Στον τελικό των 4x100μ. μικτή ομαδική η Ελλάδα
Ακόμη μία επιτυχία για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης του Ντέμπρετσεν, αυτή τη φορά στα 4Χ100μ. μικτή ομαδική ανδρών.
Οι Άρης Γρηγοριάδης, Παναγιώτης Σαμιλίδης, Στέφανος Δημητριάδης και Κριστιάν Γκολομέεβ πέτυχαν επίδοση 3:38.53, κατετάγησαν τρίτοι στη σειρά τους και προκρίθηκαν με τον έκτο καλύτερο χρόνο στον απογευματινό τελικό.
Είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας προκρίνεται σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης στο συγκεκριμένο αγώνισμα και υπάρχουν προσδοκίες για μια καλή εμφάνιση, αφού όλοι οι κολυμβητές μας (εκτός ίσως του Γκολομέεβ, που έκανε εντυπωσιακό 100άρι ελεύθερο) έχουν τη δυνατότητα να «κατεβάσουν» τους χρόνους τους εν συγκρίσει με τον προκριματικό.
Η ελληνική ομάδα θα κυνηγήσει μία καλή επίδοση, ώστε να έχει ελπίδες πρόκρισης στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.
Αντίπαλοί της οι Γερμανία (3:36.66), Ουγγαρία (3:36.94), Ρωσία (3:37.47), Ισραήλ (3:38.04), Γαλλία (3:38.33), Ιταλία (3:38.59) και Λευκορωσία (3:39.65).
Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών η ελληνική ομάδα αποσύρθηκε.