Νικητης o Duque στο Cliff Diving

Νικητης o Duque στο Cliff Diving

O Orlando Duque κατακτά τη νίκη στον πρώτο σταθμό του Red Bull Cliff Diving World Series 2011

Ο ομφαλός της γης - αυτό είναι το Rapa Nui ή αλλιώς το Νησί του Πάσχα της Χιλής που φιλοξένησε χθες τον πρώτο αγώνα του Πρωταθλήματος Red Bull Cliff Diving World Series 2011. Ο αγώνας αρχικά επηρεάστηκε από την προειδοποίηση για επικείμενο tsunami μετά από τον μεγάλο σεισμό στην Ιαπωνία. Τα Manu Tara όμως, ένα είδος ιερών πουλιών που ζουν στο νησί και αποτελούν σύμβολα τύχης, καθώς και το ενθουσιώδες κοινό των 2000 θεατών που βρέθηκαν εκεί, φαίνεται δημιούργησαν ευνοϊκές συνθήκες.  Έτσι, ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Orlando Duque, από την Κολομβία, ξεκίνησε τη σεζόν υπερισχύοντας στη βαθμολογία με περισσότερους από 40 βαθμούς, κατακτώντας την πρώτη του νίκη για φέτος.

Ήταν ακριβώς επτά μήνες πριν, στον τελευταίο αγώνα της περσινής σεζόν, όταν ο Κολομβιανός αθλητής  ήρθε δεύτερος στη γενική κατάταξη. Φέτος, από τον πρώτο κιόλας αγώνα, ο Duque έδειξε την πρόθεσή του να διεκδικήσει τον τίτλο για το 2011. Έχοντας επιστρέψει στην 27μετρη πλατφόρμα μετά από έντονη προετοιμασία μηνών, ο 36χρονος ξεκίνησε τη φετινή του πορεία. «Αυτή είναι η πρόκληση του αθλήματός μας. Να μπορείς να ξεπερνάς τις δυσκολίες για να φτάσεις σε αυτή τη μία μέρα που πρέπει να διαγωνιστείς.», δηλώνει ο Κολομβιανός που είχε μία βίαιη πτώση πριν από λίγες εβδομάδες κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Ξεπερνώντας όμως το επεισόδιο αυτό απέσπασε ένα τέλειο «10» στον τελευταίο γύρο των αγώνων. «Στην εκκίνηση ένιωσα πολύ καλά. Όταν ανέβηκα στην επιφάνεια, είδα τις βαθμολογίες των κριτών και ναι, ένιωσα πραγματικά ευτυχισμένος!», είπε χαμογελώντας. Το τέλος του αγώνα βρήκε τον Duque 43.1 βαθμούς μπροστά από τον συναθλητή του  Artem Silchenko και τον Βρετανό περσινό Παγκόσμιο Πρωταθλητή Gary Hunt, ο οποίος φάνηκε να έχασε την εκρηκτική φόρμα του κάτι που μπορεί να τον αναγκάσει να επιστρέψει στην πισίνα της προπόνησης.

Από την πρώτη προπόνηση των αθλητών την Πέμπτη, η παρουσία των πουλιών Manu Tara ήταν αισθητή. Πρόκειται για χαρακτηριστικά πτηνά του νησιού με μεγάλη σημανσία για τα τοπικά, πανάρχαια έθιμα. Αυτά τα κομψά πουλιά, το όνομα των οποίων σημαίνει «τυχερά», κάνουν σπάνια την εμφάνισή τους και η παρουσία τους εξέπληξε ντόπιους και επισκέπτες. Σύμφωνα με την παράδοση, η εμφάνιση των πουλιών σήμαινε ότι ο αγώνας θα ήταν ασφαλής.

Με παραδοσιακές τελετουργίες οι κάτοικοι του Νησιού του Πάσχα ευλόγησαν τον πρώτο αγώνα αλλά και όλο το  φετινό πρωτάθλημα του Red Bull Cliff Diving Series 2011 ενώ έφθασαν στον χώρο των αγώνων με άλογα, ποδήλατα και βάρκες προκειμένου να παρακολουθήσουν την παγκόσμια elite των αθλητών κατάδυσης από μεγάλο ύψος που βρέθηκαν εκεί.

Με φόρο τιμής στη διαφορετικότητα των πολιτισμών και των θρησκευτικών δογμάτων, της ιστορίας και του περιβάλλοντος, ο πρώτος σταθμός της φετινής σεζόν στο πιο απομακρυσμένο σημείο του πλανήτη απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι η συνέπεια είναι βασικός παράγοντας για την επιτυχία. Οι νεοσύλλεκτοι του αθλήματος που βρέθηκαν εκεί μετά τους προκριματικούς του Ιανουαρίου, πανηγύρισαν το ντεμπούτο τους με την έβδομη, όγδοη και 10η θέση, αντίστοιχα.

Το τι μας επιφυλάσσει η συνέχεια της συνάντηση των καλύτερων αθλητών Cliff Diving του κόσμου θα φανεί στις 10 Απριλίου, στην πόλη Yucatán, του Μέξικο, στο δεύτερο σταθμό του φετινού πρωταθλήματος. Μια μόλις ανάσα θα χωρίζει τότε το ελληνικό κοινό από τον συγκλονιστικό τρίτο αγώνα του Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στην Λίμνη Βουλιαγμένης, στην Αθήνα.



Μπάγερν Μονάχου: Ζητάει 20.000.000 ευρώ η Μπέρνλι για Κομπανί!
Μπάγερν Μονάχου: Ζητάει 20.000.000 ευρώ η Μπέρνλι για Κομπανί!
Η Άρτεμις Σπανού στο ΟΠΑΠ GAME TIME: «Αυτό θα είναι το ζευγάρι του τελικού στο Final 4»
Η Άρτεμις Σπανού στο ΟΠΑΠ GAME TIME: «Αυτό θα είναι το ζευγάρι του τελικού στο Final 4»
Euro 2024: Ανακοινώθηκε η αποστολή της Εθνικής Ιταλίας
Euro 2024: Ανακοινώθηκε η αποστολή της Εθνικής Ιταλίας
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/05) - Πού θα δείτε τους ημιτελικούς Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/05) - Πού θα δείτε τους ημιτελικούς Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved