Powerlifting: Δύο ευρωπαϊκά μετάλλια στην κατηγορία Master (pic)

Powerlifting: Δύο ευρωπαϊκά μετάλλια στην κατηγορία Master (pic)

Νέες σημαντικές διακρίσεις για τη χώρα μας έφεραν δύο αθλητές του Δυναμικού Τριάθλου (Powerlifting) στο Πανευρωπαϊκό Κύπελλο Powerlifting της WRPF που διεξήχθη στην Πολωνία.

Οι δύο αθλητές αγωνίστηκαν στην κατηγορία Single Bench Press. Συγκεκριμένα, ο Κώστας Αλεξόπουλος στα 110κ. πήρε άνετα την πρώτη θέση στην κατηγορία Master με 210κ. Μάλιστα, ο 50χρονος αθλητής έλαβε μέρος και στην κατηγορία Open, θέλοντας να συναγωνιστεί αθλητές 15 χρόνια -και πλέον- μικρότερούς του και τα πήγε εξαιρετικά, αφού ισοβάθμησε στην 3η θέση, αλλά έχασε το μετάλλιο (βγήκε 4ος) επειδή ο αντίπαλός του ήταν ελαφρύτερος.

Ο Αλεξόπουλος δοκίμασε στην 3η του προσπάθεια στα 217,5κ. για ατομικό ρεκόρ (έχει 215κ.) και για να «κλειδώσει» το ασημένιο μετάλλιο, αλλά δεν τα κατάφερε, ωστόσο φάνηκε πως τα κιλά τα έχει. Αποτελεί, πάντως, τεράστια επιτυχία και είναι ελάχιστοι πραγματικά οι αθλητές της κατηγορίας master που μπορούν να κοντράρουν αθλητές στην Open. «Το Πανευρωπαϊκό πήγε σχετικά καλά για μένα. Είχα μία ατυχία στην τελευταία μου προσπάθεια, για να πάρω και δεύτερο μετάλλιο. Στόχος μου, πλέον, η Πανελλήνια Λίγκα στις 25 Νοεμβρίου, όπου θέλω να σημειώσω νέο ρεκόρ στο powerlifting με συνολική επίδοση κοντά στα 800 κιλά», δήλωσε ο Κώστας Αλεξόπουλος.

Η πετυχημένη προσπάθεια του Κώστα Αλεξόπουλου στα 210 κιλά.

Ο Αργύρης Κατσούλας στα 90κ. Μaster κατέλαβε την 3η θέση με 145κ. τα οποία έκανε στην πρώτη του προσπάθεια. Στη συνέχεια δοκίμασε περισσότερα κιλά για την πρωτιά, αλλά δεν τα κατάφερε, καθώς λόγω διαφορετικών κανόνων στη συγκεκριμένη ομοσπονδία έπρεπε να αλλάξει την τεχνική του. «Η διοργάνωση ήταν άρτια και η φιλοξενία των Πολωνών εξαιρετική. Είχα υψηλότερες προσδοκίες, αλλά ένα τεχνικό λάθος μου στέρησε την πρώτη θέση. Προχωράμε για την επόμενη μεγάλη διοργάνωση στην Ελλάδα», δήλωσε ο Αργύρης Κατσούλας.

Η πετυχημένη προσπάθεια του Αργύρη Κατσούλα στα 145 κιλά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του Ελληνικού Σωματείου Δυναμικού Τριάθλου Ανδρέας Κωλέττης είναι ο πρώτος Έλληνας που μετέχει ως διεθνής κριτής στην WRPF και δήλωσε: «Πρόκειται για μία εξαιρετική διοργάνωση που αφορούσε αποκλειστικά τις πιέσεις πάγκου. Μετείχαν μεγάλα ονόματα του bench press και η μπάρα ξεπέρασε πολλές φορές τα 200κ. Ακόμα και στις μικρές κατηγορίες σωματικού βάρους». Σημαντική ήταν επίσης η προσφορά του εθελοντή-συνοδού, Χρήστου Κώστα.



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved