Κεχαγιάς: «Σημαντικό το Γουόρλντ Λιγκ για την Εθνική»

Κεχαγιάς: «Σημαντικό το Γουόρλντ Λιγκ για την Εθνική»

Την πρόκριση στα τελικά του Γουόρλντ Λιγκ έθεσε ως στόχο ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Πόλο Ανδρών, Σάκης Κεχαγιάς.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Σάκης Κεχαγιάς, μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ τόνισε: «Το Γουόρλντ Λιγκ είναι μια σημαντική διοργάνωση για εμάς, παρά το γεγονός ότι ορισμένοι θέλουν να την υποβαθμίσουν. Είναι σημαντικό γιατί θέλουμε να μπούμε οπωσδήποτε στην τελική φάση της διοργάνωσης, αφού αυτή θα γίνει λίγο πριν το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν.  Θα πραγματοποιηθεί δηλαδή τον Ιούνιο του 2015, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχουμε την ευκαιρία εκεί να παίξουμε σημαντικά, δύσκολα, σπουδαία παιχνίδια, τα οποία θα αποτελέσουν το καλύτερο δυνατό τέστ για εμάς. Και αυτό γιατί βασικός μας στόχος και προορισμός για το 2015 είναι το Παγκόσμιο του Καζάν».

Για τις αντιπάλους: «Η Ουγγαρία δε χρειάζεται ιδιαίτερη σύσταση. Είναι μία ομάδα γνώριμη σε εμάς και η οποία παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάθε διοργάνωση. Θέλω να σταθώ στη Ρουμανία, ως ομάδα η οποία βρίσκεται σε διαρκή άνοδο τα τελευταία χρόνια και  στα παιχνίδια στα οποία έχουμε παίξει μαζί έχουμε δυσκολευτεί πολύ, με τα περισσότερα εκ τω οποίων να έχουν κριθεί στις λεπτομέρειες. Είναι μία ομάδα, η οποία μαζί με εμάς και την Ουγγαρία μπορούν να παίξουν κάποιο ρόλο στη διοργάνωση. Εκτιμώ ότι η Σλοβακία είναι λίγο πιο πίσω από τις άλλες τρεις ομάδες στην παρούσα φάση».

Για τις απαιτήσεις του: «Αυτό που ζητάμε είναι να διατηρήσουμε αρχικά τα θετικά στοιχεία που παρουσιάζει η Εθνική ομάδα τα προηγούμενα δύο χρόνια. Η ομαδικότητα, ο χαρακτήρας, η διάρκεια και η συγκέντρωση μέσα στο παιχνίδι, ο ενθουσιασμός, είναι στοιχεία που πρέπει να διατηρήσουμε. Το δεύτερο θέμα, αναλύοντας τα παιχνίδια του περσινού Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος είναι να δούμε εάν και με ποιο τρόπο μπορούμε να γίνουμε ακόμα πιο ανταγωνιστικοί ενόψει και της διοργάνωσης στο Καζάν.

Για τον στόχο στο Καζάν: «Αυτό που θα επιδιώξουμε στο Καζάν είναι, όπως είπα, να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί απέναντι στα μεγαθήρια της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης. Βέβαια, όλοι γνωρίζουν πώς οι τρεις πρώτοι στο Καζάν παίρνουν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο. Ο βασικός μας στόχος όμως είναι αυτός, ότι η Εθνική πρέπει να παρουσιαστεί πιο ανταγωνιστική το 2015 από το 2014.

Για την συμμετοχή της Ελλάδας στο Γουορλντ Λιγκ:  Είναι γνωστό ότι το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί τρεις ημέρες μετά την έναρξη του εγχώριου πρωταθλήματος. Έχω κάποια πράγματα στο μυαλό μου, μέσα από τα βίντεο και τις αναλύσεις του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος θα δούμε τι θα κάνουμε. Δε θέλω να πω τίποτα παραπάνω ως προς την επιλογή των παιδιών που θα χρησιμοποιηθούν. Βέβαια, δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια, τα παιδιά θα τα καλέσω μαζί μου, αμέσως μετά τη διεξαγωγή της πρώτης αγωνιστικής του Εθνικού πρωταθλήματος. Βέβαια, έχω κάνει μια συγκεκριμένη πρόταση προς την ΚΟΕ, αλλά περιμένω μια απάντηση για να μπορέσω να εκφραστώ».



Άνοιξε πειθαρχική διαδικασία η Euroleague για Μπολτάουζερ
Άνοιξε πειθαρχική διαδικασία η Euroleague για Μπολτάουζερ
Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved