Κλασικός Μαραθώνιος: Στο Καλλιμάρμαρο ο Σεργκέι Μπούμπκα!
SHARE

Κλασικός Μαραθώνιος: Στο Καλλιμάρμαρο ο Σεργκέι Μπούμπκα!

Στην Αθήνα θα βρεθεί με αφορμή τον Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών ο πολύ σπουδαίοςάλλοτε αθλητής του στίβου, Σεργκέι Μπούμπκα.

Ένας μεγάλος αγώνας όπως ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών, τραβάει την προσοχή σπουδαίων προσωπικοτήτων.

Όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια έτσι και φέτος, η Αθήνα με αφορμή το μαραθώνιο θα γίνει το κέντρο παγκόσμιου αθλητικού ενδιαφέροντος, καθώς από 7 έως 10 Νοεμβρίου θα βρίσκονται στην πόλη σπουδαίες προσωπικότητες του αθλητισμού. Ανάμεσα τους ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο επί κοντώ Σεργκέι Μπούμπκα. Ο αντιπρόεδρος της IAAF θα έρθει στην Αθήνα λίγες ημέρες πριν από τον αγώνα, ενώ στις 10 του μηνός, θα βρίσκεται τόσο στην εκκίνηση, όσο και στον τερματισμό του 31ου ΚΜΑ, για να υποδεχθεί τους δρομείς που θα πάρουν μέρος στον αγώνα.

Ο Ουκρανός παράγοντας, που πριν λίγες εβδομάδες ήταν υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της ΔΟΕ, θα έχει την ευκαιρία να ζήσει από κοντά την μεγάλη εμπειρία της συμμετοχής στον ΚΜΑ και παράλληλα να κάνει επαφές με άλλες σημαίνοντες προσωπικότητες, που θα βρίσκονται το ίδιο διάστημα στην Αθήνα. Ένας από αυτούς θα είναι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χάνσιοργκ Βιρτς, που όπως και ο Μπούμπκα έρχεται στην Αθήνα ως προσκεκλημένος του ΣΕΓΑΣ, αλλά και ο πρόεδρος της ABAF και της βουλγαρικής ομοσπονδίας Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ.

Ιδιαίτερης σημασίας είναι η παρουσία της Γιόαν Φλαμίνιο στην Αθήνα. Η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου της Βοστώνης, στο πλαίσιο της αδελφοποίησης των δύο μαραθωνίων, θα τιμηθεί την ημέρα του αγώνα στο Καλλιμάρμαρο στάδιο και μια μέρα πριν θα βρεθεί ως εισηγήτρια στο συμπόσιο της AIMS, το οποίο θα έχει θέμα: «Η ασφάλεια των μαραθωνίων».

Θυμίζουμε πως με αφορμή το Γκαλά που θα διοργανώσει η AIMS (8/10), προκειμένου να βραβευθούν οι κορυφαίοι μαραθωνοδρόμοι της σεζόν, θα έρθουν στην Αθήνα, παγκόσμιοι πρωταθλητές και κάτοχοι παγκοσμίων ρεκόρ.

Στην εκδήλωση στις 8 Νοεμβρίου στο Κολέγιο Αθηνών, θα τιμηθεί και η Ίγκριτ Κρίστιανσεν. Η Νορβηγίδα το 1985 τρέχοντας στο Διεθνή Μαραθώνιο του Λονδίνου σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ με 2 ώρες 23 λεπτά και 11 δευτερόλεπτα. Έλαβε μέρος σε 25 μαραθώνιους από τους οποίους κέρδισε τους 15.

Τον ΚΜΑ θα τιμήσουν με την παρουσία τους, πρόεδροι Ευρωπαϊκών Ομοσπονδιών.

ΠΑΟΚ: «Ντόπες» από Λουτσέσκου! «Είστε τρομεροί παίκτες»!
ΠΑΟΚ: «Ντόπες» από Λουτσέσκου! «Είστε τρομεροί παίκτες»!
Περιστέρι: Ενίσχυση με Σίρκο (video)
Περιστέρι: Ενίσχυση με Σίρκο (video)
Παναθηναϊκός: Προτάθηκε αλλά ψάχνει καλύτερο
Παναθηναϊκός: Προτάθηκε αλλά ψάχνει καλύτερο
Τρομερό! Πλάκωσε οπαδό ο Χιγκίτα! (video)
Τρομερό! Πλάκωσε οπαδό ο Χιγκίτα! (video)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies