Βόλεϊ: «Δώρο» από Φιλανδία η πρόκριση της Ελλάδας στα μπαράζ

Στα μπαράζ του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2013, που θα διεξαχθούν τον προσεχή Μάιο, με φόντο την πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης, έστειλε η Φιλανδία μετά την σημερινή (16/09) της επικράτηση κόντρα στο Μαυροβούνιο, την Ελλάδα.

Βόλεϊ: «Δώρο» από Φιλανδία η πρόκριση της Ελλάδας στα μπαράζ

Στον τελευταίο αγώνα για τον Β' γύρο που διεξήχθη στο Ελσίνκι, η Φινλανδία προηγήθηκε 1-0 (25-18), οι Μαυροβούνιοι ισοφάρισαν σε 1-1 (21-25), δίνοντας ακόμα μεγαλύτερο σασπένς στον αγώνα, ενώ οι γηπεδούχοι έφτασαν στο... ελληνικό πολυπόθητο 2-1 (25-21), ολοκληρώνοντας το «δώρο» τους στην Εθνική μας. Πλέον, ακόμα και αν το Μαυροβούνιο νικήσει (έχει ισοφαρίσει σε 2-2 παίρνοντας το τέταρτο σετ με 29-27) τον αγώνα θα είναι ισόβαθμο με την Ελλάδα και σε αυτή την περίπτωση το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα υπερτερεί.

Ο πιθανός αντίπαλος...

Όσον αφορά τους πιθανούς αντιπάλους, όλα θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα του αγώνα Ολλανδία - Εσθονία για τον Β' όμιλο των προκριματικών. Εάν οι Ολλανδοί επικρατήσουν με σκορ 3-0 ή 3-1, τότε οι «οράνιε» θα τερματίσουν πρώτοι και η Ελλάδα διασταυρώνεται με το Βέλγιο στα μπαράζ. Εάν, όμως, οι Ολλανδοί δεν πάρουν ένα από τα δύο παραπάνω σκορ, τότε, θα τερματίσουν δεύτεροι και θα είναι εκείνοι που θα βρεθούν αντιμέτωποι με την Ελλάδα.