Άντριτς: «Δεν μπορούσα να τους καλέσω μόνο για προετοιμασία»

Άντριτς: «Δεν μπορούσα να τους καλέσω μόνο για προετοιμασία»

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Ντράγκαν Άντριτς μίλησε στο Onsports για την απόφασή του να μην καλέσει τους Ντόσκα, Τσαλκάνη, Αληχανίδη και Καρούντζο στην Εθνική για την προετοιμασία ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων.

«Εκτός από την ομάδα που είχα επιλέξει στο Έντμοντον, επέλεξα κάποιους νέους παίκτες που έχουν κάνει καλό πρωτάθλημα, και είχαν ξεχωρίσει στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων στο Βόλο. Είναι πολύ σημαντικό οι πιο νέοι να βρίσκονται σε μια τόσο σκληρή και σημαντική προετοιμασία, όπως είναι αυτή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και να αποκτούν σπουδαίες εμπειρίες για το μέλλον», είπε αρχικά ο Ντράγκαν Άντριτς αναφορικά με τις τελικές επιλογές του για την προετοιμασία της ελληνικής ομάδας πόλο των ανδρών ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων.

Σχετικά με την απόφαση του να αφήσει εκτός προετοιμασίας παίκτες έμπειρους, που έχουν επίσης κάνει καλό πρωτάθλημα, απάντησε: «Ο Τσαλκάνης, ο Ντόσκας, ο Καρούντζος και ο Αληχανίδης δεν βρίσκονταν στο πλάνο για την τελική ομάδα που θα πάει στο Λονδίνο. Είναι έμπειροι παίκτες και δεν ήθελα να τους καλέσω για όλη την προετοιμασία και στο τέλος να τους πω ότι δεν θα λάβουν μέρος με την Ολυμπιακή ομάδα στους Αγώνες», δήλωσε ο Ομοσπονδιακός κόουτς.

 Όσον αφορά στις επιλογές του, «Ο Γαλανίδης έχει κάνει πολύ καλή χρονιά, είναι καλός τερματοφύλακας. Ο Δεληγιάννης και ο Καραμπέτσος είναι έμπειροι και είναι δύο πολύ καλοί τερματοφύλακες. Ο Ελμισιάν, ο Γούνας και ο Βλαχόπουλος έχουν βοηθήσει πολύ την ομάδα τους φέτος και οι δύο τελευταίοι θα βοηθηθούν αρκετά δίπλα στους έμπειρους. Έχω επίσης, 4 φουνταρτιστούς στη διάθεσή μου και αρκετά καλό υλικό στην περιφέρεια. Δουλεύω περίπου 1μισι χρόνο με αυτά τα παιδιά, έχω βγάλει τα συμπεράσματά μου. Στο Ευρωπαϊκό του Αϊντχόφεν τα πήγαμε καλά και στο Προολυμπιακό του Έντμοντον ακόμα καλύτερα. Όλοι μας έδιναν συγχαρητήρια για τη βελτίωση της ελληνικής ομάδας. Έχουμε σημεία προόδου, υπάρχει η εμπειρία και είμαστε σε καλό επίπεδο. Μπορούμε να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο. Είναι δύσκολη η απόφαση ενός προπονητή αλλά μετά από τόσο καιρό, έχω βγάλει τα συμπεράσματά μου».

Ο διεθνής κόουτς που παρακολούθησε από κοντά τους τελικούς του πρωταθλήματος, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στον αυριανό 5ο τελικό που θα κρίνει τον πρωταθλητή Ελλάδας, ανάμεσα σε Βουλιαγμένη και Ολυμπιακό.

«Ο Ολυμπιακός εδώ και ενάμισι μήνα έχει δείξει καθοδική πορεία, αν και είχε κάνει καλύτερο πρωτάθλημα, σε αντίθεση με τη Βουλιαγμένη που είναι βελτιωμένη. Μετά τον αποκλεισμό του από το Κύπελλο, ο Ολυμπιακός έδειξε επηρεασμένος αλλά «ξύπνησε» στον 2ο τελικό. Είχε χθες την ευκαιρία να τελειώσει τη σειρά αλλά είχε το άγχος εις βάρος του, ενώ από την άλλη η Βουλιαγμένη δεν είχε να χάσει κάτι, τα έπαιξε όλα για όλα. Ενόψει του αυριανού (3/6) τελικού ενδεχομένως η Βουλιαγμένη να είναι σε λίγο καλύτερη κατάσταση, ψυχολογικά. Περιμένω βέβαια, να δω την αντίδραση του Ολυμπιακού».

 Φιλικά προετοιμασίας η Εθνική

Η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών αναμένεται να δώσει σημαντικά φιλικά. Από τις 27 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου θα βρεθεί στην Ιταλία για να λάβει μέρος σε τουρνουά. Μερικές ημέρες αργότερα θα δώσει φιλικά στην Ισπανία, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να έρθει στην Αθήνα η Σερβία για κοινή προετοιμασία. Στις 20 Ιουνίου θα βρεθεί στην Ελλάδα και η Αυστραλία για κοινή προετοιμασία με τους Έλληνες».

Διαβάστε ακόμα:

Ντόσκας: «Στενοχωρήθηκα αλλά συνεχίζω»



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved