Ναράνχο μιλώντας στο volleyball.gr σχετικά με το αυριανό ματς, υπογράμμισε: «Την πρώτη φορά που αντιμετωπίσαμε την Σλοβενία δεν είχαμε αρκετό χρόνο για να προετοιμαστούμε κατάλληλα και έτσι επικεντρωθήκαμε στην φυσική κατάσταση και όχι τόσο στην τακτική για να μην έχουμε τραυματισμούς. Έτσι κάναμε αρκετά λάθη στο πρώτο μας παιχνίδι με την Σλοβενία στα σημαντικά σημεία του αγώνα. Αν δεν κάναμε τόσα λάθη δεν λέω πως σίγουρα θα κερδίζαμε, αλλά δεν θα ήταν το αποτέλεσμα το ίδιο. Το 3-0 σετ δεν ήταν αντιπροσωπευτικό τις δυναμικής των δύο ομάδων. Σίγουρα και αύριο το παιχνίδι θα είναι πολύ δύσκολο, καθώς παίζουμε στην έδρα τους αλλά θα κάνουμε τα πάντα ώστε να διεκδικήσουμε τη νίκη».

Σχετικά με την επιλογή της συγκεκριμένης 14άδας, ο Ισπανός τεχνικός εξήγησε: «Πάντα κάνουμε ροτέισον στις παίκτριες. Ωστόσο τώρα επιλέχθηκαν οι καλύτερες επιλογές για αυτό το ματς, καθώς θέλαμε να σταθεροποιήσουμε την υποδοχή μας για αυτό το ματς».

«Κλείνοντας» ο Γκιγιέρμο Ναράνχο κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό για τη συνολική παρουσία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, τόνισε με νόημα: «Σε αυτό το τουρνουά, το οποίο ήταν πολύ ενδιαφέρον, είχαμε την ευκαιρία να δούμε αρκετές παίκτριες, σύνολο 19, αλλά και την Διώτη που είναι τραυματίας, αλλά έχει ήδη αρχίσει να κάνει επιθέσεις και αυτή η περίοδος είναι σημαντική για την επιστροφή της. Είδαμε την Κυπαρίσση, μια νεαρή και ταλαντούχα αθλήτρια, η οποία εξελίσσεται πολύ γρήγορα. Η Καλαντάτζε και η Γεωργιάδου είναι νέες επιλογές για εμάς. Η Παπαφωτίου είχε μια εξαιρετική χρονιά, αλλά και η Κονόμι, που επέστρεψε. Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα περίοδος για να δούμε όλες τις επιλογές μας και ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα γίνει στην Τουρκία τον Αύγουστο. Θα είναι ένας δύσκολος όμιλος με την περσινή πρωταθλήτρια Σερβία, και την Τουρκία, αλλά και οι υπόλοιπες ομάδες είναι αξιόμαχες, η Γαλλία, η Φιλανδία και η Βουλγαρία».

 

Η 14άδα της Εθνικής:

Πασαδόροι: Όλγα Βεργίδου, Στέλλα Χριστοδούλου.

Ακραίες: Ευαγγελία Μερτέκη, Όλγα Στράντζαλη, Αθανασία Τοτσίδου, Κωνσταντίνα Βλαχάκη.

Κεντρικές: Τζίνα Λαμπρούση, Μελίνα Εμμανουηλίδου, Άννα Καλαντάτζε.

Διαγώνιες: Ανθή Βασιλαντωνάκη, Μαρία Οικονομίδου.

Λίμπερο: Ηλιάνα Ιακωβίδου, Μαριαλένα Αρτακιανού, Αρέτα Κονόμι.



Όλα τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, Μάντσεστερ Σίτι-Τσέλσι, Μίλαν-Ίντερ
Παναθηναϊκός Α.Ο., Δούκας: «Επιτέλους ξεκινάμε», το μήνυμα για το νέο γήπεδο - «Στόχος το 2026»
Παναθηναϊκός Α.Ο., Δούκας: «Επιτέλους ξεκινάμε», το μήνυμα για το νέο γήπεδο - «Στόχος το 2026»
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved