Μορφέσης: «Το ελληνικό πόλο κρατάει τον ελληνικό αθλητισμό»

Μορφέσης: «Το ελληνικό πόλο κρατάει τον ελληνικό αθλητισμό»

Οι επιτυχίες του ελληνικού πόλο στηρίζουν τον ελληνικό αθλητισμό, όπως δήλωσε ο προπονητής της Εθνικής Πόλο Νέων Γυναικών, Γιώργος Μορφέσης, μετά από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό της Οστιά της Ιταλίας.

Αναλυτικά όσα μας είπε ο Μορφέσης:

«Πολλά συγχαρητήρια σε αυτά τα κορίτσια, αλλά και σε όλα που πήραν μέρος στην προετοιμασία των ομάδων μας. Καθώς και σε όλους που δούλεψαν και δουλεύουν δίπλα μας. Πέρα από μας του δυο (σ.σ.: Μορφέση, Λέανδρο), ήρθαν φέτος κοντά μας και συνέβαλαν στην προσπάθεια οι Γιάνης Στεργιόπουλος, Άγγελος Γαρελίδης, υπάρχει πάντα ο Βαγγέλης Πάτρας, η φυσικοθεραπεύτριά μας Εύη Βούλγαρη, ο γιατρός μας Κυριάκος Νανούσης, η έφορος Βάσω Γαρελίδη. Ευχαριστώ ιδιαίτερα την Ομοσπονδία και τον Πρόεδρο Δημήτρη Διαθεσόπουλο που μας εμπιστεύεται από το 2009. Μεγάλη τιμή για μας που τον βγάζουμε ασπροπρόσωπο.

Αυτό εδώ είναι ένα ιδιαίτερο μετάλλιο ειδικά για μένα (το 12ο μου, αφού έχω 9 ως πρώτος προπονητής και 3 ως συνεργάτης), για λόγους που δεν είναι της στιγμής να αναφέρω. Όμως θα πρέπει να σας πω ότι η κάθε φορά είναι σαν την πρώτη φορά. Πρωταγωνίστριες βέβαια είναι πάντα οι αθλήτριες. Το ελληνικό πόλο κρατάει τον ελληνικό αθλητισμό στο προσκήνιο. Αυτή η ομάδα, αλλά και αυτή που πήρε μέρος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μαδρίτης είναι αήττητες σε δυο διοργανώσεις (σ.σ.: στα πέναλτι χάσαμε το μετάλλιο στη Μαδρίτη). Γίνεται σοβαρή δουλειά από όλους τους μπλεκόμενους φορείς στο άθλημα. Όμως αυτή η τεράστια επιτυχία παίρνει μεγαλύτερη αξία φέτος αν αναλογιστούμε τις συνθήκες (άθλιες) κάτω από τις οποίες προετοιμαστήκαμε. Τέθηκαν σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα και υγεία των αθλητριών...».

«Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε με σεβασμό προς όλους, απομονώνοντας τους κακόβουλους ψιθυριστές και τους ανεπάγγελτους συνωμοσιολόγους... Το γυναικείο πόλο έχει καλή φουρνιά και έρχονται κι από πίσω κι άλλες καλύτερες. Δρέπουμε τους καρπούς και από την καλή δουλειά που γίνεται στα σωματεία, αλλά πάντα βάζουμε και τη δική μας πινελιά και τη δική μας προσωπικότητα και προσπάθεια. Ήταν ένα ακόμα καλοκαίρι μαγικό για όλους αυτούς που αγαπάνε την ελληνική γυναικεία υδατοσφαίριση».

ΛΕΑΝΔΡΟΣ: ΔΙΚΑΙΩΣΗ

Ο συνεργάτης του Μορφέση, Στέφανος Λέανδρος (τέσσερα χρόνια στην ομάδα και κάθε χρόνο μετάλλια), τόνισε: «Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά. Άλλη μια χαρούμενη στιγμή για μας και δικαίωση των κόπων μας. Ήμασταν η καλύτερη ομάδα, το αποδείξαμε, ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις. Εμφανιστήκαμε διαβασμένοι. Απειληθήκαμε μόνο στο τέλος. Με αυτό το μετάλλιο δικαιώνεται και η ομάδα του Παγκόσμιου της Μαδρίτης, διότι τελείωσε αήητητη τη διοργάνωση, αλλά μας στέρησαν το μετάλλιο εκεί οι διαιτητές».

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΜVP της διοργάνωσης αναδείχθηκε η Ελευθερία Πλευρίτου

Καλύτερη τερματοφύλακας η Χρυσή Διαμαντοπούλου

** Η αποστολή των χρυσών πρωταθλητριών Ευρώπης επιστρέφει αύριο Δευτέρα 15/9 στις 13.15 με πτήση της Alitalia από Ρώμη.



Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved