Νεκρός ο Ντάλε Όεν!

Νεκρός ο Ντάλε Όεν!

Σοκ στην παγκόσμια κολύμβηση από τον αιφνίδιο θάνατο του ασημένιου Ολυμπιονίκη, Αλεξάντερ Ντάλε Όεν.

Ο 26χρονος Νορβηγός βρέθηκε νεκρός από τους συναθλητές του στο δωμάτιό του, στο ξενοδοχείο της αποστολής της εθνικής ομάδας, με την οποία βρίσκονταν σε προετοιμασία εν όψει του Eυρωπαϊκού Πρωταθλήματος κολύμβησης στο Ντέμπρετσεν.

Η νορβηγική ομοσπονδία ανακοίνωσε πως ο Όλε βρέθηκε στο μπάνιο του την Δευτέρα (30/04) το βράδυ. Μέσα στην ημέρα είχε ελαφρά προπόνηση με την εθνική στο καμπ του Φλαγκσταφ της Αριζόνα και είχε παίξει γκολφ το απόγευμα. Ως πιθανό αίτιο θανάτου θεωρείται η ανακοπή.

Αν και διεκομίσθη άμεσα στο νοσοκομείο του Φλάγκσταφ, οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν και ανακοίνωσαν τον θανατό του.

Ο γιατρός της ομάδας Ολα Ρόνσεν είπε πως επιχειρήθηκε άμεσα στο δωμάτιο τεχνητή αναπνοή ώσπου να φτάσει το ασθενοφόρο. «Όλα έγιναν σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, δοκιμάσαμε τα πάντα. Είναι απίστευτα λυπηρό και δύσκολο να το αποδεκτούμε».

Ο Νορβηγός είχε κατακτήσει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σαγκάης τον Ιούλιο του 2011 το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. πρόσθιο. Είχε αφιερώσει εκείνο το μετάλλιο στα θύματα της σφαγής στο Όσλο από τον Μπρέιβικ, η οποία είχε διαδραματισθεί λίγες μέρες πριν.

Ο Αλεξάντερ Ντάλε Οεν, ήταν ο μοναδικός Νορβηγός κολυμβητής με Ολυμπιακό μετάλλιο και παγκόσμιο τίτλο. Γεννήθηκε στις 21 Μαϊου 1985 και πρωτομπήκε σε τελικό στα 100μ. πρόσθιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μόντρεαλ (7ος).

Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, τερματίζοντας πίσω από τον Ιάπωνα Κοσούκε Κιτατζίμα και πέρυσι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σανγκάης πήρε το χρυσό με χρόνο 58.71. Η επίδοση αυτή είναι η τέταρτη καλύτερη όλων των εποχών, αλλά η κορυφαία που έχει επιτευχθεί ποτέ με υφασμάτινο μαγιό.

Ο Νορβηγός είχε κατακτήσει επίσης το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. πρόσθιο στα Ευρωπαϊκό Πρωταθλήματα του 2008 (Αϊντχόφεν) και του 2010 (Βουδαπέστη), το ασημένιο στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2006 (Βουδαπέστη), ενώ βρέθηκε άλλες τρεις φορές στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, το 2008 στα 50μ. και στα 200μ. πρόσθιο και το 2010 στα 200μ. Πρωταθλητής Ευρώπης στα 100μ. πρόσθιο σε 25άρα πισίνα, το 2011 στο Ζέτσιν της Πολωνίας και τρίτος στο ίδιο αγώνισμα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 25άρας του 2006, στη Σανγκάη. Πριν από λίγους μήνες αναδείχθηκε κορυφαίος Ευρωπαίος κολυμβητής για το 2011 στην ψηφοφορία της LEN.

Διαβάστε ακόμα:

Καταιγισμός μηνυμάτων για τον Όεν στο Twitter

Συγκλονισμένη η FINA για τον θάνατο του Όεν

Αναπαύσου εν ειρήνη Αλεξάντερ Ντάλε Όεν (video)

Η αστυνομία αναζητεί τα αίτια θανάτου του Ντάλε Όεν

Νεκρός ο Ντάλε Όεν!



Ρεάλ Μαδρίτης: Νέο συμβόλαιο με τον 14χρονο γιο του Μαρσέλο
Ρεάλ Μαδρίτης: Νέο συμβόλαιο με τον 14χρονο γιο του Μαρσέλο
Euroleague: Έως το 2026 στην Αναντολού Εφές ο Μιγιάτοβιτς
Euroleague: Έως το 2026 στην Αναντολού Εφές ο Μιγιάτοβιτς
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
Σοκ στο ελληνικό βόλει: Η Πέννυ Ρόγκα ανακοίνωσε ότι έχει καρκίνο
Σοκ στο ελληνικό βόλει: Η Πέννυ Ρόγκα ανακοίνωσε ότι έχει καρκίνο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved