Τσιτσιπάς – Ναδάλ: Η μεγαλύτερη μάχη μέχρι την επόμενη (video+photos)

Τσιτσιπάς – Ναδάλ: Η μεγαλύτερη μάχη μέχρι την επόμενη (video+photos)

Τσιτσιπάς – Ναδάλ: Ο ημιτελικός του Αυστραλιανού Όπεν ανάμεσα στον Έλληνα «Θεό» του τένις, Στέφανο Τσιτσιπά, και τον Ισπανό σούπερ σταρ Ράφα Ναδάλ θα γίνει σήμερα (24/01, 10:30 Live Onsports) και όλοι θα έχουν στραμμένα τα βλέμματά τους στη Μελβούρνη!

Είναι μόλις 20 χρονών, έχει καταφέρει να κάνει όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και όλο τον πλανήτη να μιλάει για εκείνον. Αν πεις… ρακέτα, το πρώτο όνομα που θα σου έρθει πλέον στο μυαλό είναι «Στέφανος Τσιτσιπάς». Ο Έλληνας «Θεός» που έχει κάνει τον πλανήτη να παραμιλάει με τις επιτυχίες του στα κορτ της Μελβούρνης, στο Αυστραλιανό Όπεν. Η ημέρα που… γύρισε το τσιπάκι ήταν η Κυριακή, όταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να αποκλείσει τον τεράστιο Ρότζερ Φέντερερ. Τον Ελβετό μύθο του αθλήματος τον οποίο όπως ο ίδιος ο Στέφανος είπε, θαύμαζε από 10 χρονών και ευελπιστούσε κάποια στιγμή να αντιμετωπίσει σε ένα μεγάλο τουρνουά.

tsitsipas federer

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς όχι απλά τον αντιμετώπισε, αλλά κατάφερε να τον νικήσει. Στον δρόμο του στη συνέχεια βρέθηκε ο Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ, που δεν ήταν τόσο… υψηλό εμπόδιο για να μπορέσει να του φράξει την πορεία προς τη δόξα. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε 3-1 και τον Ισπανό στα προημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν και είναι πλέον στα ημιτελικά. Έγινε ο πρώτος Έλληνας που φτάνει ως τους «4» ενός Grand Slam και θέλει να γίνει κι ο πρώτος που θα φτάσει σε τελικό και γιατί όχι να το κατακτήσει! Το έργο του, βέβαια, μόνο εύκολο δεν είναι από τη στιγμή που θα έχει να αντιμετωπίσει τον τεράστιο Ράφα Ναδάλ.

Η μεγάλη νίκη επί του Ρότζερ Φέντερερ

Ο σούπερ σταρ του αθλήματος από τη Μαγιόρκα, θα παίξει για 30ή φορά στην καριέρα του έναν ημιτελικό Grand Slam, την ώρα που ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα παίξει μόλις στον πρώτο ημιτελικό του σε τέτοια διοργάνωση. Η μονομαχία των δυο είναι το απόλυτο θέμα συζήτησης όχι μόνο για τους λάτρεις του τένις, αλλά για κάθε φίλαθλο στον πλανήτη. Για αυτό, άλλωστε, οι διοργανωτές του Αυστραλιανού Όπεν επέλεξαν να γίνει η αναμέτρηση σε ώρα… βολική και για τον υπόλοιπο πλανήτη, αφού και οι δυο αντίπαλοι Τσιτσιπάς και Ναδάλ, προέρχονται από την Ευρώπη. Το σίγουρο είναι πως η Ελλάδα ζει… στους ρυθμούς του 20χρονου τενίστα και όλοι θα είναι καθηλωμένοι στη μεγάλη αναμέτρηση με τον Ισπανό σούπερ σταρ.

Tsitsipas Nadal

Το ίδιο, φυσικά, ισχύει και για τους ομογενείς στη Μελβούρνη που μετατρέπουν τη «Rod Laver Arena» σε… γαλανόλευκο κύμα έτοιμο να τα βάλει με κάθε αντίπαλο του Στέφανου. Του δικού μας Στέφανου που από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Αυστραλία τον έχει «αγκαλιάσει» η ομογένεια. Όπου και να βρεθεί προκαλείται φρενίτιδα ενθουσιασμού, ενώ σε κάθε αγώνα – όπου τα εισιτήρια είναι δύσκολο να τα βρει κανείς με την ευκολία που θα τα έβρισκε ακόμα και σε αγώνες… NBA – υπάρχουν χιλιάδες Έλληνες της Μελβούρνης έξω από τις εγκαταστάσεις όπου γίνεται το Αυστραλιανό Όπεν έτσι ώστε να στηρίξουν τον 20χρονο αθλητή!

Πόσα χρήματα θα κερδίσει ο Τσιτσιπάς αν κατακτήσει το τουρνουά;

Για να φτάσει, ωστόσο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς να αντιμετωπίσει τον Ράφα Ναδάλ στον ημιτελικό του Αυστραλιανού Όπεν χρειάστηκε να διανύσει έναν αρκετά μακρύ δρόμο. Ο 20χρονος Έλληνας τενίστας στον πρώτο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν απέκλεισε με 3-1 τον Ιταλό Ματέο Μπερετίνι, ενώ στον δεύτερο γύρο νίκησε με το ίδιο αποτέλεσμα τον Σέρβο Βίκτορ Τροϊτσκι. Στον τέταρτο γύρο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε 3-1 τον Νικολόζ Μπασιλασβίλι από τη Γεωργία και στους «16» έγινε το μεγάλο… μπαμ κόντρα στον Ρότζερ Φέντερερ με το ιστορικό 3-1! Στον αγώνα των προημιτελικών, ο Έλληνας «Θεός» του τένις νίκησε ξανά 3-1 τον Ισπανό Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ και πλέον «έκλεισε» ραντεβού με τον Ράφα Ναδάλ

Οι δυο προηγούμενες αναμετρήσεις Τσιτσιπά - Ναδάλ

Ο 32χρονος σούπερ σταρ, από την πλευρά του, για να φτάσει για 30ή φορά στην καριέρα του σε ημιτελικά Grand Slam στον πρώτο γύρο τον Αυστραλό Τζέιμς Ντάγκγουορθ (3-0) και στον δεύτερο γύρο τον επίσης Αυστραλό, Μάθιου Έμπντεν με το ίδιο αποτέλεσμα. Στον τρίτο γύρο, στον δρόμο του Ράφα Ναδάλ βρέθηκε ένας ακόμα... οικοδεσπότης. Ο Άλεξ ντε Μιναούρ ηττήθηκε κι αυτός 3-0 από τον σούπερ Ράφα ενώ στον τέταρτο γύρο παρότι ο Τόμας Μπέρντιχ από την Τσεχία ήταν υψηλότερου επιπέδου από τους Αυστραλούς, ηττήθηκε κι αυτός 3-0 απόν Ισπανό σούπερ σταρ του τένις. Το τελευταίο εμπόδιο του Ράφα Ναδάλ πριν τα ημιτελικά, ήταν ο Αμερικανός Φράνσις Τιαφόε, που δεν προέβαλε κι αυτός αντίσταση και ηττήθηκε 3-0. Με λίγα λόγια ο Ναδάλ δεν έχει χάσει... σετ στο τουρνουά, ο μοναδικός που το έχει καταφέρει αυτό, και όλοι αντιλαμβόνται τη δυσκολία του έργου του Στέφανου Τσιτσιπά.

Τσιτσιπάς – Ναδάλ, λοιπόν, στις 10:30 σε έναν μεγάλο ημιτελικό ενός Grand Slam όπως το Αυστραλιανό Όπεν με τη μεγάλη «μάχη» να μεταδίδεται ζωντανά από το Eurosport 1 και για την εξέλιξή του θα ενημερώνεστε real time, ζωντανά, από το Live του Onsports

Καλή επιτυχία Στέφανε!

Federer falls to Tsitsipas | Australian Open 2019

Tsitsipas' winning tiebreak

The many aces of Tsitsipas

Nadal beats Tsitsipas to win 80th ATP title in Toronto! | Rogers Cup 2018 Final Highlights

Barcelona 2018 Final - Nadal vs Tsitsipas - Rafael Nadal wins historic 11th Barcelona title


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

LIVE: Τσιτσιπάς – Ναδάλ 0-3 σετ (ΤΕΛΙΚΟ)

LIVE: Τσιτσιπάς – Ναδάλ 0-3 σετ (ΤΕΛΙΚΟ)

Τσιτσιπάς –Ναδάλ: Οι προηγούμενες «μάχες» και οι ύμνοι του Ισπανού για τον Στέφανο (videos)

Τσιτσιπάς –Ναδάλ: Οι προηγούμενες «μάχες» και οι ύμνοι του Ισπανού για τον Στέφανο (videos)

Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved