Τσιτσιπάς –Ναδάλ: Οι προηγούμενες «μάχες» και οι ύμνοι του Ισπανού για τον Στέφανο (videos)

Τσιτσιπάς –Ναδάλ: Οι προηγούμενες «μάχες» και οι ύμνοι του Ισπανού για τον Στέφανο (videos)

Δείτε τις δυο προηγούμενες μονομαχίες ανάμεσα σε Στέφανο Τσιτσιπά και Ράφα Ναδάλ.

Τσιτσιπάς εναντίον Ναδάλ. Το μέλλον του τένις κόντρα σε έναν μύθο του αθλήματος. Ένα… σενάριο που μοιάζει να είναι βγαλμένο από φωτοτυπία με τη μεγάλη «μάχη» που έδωσε και κέρδισε κόντρα σε έναν αντίστοιχο θρύλο του παγκοσμίου τένις ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Στο μυαλό όλων αναπόφευκτα έρχεται η «τιτανομαχία» που είχε με τον Ρότζερ Φέντερερ ο Έλληνας «Θεός» του τένις στη φάση των «16» του Αυστραλιανού Όπεν. Ο 20χρονος Τσιτσιπάς έχει μπροστά του, πλέον, τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του αφού κατάφερε στους «8» να αποκλείσει τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ και να περάσει στα ημιτελικά του Grand Slam.

Ένα επίτευγμα που κατάφερε για πρώτη φορά στην καριέρα του, την ώρα που ο Ράφα Ναδάλ θα παίξει στον 30ό ημιτελικό Grand Slam στη δική του απίθανη καριέρα! Ο Ισπανός σούπερ σταρ, για να καταλάβετε τι… γίγαντα του αθλήματος θα βρει απέναντί του ο Τσιτσιπάς, έχει κατακτήσει 17 τίτλους Grand Slam. Συγκεκριμένα έχει πάρει 11 φορές το Ρολάν Γκαρός, 2 φορές το Γουίμπλεντον, 3 το Αμερικανό Όπεν και 1 το Αυστραλιανό Όπεν ενώ είναι το Νο2 στην Παγκόσμια Κατάταξη…

tsitsipas nadal 3

Λογικό, είναι, λοιπόν και η «μονομαχία» της Πέμπτης στη «Rod Laver Arena» να μοιάζει ξανά με τη μάχη του «Δαυίδ κόντρα στον Γολιάθ». Βέβαια, όπως συμβαίνει από την αρχή του τουρνουά στη Μελβούρνη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα έχει και πάλι εκατοντάδες Έλληνες ομογενείς στο πλευρό του. Η ελληνική κοινότητα στην Αυστραλιανή πόλη δεν έχει αφήσει… λεπτό μόνο του τον Στέφανο Τσιτσιπά και ήδη γίνονται πυρετώδεις ετοιμασίες για την κερκίδα που θέλουν να στήσουν και να «ντύσουν» στα «γαλανόλευκα» για το παιδί – θαύμα του ελληνικού τένις οι συμπατριώτες μας στην Αυστραλία!

Ο Ράφα Ναδάλ από την πλευρά του, για να φτάσει για 30ή φορά στην καριέρα του σε ημιτελικά Grand Slam στον πρώτο γύρο τον Αυστραλό Τζέιμς Ντάγκγουορθ (3-0) και στον δεύτερο γύρο τον επίσης Αυστραλό, Μάθιου Έμπντεν με το ίδιο αποτέλεσμα. Στον τρίτο γύρο, στον δρόμο του Ράφα Ναδάλ βρέθηκε ένας ακόμα... οικοδεσπότης. Ο Άλεξ ντε Μιναούρ ηττήθηκε κι αυτός 3-0 από τον σούπερ Ράφα ενώ στον τέταρτο γύρο παρότι ο Τόμας Μπέρντιχ από την Τσεχία ήταν υψηλότερου επιπέδου από τους Αυστραλούς, ηττήθηκε κι αυτός 3-0 απόν Ισπανό σούπερ σταρ του τένις. Το τελευταίο εμπόδιο του Ράφα Ναδάλ πριν τα ημιτελικά, ήταν ο Αμερικανός Φράνσις Τιαφόε, που δεν προέβαλε κι αυτός αντίσταση και ηττήθηκε 3-0. Με λίγα λόγια ο Ναδάλ δεν έχει χάσει... σετ στο τουρνουά, ο μοναδικός που το έχει καταφέρει αυτό, και όλοι αντιλαμβόνται τη δυσκολία του έργου του Στέφανου Τσιτσιπά.

tsitsipas nadal

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 32χρονος σούπερ σταρ από τη Μαγιόρκα, μετά την τελευταία του νίκη αναφέρθηκε στον Στέφανο Τσιτσιπά τον οποίο θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη στον μεγάλο ημιτελικό. «Η νέα γενιά θα χρειαστεί να περιμένει για την ευκαιρία της, αν και φαίνεται πως δεν θέλουν καθόλου να περιμένουν. Ο Τσιτσιπάς είναι ένας παίκτης που κάθε μήνα βελτιωνόταν την περασμένη χρονιά», είπε αρχικά ο Ναδάλ δείχνοντας πως δεν έχει καμία διάθεση… υποτίμησης του Στέφανου. Στη συνέχεια, είχε ακόμα καλύτερα λόγια να πει και σημείωσε: «Είναι ήδη ικανός να παίρνει νίκες απέναντι στους καλύτερους. Είναι σπουδαίος παίκτης και στα επόμενα χρόνια θα γίνει ένας από τους καλύτερους».

Δεν θα μπορούσε, πάντως, να κάνει και διαφορετικά αν αναλογιστεί κανείς τί έχει καταφέρει μέχρι τώρα ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο 20χρονος Έλληνας τενίστας στον πρώτο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν απέκλεισε με 3-1 τον Ιταλό Ματέο Μπερετίνι, ενώ στον δεύτερο γύρο νίκησε με το ίδιο αποτέλεσμα τον Σέρβο Βίκτορ Τροϊτσκι. Στον τέταρτο γύρο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε 3-1 τον Νικολόζ Μπασιλασβίλι από τη Γεωργία και στους «16» έγινε το μεγάλο… μπαμ κόντρα στον Ρότζερ Φέντερερ με το ιστορικό 3-1! Στον αγώνα των προημιτελικών, ο Έλληνας «Θεός» του τένις νίκησε ξανά 3-1 τον Ισπανό Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ και πλέον «έκλεισε» ραντεβού με τον Ράφα Ναδάλ.

tsitsipas nadal 2

Τον Ισπανό που θέλει να πάρει ξανά το Αυστραλιανό Όπεν για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια και τη μοναδική κατάκτηση που έχει σε αυτό του τουρνουά, για να κάνει δικό του τον 18ο τίτλο Grand Slam στην καριέρα του. Απέναντί του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς που έγινε ο πρώτος Έλληνας ο οποίος έφτασε στα ημιτελικά ενός τέτοιου τουρνουά και διεκδικεί το όνειρο της παρουσίας σε τελικό. Οι δυο τους έχουν βρεθεί αντιμέτωποι στα κορτ άλλες δυο φορές, με τον Ράφα Ναδάλ να κερδίζει αμφότερες. Τόσο στον Καναδά όσο και στη Βαρκελώνη. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θέλει να κάνει την 3η φορά… φαρμακερή για τον Ισπανό σούπερ σταρ και μένει να αποδείξει την Πέμπτη πως είναι το μέλλον που έρχεται με… σπασμένα φρένα για να σαρώσει τα πάντα στο παγκόσμιο τένις!

ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΣΙΤΣΙΠΑ - ΝΑΔΑΛ

Οι δυο προηγούμενες αναμετρήσεις ανάμεσα σε Τσιτσιπά - Ναδάλ

Nadal beats Tsitsipas to win 80th ATP title in Toronto! | Rogers Cup 2018 Final Highlights

Barcelona 2018 Final - Nadal vs Tsitsipas - Rafael Nadal wins historic 11th Barcelona title


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απίστευτο: Έφτιαξαν… σουβλάκι «Τσιτσιπάς» (audio+photos)

Απίστευτο: Έφτιαξαν… σουβλάκι «Τσιτσιπάς» (audio+photos)

Τους έχει τρελάνει ο Τσιτσιπάς: Χάνουν και… σπάνε τις ρακέτες! (photos)

Τους έχει τρελάνει ο Τσιτσιπάς: Χάνουν και… σπάνε τις ρακέτες! (photos)

Υπόκλιση στον Τσιτσιπά: «Η Οδύσσεια και το παραμύθι συνεχίζονται»! (photos)

Υπόκλιση στον Τσιτσιπά: «Η Οδύσσεια και το παραμύθι συνεχίζονται»! (photos)

Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved