Εθνική Πόλο Ανδρών: Οι αντιδράσεις για την 6η θέση στον κόσμο

Εθνική Πόλο Ανδρών: Οι αντιδράσεις για την 6η θέση στον κόσμο

Η Εθνική Πόλο Ανδρών επέστρεψε στην Αθήνα από τη Βαρκελώνη, όπου έλαβε μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και κατέκτησε την έκτη θέση.

Οι δηλώσεις:

ΚΕΧΑΓΙΑΣ: ΒΑΖΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ "ΣΥΝ" - ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Σάκης Κεχαγιάς δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι γι αυτή την ομάδα και το είπα στους παίκτες μου μόλις ολοκληρώσαμε τους αγώνες. Τους τόνισα ότι: “Αυτά που νομίζετε και αμφιβάλλετε ότι μπορεί να υπάρχουν, τελικά ανακαλύπτετε ότι υπάρχουν και καταφέρατε να τα πετύχετε. Άρα ο αγώνας σας έπιασε τόπο”. Οι αρχές που βάλαμε από την αρχή ήταν η αλήθεια, η εμπιστοσύνη, η συνεργασία. Και ήταν αποδοτικές. Ήταν δημιουργικό και παραγωγικό όλο αυτό το διάστημα. Διότι για μας στην ομάδα το “συν” μπροστά από μία λέξη έπαιζε μεγάλο ρόλο. Η συν-εργασία έχει μεγαλύτερη σημασία από την εργασία. Ο συμ-παίκτης έχει μεγαλύτερη σημασία από τον παίκτη.

Καταφέραμε να αποκτήσουμε εθισμό στη νίκη. Προσπαθήσαμε να φτιάξουμε μια ομάδα που θα διεκδικεί όλα τα παιχνίδια. Αυτό ξεκίνησε από τα ματς της προετοιμασίας. Ήταν σημαντικά σε αυτή την προσπάθειά μας δυο πράγματα, η συγκέντρωση και η αυτοπεποίθηση. Μέσω αυτών θα φτιάχναμε μια ομάδα που θα μπορεί να κερδίσει κάθε παιχνίδι. Το πετύχαμε. Αποτέλεσμα ήταν να κάνουμε πέντε νίκες και δύο μόνο ήττες σε αυτό το παγκόσμιο. Αυτό που είδαμε εκεί, φυσικά, ήταν μια συνέχεια αυτών που είχαν προηγηθεί. Τα αποτελέσματα, δηλαδή, που φέραμε κόντρα σε μεγάλες δυνάμεις στην προετοιμασία. Κι έτσι ήταν φυσιολογική η συνέχεια των μεγάλων νικών στη Βαρκελώνη».

Ειδικότερα για το ματς με την Ουγγαρία που μας φρέναρε την πορεία για να μετάλλια ο Κεχαγιάς είπε: «Εμείς αντιμετωπίσαμε κάθε ματς ξεχωριστά. Παιχνίδι με παιχνίδι πηγαίναμε κι όπου μας βγάλει. Μετά, λοιπόν, από τέσσερις συνεχόμενες νίκες βρεθήκαμε απέναντι σε έναν πολύ μεγάλο αντίπαλο με ισχυρή παράδοση στο άθλημα. Μέχρι τα μισά ήμασταν μέσα στο ματς. Κάποια στιγμή χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας, τον έλεγχο του παιχνιδιού γενικότερα. Δεν ήταν μόνο το θέμα του παραπάνω. Ήταν το πώς το διαχειριστήκαμε. Οι Ούγγροι έχουν τρομερό ταλέντο, είναι προσωπικότητες, πήραν τελικά το χρυσό μετάλλιο… Τίποτα δεν είναι τυχαίο».

Και καταλήγει: «Ειδικά αυτή η ομάδα έχει μέλλον. Αν σκέφτεται σωστά, το πιστεύεις και δουλεύεις σκληρά ο μεγάλος στόχος μπαίνει αυτόματα. Το στόχο τον καθόρισε η δουλειά. Μπήκε μόνος του. Και για το παραπάνω βήμα θα πάμε χωρίς πολλά λόγια. Θέλω να τονίσω επίσης το πολύ καλό κλίμα στην ομάδα. Είναι μεγάλο πράγμα να ξεκινάει αυτό το συγκρότημα με πολλά ερωτηματικά και να καταλήγει με πολλά θαυμαστικά!!! Δεν θέλω να μεμψιμοιρώ για τις συνθήκες, γιατί τότε θα πρέπει να βάλω και χαμηλά τον πήχη. Ευχαριστούμε τον πρόεδρο, την ομοσπονδία και όλους όσους μας στήριξαν για το καλύτερο δυνατό στην προετοιμασία με τα δεδομένα των συνθηκών που γνωρίζετε».

ΑΦΡΟΥΔΑΚΗΣ: ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΘΝΙΚΗ, ΕΙΝΑΙ Η ΒΙΤΡΙΝΑ ΜΑΣ

Ο Χρήστος Αφρουδάκης τόνισε στις δικές του δηλώσεις: "Αντικειμενικά οι εμφανίσεις της ομάδας ήταν πολύ καλές και ειδικότερα αν λάβει κανείς υπόψη του ότι εμφανίστηκε με 11 νέα παιδιά στη σύνθεσή της που μετείχαν για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η εικόνα ήταν θετική πολύ καλή και βάζουμε παρακαταθήκη για το μέλλον. Αυτή η ομάδα από μόνη της δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες από την αρχή του καλοκαιριού, από τα τουρνουά προετοιμασία και τους Μεσογειακούς. Και η πολύ καλή αρχή στο παγκόσμιο με τέσσερις νίκες κυρίως αυτές επί Μαυροβούνιου (φιναλίστ μετέπειτα) και Ισπανίας (οικοδέσποινα). Κάναμε ένα κακό παιχνίδι κι αυτό με Ουγγαρία που θα μπορούσε να μας έχει δώσει ώθηση για τα μετάλλια. Είναι μεγάλη σχολή, όμως, οι Μαγυάροι, παρότι απουσίαζαν από τις μεγάλες διακρίσεις τα δυο τελευταία χρόνια. Ήταν περισσότερο υποψιασμένοι γιατί τους είχαμε κερδίσει στα δυο τουρνουά, έμαθαν να μην μας υποτιμούν.

Όταν σε χρίζουν φαβορί, αυτό δεν σε ευνοεί διότι μπαίνουν κι άλλοι παράγοντες στη μέση. Παρά τη μέτρια εμφάνιση με Ουγγαρία, όμως, θεωρώ ότι το σκορ ήταν πλασματικό . Η αδυναμία μας να σκοράρουμε ανέβασε τη διαφορά. Έπαιξαν καλή άμυνα και ο τερματοφύλακάς τους ήταν εκπληκτικός. Είθισται να μην είναι καλή αμυντικά, αλλά δίνουν βάρος στον επιθετικό τομέα και μας αιφνιδίασαν. Όμως, θα είναι οδηγός για μας αυτό το παιχνίδι στο μέλλον. Να φτάσουμε στην ολυμπιακή χρονιά έτοιμοι και να κάνουμε τότε τον απολογισμό μας.

Αν παραμείνει ήρεμη αυτή η ομάδα και δουλευτεί σωστά και χτιστεί πάνω στην αυτοπεποίθηση, στις εμπειρίες και στις λεπτομέρειες του παιχνιδιού έχει τα φόντα να ξαναφέρει μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση και τόχει ανάγκη. Διότι απ’ ότι φαίνεται, πάλι τα πρωταθλήματα θα είναι χαμηλής ποιότητας και η λύση για το άθλημά μας να πηγαίνει καλά αυτή η ομάδα, η βιτρίνα μας

ΓΟΥΝΑΣ: ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ

Ο Αλέξανδρος Γούνας είπε: «Ήταν η πρώτη μου συμμετοχή σε Παγκόσμιο. Με μια πολύ νεανική ομάδα είχαμε πολύ καλή παρουσία. Θέλαμε ακόμα καλύτερα, αλλά νομίζω βάλαμε ένα καλό λιθαράκι ώστε την επόμενη φορά να πάμε ακόμα καλύτερα με δουλειά και προσπάθεια. Για το κρίσιμο ματς με Ουγγαρία θέλω να πω ότι, από τέτοια παθήματα μαθαίνουμε και εκεί θα πατήσουμε σε άλλες διοργανώσεις για να ξεπεράσουμε με επιτυχία παρόμοια εμπόδια στο μέλλον. Το κλίμα είναι πολύ καλό στην ομάδα. Βάλαμε παρακαταθήκη για το μέλλον και γεμίζουμε πολλές προσδοκίες για τις επόμενες χρονιές. Προσωπικά για μένα ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία. Μου έδωσε παραπάνω κίνητρο. Ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα, μαζί με τους Ολυμπιακούς, είναι το όνειρο κάθε αθλητή».



NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved