Παναθηναϊκό Στάδιο: Ιστορική επέτειος
SHARE

Παναθηναϊκό Στάδιο: Ιστορική επέτειος

Tα πέντε χρόνια από την ημέρα που άνοιξε ξανά για το κοινό, συμπλήρωσε το Παναθηναϊκό Στάδιο, με θριαμβευτικό μάλιστα απολογισμό.

Ήταν 15 Απριλίου του 2010, όταν η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μετά από πολλές δυσκολίες, κατάφερε να παραδώσει για χρήση στους επισκέπτες το Στάδιο, στο οποίο αναβίωσαν οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες του 1896.

Από τότε και μέχρι σήμερα έχουν επισκεφθεί το Παναθηναϊκό Στάδιο συνολικά 557.120 άτομα, αναδεικνύοντας το Καλλιμάρμαρο σε έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Αθήνας.

Η επισκεψιμότητα είναι συνεχώς αυξανόμενη και καταρρίπτει κάθε χρόνο νέο ρεκόρ, ενώ το 2015 ήδη οι αριθμοί έχουν αυξηθεί κατά 50% με τους επισκέπτες να έχουν φτάσει τους 48.718 επισκέπτες.

Η ανταπόκριση του κόσμου είναι εξαιρετική, δικαιώνοντας τον Πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο, ο οποίος είχε όραμα να ανοίξει για το κοινό τις πύλες του Σταδίου, που ήταν κλειστές για πάρα πολλά χρόνια και φιλοξενούσε μόνο ορισμένες εκδηλώσεις.

Η επιτυχία του εγχειρήματος αποδεικνύεται και από την προσέλευση των μαθητών, καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί 136.679 παιδιά.

Επίσης, οι 130.643 είναι φοιτητές και άτομα άνω των 65 ετών που έχουν εισέλθει με μειωμένο εισιτήριο, ενώ οι 289.798 είναι επισκέπτες που έχουν εισέλθει με κανονικό εισιτήριο που κοστίζει 3 ευρώ.

Παράλληλα, στο εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Αγαπώ τον αθλητισμό- Kids’ Athletics» το οποίο υλοποιεί η ΕΟΕ στο Παναθηναϊκό Στάδιο σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, τον ΣΕΓΑΣ, την ΕΟΠΕ και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας έχουν συμμετάσχει από τον Απρίλιο του 2010 μέχρι σήμερα 84.900 μαθητές και μαθήτριες από 1.311 Δημοτικά Σχολεία απ’ όλη τη χώρα, από την Κέρκυρα έως τα Φουφουρά Κρήτης και από την Σάμο ως την Θεσσαλονίκη.

Πρέπει να τονιστεί ότι το Παναθηναϊκό Στάδιο ως επισκέψιμος χώρος-μνημείο αποτελεί ένα επιτυχημένο μοντέλο σύμπραξης Δημοσίου-Ιδιωτικού τομέα και  διαθέτει και τις ακόλουθες υπηρεσίες:

1)      Λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο 365 ημέρες τον χρόνο: 08.00-19.00 Μάρτιος-Οκτώβριος, 08.00-17.00 Νοέμβριος-Φεβρουάριος
2)      Διαθέτει μηχανοργάνωση με σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης εισιτηρίων
3)      Ακουστική ξενάγηση σε 10 γλώσσες
4)      Πωλητήριο αναμνηστικών ειδών
5)      Κυλικείο

Επίσης,  στο Αίθριο φιλοξενείται η  Έκθεση «Αναμνήσεις από τους Ολυμπιακούς αγώνες, αφίσες και δάδες από το 1896 έως σήμερα» την οποία όλοι μπορούν να επισκεφτούν χωρίς επιπλέον κόστος. Ταυτόχρονα, δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να παρακολουθήσουν στιγμιότυπα και συγκινητικές σκηνές  των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004, και να «περιηγηθούν» στα προγράμματα του Multimedia Touch Screen Table.


Παίρνει Ντοναρούμα ο Ολυμπιακός! (videos+photos)
Παίρνει Ντοναρούμα ο Ολυμπιακός! (videos+photos)
Στην Ελλάδα το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Finn
Στην Ελλάδα το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Finn
Πλήθος κόσμου στο υστατο «αντίο» της συζύγου του Δημήτρη Ανδρεόπουλου
Πλήθος κόσμου στο υστατο «αντίο» της συζύγου του Δημήτρη Ανδρεόπουλου
BCL: Αυτή είναι η θέση του Προμηθέα μετά τη συντριβή στην Πόλη
BCL: Αυτή είναι η θέση του Προμηθέα μετά τη συντριβή στην Πόλη

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies