UFC 180: Πήρε τίτλο ο Fabricio Werdum (videos)

UFC 180: Πήρε τίτλο ο Fabricio Werdum (videos)

Interim UFC Heavyweight Champion αναδείχθηκε ο Fabricio Werdum (19-5-1) με ΤΚΟ δεύτερου γύρου επί του Mark Hunt (10-9-1).

Έτσι εξασφάλισε… πάλι ευκαιρία τίτλου απέναντι στον UFC Heavyweight Champion, Cain Velasquez (13-1), τον οποίο επρόκειτο να αντιμετωπίσει στο σημερινό UFC 180, παρθενικό σόου του UFC στο Μεξικό. Θυμίζουμε πως λόγω τραυματισμού του Αμερικανού παγκόσμιου πρωταθλητή, ο Werdum αρκέστηκε σε ματς για προσωρινό τίτλο με τον 40άχρονο Hunt, ο οποίος έλεγξε τον πρώτο γύρο της αναμέτρησης, χωρίς ωστόσο να προσεγγίσει τελείωμα με ουσιαστικό τρόπο. Στο 2:27 του δεύτερου, όμως, ο Νεοζηλανδός μαχητής υπέκυψε σε βίαιο συνδυασμό του 37χρονου Βραζιλιάνου, που πήρε και πριμ 50.000 δολαρίων με το πρώτο «Απόδοση της Βραδιάς».

Πέρασε το τεστ ο Gastelum
Το δεύτερο κατέληξε στον νικητή του TUF 17, Kelvin Gastelum (10-0), ο οποίος διατήρησε το αήττητό του ξεπερνώντας το εμπόδιο του Jake Ellenberger (29-9), που έχασε τρίτο διαδοχικό ματς. Μάλιστα, ο Αμερικανός Welterweight με μεξικανικές ρίζες ολοκλήρωσε το αποψινό co-main event στο 4:46 του πρώτου γύρου, καθώς εκμεταλλευόμενος την ταχύτητά του δημιούργησε προϋποθέσεις για το καταλυτικό «rear-naked choke».

Επιστρέφει ο Ricardo Lamas
Δεύτερη διαδοχικό θετικό αποτέλεσμα μετά την ήττα του από τον UFC Featherweight Champion, Jose Aldo (25-1), στο UFC 169, εξασφάλισε ο Ricardo Lamas (14-4) με υποταγή πρώτου γύρου σε βάρος του Dennis Bermudez (14-4), o οποίος απώλεσε σερί επτά νικών. Άλλωστε ακολούθησε τον ρυθμό του αντιπάλου και στην πρώτη ουσιαστική ευκαιρία πέρασε γκιλοτίνα, που αποδείχθηκε αρκετή για την επαναφορά του στις κορυφαίες θέσεις της κατάταξης των Featherweights.

Βίαιος Montano
Ο Μεξικανός Welterweight, Augusto Montano (13-1), δεν φανέρωσε διάθεση για αστεία στο ντεμπούτο του στο UFC, καθώς με ωραίο «flying knee» αποσυντόνισε τον Chris Heatherly (8-3), τον οποίο εξόντωσε άμεσα με TKO, στο τέλος του πρώτου πεντάλεπτου. Χαροποίησε έτσι τους συμπατριώτες του ως τελευταίος μαχητής της χώρας του, που αγωνίστηκε στο σόου του «Mexico City Arena».

Γκιλοτίνα στον εμφύλιο
Σε αναμέτρηση Μεξικανών Welterweights, o Hector Urbina (17-8-1) επικράτησε του Edgar Garcia (14-4) με υποταγή πρώτου γύρου. Δοκίμασε «anaconda choke», πριν προτιμήσει γκιλοτίνα για την εξόντωση του αντιπάλου του, ο οποίος έχασε για τρίτη φορά σε ισάριθμους αγώνες του UFC και απώλεσε σερί τεσσάρων νικών, που τον επανέφεραν στο κορυφαίο promotion μικτών πολεμικών τεχνών.

Το… σήκωσε ο Yair Rodriguez
Με ομόφωνη απόφαση των κριτών ύστερα από τρεις βαρετούς γύρους, ο Yair Rodriguez (4-1) επιβλήθηκε του Leandro Morales (4-1) και αναδείχθηκε πρωταθλητής στο τουρνουά των Featherweights του TUF Latin America. Άλλωστε, το UFC 180 αποτέλεσε ιδιότυπο Finale για το ριάλιτι του UFC.

Τίτλος και για Alejandro Perez
Την πρώτη θέση στο τουρνουά των Bantamweights πήρε ο Alejandro Perez (15-5), ο οποίος κέρδισε τον Jose Alberto Quinonez (3-2) με ομόφωνη απόφαση. Ο 25χρονος Μεξικανός ήταν ανώτερος, αλλά εκμεταλλεύτηκε και αφαίρεση δύο βαθμών από τον συμπατριώτη του λόγω αντικανονικών χτυπημάτων.

Έφυγε το αυτί της Leslie Smith
Περίεργο TKO καταγράφηκε στο μοναδικό γυναικείο ματς της κατηγορίας Bantamweight του UFC 180, καθώς η Jessica Eye (11-2) πήρε την πρώτη νίκη της στο UFC, όταν με χτύπημά της στο ξεκίνημα του δεύτερου πεντάλεπτου άνοιξε στη μέση το αριστερό αυτί της Leslie Smith (7-6-1)! Δόθηκε εντολή για τη διακοπή από τον ιατρό, ο οποίος προειδοποίησε τον ρέφερι για αίμα στο αυτί από το τέλος του πρώτου γύρου.

Μεγάλη βραδιά για Gabriel Benitez
Σε αναμέτρηση της κατηγορίας Featherweight μεταξύ αποκλεισμένων μαχητών του TUF Latin America, o Gabriel Benitez (17-4) αποδείχθηκε ψύχραιμος και αποτελεσματικός. Εξασφάλισε και νίκη στο ντεμπούτο του στο UFC χάρη σε γκιλοτίνα στο 30ό δευτερόλεπτο του τρίτου γύρου σε βάρος του Humberto Brown (4-5).

Συνήλθε έγκαιρα ο Briones
Σε άλλο ματς αποκλεισμένων μαχητών του παραπάνω ριάλιτι, ο Μεξικανός Bantamweight, Enrique Briones (16-4), κατέβαλε τον Αργεντινό Guido Cannetti (6-2) με υποταγή δεύτερου γύρου. Στο πρώτο πεντάλεπτο βρέθηκε σε δυσχερέστατη θέση, αλλά επιβίωσε και πήρε το θετικό αποτέλεσμα με «rear-naked choke», ενώ αμφότεροι οι μαχητές εξασφάλισαν 50.000 δολάρια με το «Αγώνας της Βραδιάς».

Οριακά ο Marco Beltran
Και στο εναρκτήριο ματς του UFC 180 αναμετρήθηκαν αποκλεισμένοι Bantamweights του TUF Latin America. Ο Μεξικανός Marco Beltran (6-3) πήρε μεν τη νίκη με ομόφωνη απόφαση, αλλά τα… χρειάστηκε στον τρίτο γύρο, όταν ο Marlon Vera (6-2-1) προσπάθησε να ανατρέψει τα δεδομένα και παραλίγο να πετύχει τον στόχο του.

Παρακάτω όλα τα αποτελέσμτα του UFC 180:
Ο Fabricio Werdum (Βραζιλία) κέρδισε τον Mark Hunt (Νέα Ζηλανδία) με TKO στο 2:27 του δεύτερου γύρου και κατέκτησε το Interim UFC Heavyweight Championship.
Ο Kelvin Gastelum (ΗΠΑ) κέρδισε τον Jake Ellenberger (ΗΠΑ) με υποταγή στο 4:46 του πρώτου γύρου.
Ο Ricardo Lamas (ΗΠΑ) κέρδισε τον Dennis Bermudez (ΗΠΑ) με υποταγή στο 3:18 του πρώτου γύρου.
Ο Augusto Montano (Μεξικό) κέρδισε τον Chris Heatherly (ΗΠΑ) με TKO στο 4:50 του πρώτου γύρου.
Ο Hector Urbina (ΗΠΑ/Μεξικό) κέρδισε τον Edgar Garcia (Μεξικό) με υποταγή στο 3:38 του πρώτου γύρου.
Ο Yair Rodriguez (Μεξικό) κέρδισε τον Leonardo Morales (Νικαράγουα) με ομόφωνη απόφαση των κριτών (29-28, 29-28 και 29-28) και κατέκτησε το τουρνουά των Featherweights του TUF Latin America.
Ο Alejandro Perez (Μεξικό) κέρδισε τον Jose Alberto Quinonez (Μεξικό) με ομόφωνη απόφαση των κριτών (29-26, 29-26 και 28-27) και κατέκτησε το τουρνουά των Bantamweights του TUF Latin America.
H Jessica Eye (ΗΠΑ) κέρδισε τη Leslie Smith (ΗΠΑ) με TKO (διακοπή ιατρού) στο 1:30 του δεύτερου γύρου.
Ο Gabriel Benitez (Μεξικό) κέρδισε τον Humberto Brown (Παναμάς) με υποταγή στο 0:30 του τρίτου γύρου.
Ο Enrique Briones (Μεξικό) κέρδισε τον Guido Cannetti (Αργεντινή) με υποταγή στο 1:44 του δεύτερου γύρου.
Ο Marco Beltran (Μεξικό) κέρδισε τον Marlon Vera (Εκουαδόρ) με ομόφωνη απόφαση των κριτών (29-28, 29-28 και 29-28).

UFC 180: Πήρε τίτλο ο Fabricio Werdum (videos)



NBA: MVP για τρίτη φορά ο Γιόκιτς - Η θέση του Γιάννη Αντετοκούνμπο
NBA: MVP για τρίτη φορά ο Γιόκιτς - Η θέση του Γιάννη Αντετοκούνμπο
Ολυμπιακός-΄Άστον Βίλα: Από το Καλλιμάρμαρο στο γήπεδο οι Άγγλοι
Ολυμπιακός-΄Άστον Βίλα: Από το Καλλιμάρμαρο στο γήπεδο οι Άγγλοι
Super League 2: Άνοδος για την Athens Kallithes - Στα... σαλόνια μετά από 18 χρόνια
Super League 2: Άνοδος για την Athens Kallithes - Στα... σαλόνια μετά από 18 χρόνια
Euroleague: Μόλις 539 εισιτήρια σε κάθε ομάδα του Final Four!
Euroleague: Μόλις 539 εισιτήρια σε κάθε ομάδα του Final Four!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved