Πανταλέων: «Δεν γίνεται να υποβιβαστεί ο Παναθηναϊκός»

Πανταλέων: «Δεν γίνεται να υποβιβαστεί ο Παναθηναϊκός»

Αντίθετος με το ενδεχόμενο να υποβιβαστεί ο Παναθηναϊκός και να χτιστεί από την αρχή, εμφανίστηκε ο Σωτήρης Πανταλέων.

Ο διεθνής κεντρικός, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι… έβγαλε τη φανέλα με το «τριφύλλι» για… λογαριασμό του Παμβοχαϊκού, μίλησε στην κάμερα της «Nova» για τη φετινή χρονιά, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι «πράσινοι».

Συγκεκριμένα, ο Σωτήρης Παντελέων μίλησε για:

Τον Παναθηναϊκό: «Η κατάσταση στην ομάδα είναι πολύ κακή. Και εγώ μόλις τελειώνω του αγώνες μου με τον Παμβοχαϊκό, ρωτάω το αποτέλεσμα του Παναθηναϊκού. Για να αναλύσουμε τα προβλήματα χρειάζονται 2-3 εκπομπές. Μας στεναχωρεί όλους όσους αγαπάμε την ομάδα. Να παλεύει δηλαδή, για να σώσει την χρονιά. Θα παίξει σημαντικό ρόλο η ιστορία με τον Ηρακλή. Πρέπει σε κάποια συγκεκριμένα παιχνίδια να πάρει τους βαθμούς».

Το αν τον ενοχλεί η συγκεκριμένη ιστορία: «Για εμένα το δύσκολο αυτή τη στιγμή, δεν είναι η απόδοση, όλοι παλεύουν για να σώσουν την ομάδα. Τους αξίζουν συγχαρητήρια. Είναι ήρωες. Δεν έχει υγεία, η ομάδα. Αυτό μας οδηγεί την σκέψη ότι η αυριανή και η μεθαυριανή μέρα δεν θα είναι καλή. Με στεναχωρεί πολύ. Όποιος είναι Παναθηναϊκός στεναχωριέται. Δεν ξέρω ποια θα είναι η λύση, αλλά θα πρέπει να βρεθεί σύντομα».

Το αν σκεφτεί ποια θα μπορούσε να είναι αυτή η λύση: «Δεν νομίζω ότι η λύση είναι να βρεθεί κάποιος να βάζει 2-3 εκατομμύρια. Η λύση είναι να βρεθεί κάτι που θα έδινε πνοή στον σύλλογο, όπως το γήπεδο. Να υπάρχει υγιής βάση. Ένα πλάνο που θα βοηθούσε την απεμπλοκή του Παναθηναϊκού από τα χρέη και την αποπληρωμή τους. Κάποιος πρέπει να βγει μπροστά, γιατί ο χρόνος μετράει αντίστροφα».

Το σκεπτικό κάποιων για υποβιβασμό του Παναθηναϊκού για να μπορέσει να «χτιστεί» από την αρχή: «Δεν μπορώ να φανταστώ τον Παναθηναϊκό να μην είναι στην Α1. Και άλλες ομάδες έχουν βρεθεί στην ίδια θέση και έχουν βρει λύσεις. Η κατάσταση αυτή οφείλεται στο εσωτερικό του Παναθηναϊκού. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν το κακό της ομάδας, αλλά πληρώνει αμαρτίες παλαιότερων ετών. Θα είναι καλό για το βόλεϊ να μην λείψει ο Παναθηναϊκός από κανένα πρωτάθλημα».

Το ενδεχόμενο επιστροφής του στον Παναθηναϊκό: «Ο Παναθηναϊκός είναι η δεύτερή μου οικογένεια. Θέλω να επιστρέψω. Δεν ξέρω αν θα γίνει σαν αθλητής ή σαν κάτι άλλο… Δεν γίνεται να επιστρέψω με τα ίδια συναισθήματα με την χρονιά που έφυγα. Μακάρι να γυρίσω και να πρωταγωνιστεί ξανά ο Παναθηναϊκός».

Την 7η σερί νίκη που πανηγύρισε με τον Παμβοχαϊκό: «Είμαστε ομάδα που έχει τρομερή οργάνωση και μπορούμε να διακριθούμε. Ξεκινήσαμε πολύ άσχημα, χάσαμε πολλούς βαθμούς από ομάδες που είναι από την 6 θέση και κάτω, όμως ανεβάσαμε την απόδοσή μας και πήραμε βαθμούς σε δύσκολες αναμετρήσεις.

Όσο για τον Φοίνικα, υπάρχει μία αντιπαλότητα λόγω της κοινής πορείας των δύο ομάδων που ξεκίνησαν μαζί από τις μικρές κατηγορίες και πλέων είναι οι δύο ανερχόμενες δυνάμεις του χώρου. Το παιχνίδι όπως πάντα στην Σύρο έγινε σε καταπληκτικές συνθήκες και χαίρομαι που ήρθε η ώρα να πάρει η ομάδα την νίκη.

Τόσο εμείς όσο και ο Φοίνικας είμαστε ανανεωμένοι φέτος, όμως η σύγκριση με την περσινή ομάδα είναι αναπόφευκτη για εμάς. Έγιναν σημαντικές αλλαγές σε εμάς, όπως και στην Σύρο η οποία έκανε επίσης αλλαγές και μέσα στην σεζόν».

Τον Καλντέιρα: «Ήρθε και άλλαξε την απόδοση της ομάδας, έχει ποιότητα είναι εκρηκτικός και έχει προσφέρει πολλά στην ομάδα. Στην αρχή μας επηρέασε η απώλεια που είχαμε, όμως προσαρμοστήκαμε. Μετά όμως και από την προσθήκη με του Λεονάρντο πήραμε και ψυχολογική ώθηση. Θέλουμε να είμαστε προσηλωμένοι στους στόχους μας και στην πορεία όλα θα έρθουν. Οι στόχοι μας είναι ψηλοί και πιστεύω θα μπορούσε ίσως η ομάδα να καταφέρει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα».

Τον Ολυμπιακό: «Η βαθμολογία δείχνει την εικόνα των ομάδων και την δουλειά που έχει κάνει ο Ολυμπιακός και ο Καζάζης, ένας από τους πιο εξελίξιμους προπονητές στην χώρα μας. Ξεκίνησε και έχτισε μία νέα ομάδα, ήταν έτοιμη πιο νωρίς από όλες τις άλλες ομάδες και αυτό φαίνεται. Πιστεύω πάντως πως στην πορεία θα μπορέσουμε να ανεβάσουμε και εμείς στροφές και να μπορέσουμε να τη χτυπήσουμε. Πιστεύω και ελπίζω πως στα πλέι οφ θα έχουμε κλείσει την ψαλίδα και εμείς και άλλες ομάδες και θα είμαστε πιο ανταγωνιστικοί.

Και αν βρεθείς την κατάλληλη στιγμή στο πικ της απόδοσης σου μπορείς να σπάσεις οποιαδήποτε έδρα. Το μεγάλο πλεονέκτημα του Ολυμπιακού είναι πως είναι ομάδα του προπονητή, με παίκτες που έχουν κάνει τις προηγούμενες σεζόν πρωταθλητισμό, ενώ και ο Γιορντάνοφ είναι παίκτης που κάνει την διαφορά».

Το επίπεδο του πρωταθλήματος: «Το επίπεδο έχει πέσει. Είναι και φυσικό αφού δεν υπάρχει μπάτζετ. Όμως αυτό δεν εμποδίζει να υπάρχει ανταγωνισμός, αφού μετά τον Ολυμπιακό όλοι πάνω κάτω βράζουμε στο ίδιο καζάνι. Έχει φανεί ποιες θα είναι οι ομάδες που θα έχουν ανοδική πορεία και ποιες καθοδική. Πιστεύω πάντως πως δεν πρέπει να δίνεις τεράστια σημασία στην βαθμολογία αλλά να δουλεύεις και να βελτιώνεσαι. Εξάλλου μία νίκη εκτός έδρας στα πλέι οφ μπορεί να τα αλλάξει όλα».

Τον Εθνικό Αλεξναδρούπολης: «Είναι ομάδα που αξίζει τον σεβασμό μας, έχει βγάλει παίκτες και συνεχίζει να το κάνει. Βγάζει νέους παίκτες, κάτι που βοηθάει και την Εθνική και φέρνουν και την ανάπτυξη».



Ισπανία: Clasico από… χρυσάφι
Ισπανία: Clasico από… χρυσάφι
Oπαδός της Φενέρ διαλύει το σαλόνι του μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό
Oπαδός της Φενέρ διαλύει το σαλόνι του μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved