Φοίνικας Σύρου: MVP ο Κουρνέτας

Φοίνικας Σύρου: MVP ο Κουρνέτας

Πολυτιμότερος παίκτης της 10ης αγωνιστικής της Volleyleague ΟΠΑΠ αναδείχθηκε ο Βασίλης Κουρνέτας για την εμφάνισή του στη νίκη του Φοίνικα Σύρου επί της Λαμίας.

Ο έμπειρος πασαδόρος των Συριανών, βοήθησε την ομάδα του, παρόλο που είχε δύο νέους ακραίους στη σύνθεση της (Νικηφορίδης, Κοβάσεβιτς), να επικρατήσει με 3-0 στη Λαμία και να ολοκληρώσει τον αγώνα με 54% στην επίθεση.

«Σίγουρα νιώθεις πολύ όμορφα όταν μια σημαντική νίκη της ομάδας, συνδυάζεται με ατομική διάκριση, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε σε μια δύσκολη έδρα, μια πολύ καλή ομάδα και καλύψαμε κάποιο από το χαμένο έδαφος», ήταν τα λόγια στην ιστοσελίδα της λίγκας του μαέστρου του Φοίνικα, ο οποίος μετά από ένα αρκετά μεγάλο διάστημα είδε την ομάδα του να αγωνίζεται με νορμάλ σχήμα και χωρίς λύσεις ανάγκης.

«Ήταν θετικό το ότι ήρθαν στην ομάδα καλοί αθλητές με εμπειρία, αλλά κυρίως ήταν πολύ σημαντικό το ότι από την πρώτη στιγμή έδειξαν μεγάλη διάθεση για να βοηθήσουν. Η εμπειρία έλειπε από την ομάδα, ειδικά στην αρχή της σεζόν. Οι Ντορνέλας, Κοβάσεβιτς αλλά κι ο Νικηφορίδης που αγαπάει πολύ τον Φοίνικα πιστεύω ότι έπαιξαν το ρόλο τους στο συγκεκριμένο παιχνίδι και θα μας βοηθήσουν πολύ και στη συνέχεια».

Το τελευταίο εμπόδιο για το 2012 αλλά και τον πρώτο γύρο είναι ο Παμβοχαϊκός, τον οποίο υποδέχεται ο Φοίνικας το ερχόμενο Σάββατο με τον 36άχρονο άσο να ξεκαθαρίζει ότι: «Για μας όλα τα παιχνίδια πλέον μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας είναι κομβικά. Από τη στιγμή που κυνηγάμε τις υπόλοιπες ομάδες δεν πρέπει να χάσουμε άλλο έδαφος και το παιχνίδι με τον Παμβοχαϊκό είναι πολύ σημαντικό γιατί πρόκειται για μια ομάδα με τους ίδιους στόχους, άρα θα έχουμε διπλό κέρδος εφόσον επικρατήσουμε».

Ο Κουρνέτας πάντως έδειξε να είναι αρκετά αισιόδοξος για την πορεία του Φοίνικα στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος.

«Σίγουρα βλέπω τη συνέχεια με μεγαλύτερη αισιοδοξία γιατί ξέρουμε ότι ήρθαν στην ομάδα δοκιμασμένοι παίκτες και βλέπω ότι ήδη έχει αλλάξει κι η ψυχολογία στην ομάδα. Πλέον βλέπω αθλητές που ξέρουν να παίζουν για την ομάδα, αλλά κυρίως γνωρίζουν ότι κι η δική τους πορεία είναι συνυφασμένη με την πορεία της ομάδας».

Ο διεθνής άσος χαρακτήρισε το φετινό πρωτάθλημα «ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, όπου ναι μεν ξεχωρίζει ο Ολυμπιακός, αλλά από πίσω υπάρχει ένα γκρουπ ομάδων που είναι στο ίδιο επίπεδο κι αυτό προσδίδει μεγάλο ενδιαφέρον. Προσωπικά βλέπω ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ, ο Άρης, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης που είναι ενισχυμένες» και ευχήθηκε: «Αυτό το ενδιαφέρον να υπάρχει και στη συνέχεια και να κορυφωθεί στα πλέι οφ».

Τέλος, αναφερόμενος στη ζωή στη Σύρο δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για τα όσα βιώνει στις Κυκλάδες... «Η ζωή εδώ είναι πραγματικά πολύ όμορφη. Πιστεύω ότι η απόφαση της διοίκησης να φέρει την ομάδα εδώ ήταν απολύτως σωστή, αφού υπάρχει μια σταθερή βάση, έχουμε δικό μας γήπεδο κι όλα αυτά μετράνε ώστε να είμαστε περισσότερο συγκεντρωμένοι. Από κει και πέρα όμως είναι πολύ σημαντικό και για το νησί το γεγονός ότι βρισκόμαστε εδώ, αφού υπάρχει μεγαλύτερο δέσιμο».



Θρήνος στην Αργεντινή - Πέθανε ο θρυλικός Σέζαρ Λουίς Μενότι
Θρήνος στην Αργεντινή - Πέθανε ο θρυλικός Σέζαρ Λουίς Μενότι
Παναθηναϊκός AKTOR: Μέρος της προπόνησης ο Χουάντσο, αμφίβολος για την Τρίτη
Παναθηναϊκός AKTOR: Μέρος της προπόνησης ο Χουάντσο, αμφίβολος για την Τρίτη
Ολλανδία: Το σήκωσε η PSV Αϊντχόφεν
Ολλανδία: Το σήκωσε η PSV Αϊντχόφεν
Premier League: Τεσσάρα της Λίβερπουλ στην Τότεναμ
Premier League: Τεσσάρα της Λίβερπουλ στην Τότεναμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved