Ηρακλής Vs Φοίνικα: Δύο ομάδες, ένας τίτλος!

Ηρακλής Vs Φοίνικα: Δύο ομάδες, ένας τίτλος!

Ηρακλής και Φοίνικας Σύρου «διασταυρώνουν τα ξίφη» τους στις 7 μ.μ. στη Μίκρα, στον 5ο τελικό της Volleyleague, με τον νικητή να στέφεται πρωταθλητής Ελλάδας.

Ο Νίκος Νεόφυτος είχε πει μετά τη λήξη του 2ου τελικού της σειράς στη Volleyleague, πως ο Φοίνικας Σύρου θα επιστρέψει στη Μίκρα για τον 5ο τελικό και βγήκε αληθινός! Μετά από δέκα χρόνια, ο πρωταθλητής θα κριθεί στο 5ο παιχνίδι της σειράς των τελικών, με τον Ηρακλή να υποδέχεται στις 7 μ.μ. (Live στο Onsports, τηλεοπτική μετάδοση στο Novasports 3), τον Φοίνικα Σύρου στην κατάμεστη, όπως ενδέχεται Μίκρα. Καραμπέτσος, Γεροθόδωρος θα είναι οι διαιτητές και κομισάριοι οι Κάλλης, Αντωνούλης.

Μέχρι στιγμής οι έδρες των δύο φιναλίστ έχουν αποδειχθεί απόρθητες, αφού η ομάδα βόλεϊ του Ηρακλή επικράτησε στους δύο πρώτους τελικούς στη Μίκρα, ενώ ο Φοίνικας έκανε δύο εκπληκτικά παιχνίδια στην Ερμούπολη της Σύρου και ισοφάρισε τις νίκες σε 2-2. Στο μεταξύ, απορίας άξιον είναι τι μέλλει γενέσθαι με τον Αντρέι Κράβαρικ μετά τη λήξη του αγώνα, αφού ο 41χρονος αθλητής του Ηρακλή έχει δηλώσει πως επιθυμεί να κλείσει την καριέρα του, με την κατάκτηση του 15ου τίτλου, γεγονός που θα το καταφέρει εάν ο «γηραιός» στεφθεί πρωταθλητής.

«Τέτοια παιχνίδια, χωρίς αύριο, χαιρόμαστε όσοι είμαστε στον αθλητισμό να παίζουμε. Κυρίως για τους αθλητές, από μία μακράν αθλητική καριέρα, μένουν οι μνήμες της συμμετοχής σε τέτοιους αγώνες», δήλωσε αρχικά ο προπονητής του Ηρακλή Σωτήρης Δρίκος και συνέχισε: «Για να μπορέσεις να πετύχεις σε αυτού τους είδους τα παιχνίδια, πρέπει να εστιάσεις την προσοχή σου μπάλα-μπάλα, φάση-φάση, πόντο-πόντο και σετ-σετ. Να δώσεις σημασία στο μικρό για να οδηγηθείς στο μεγάλο. Μετά από τέσσερα ματς και άλλα δύο στην κανονική περίοδο, οι ομάδες γνωρίζονται καλά. Η ενέργεια, η υπομονή, η προσήλωση στις απαιτήσεις του αγώνα είναι αυτά που θα διακρίνουν και τον τελικό νικητή. Το πιο σημαντικό είναι η σκέψη μας και τα μάτια μας να είναι στη μπάλα».

Συγκριτικά με τα προηγούμενα παιχνίδια, ο Φοίνικας ανέβηκε στην Θεσσαλονίκη χωρίς τον Αντζέλικο Ντάνγκουμπιτς, ο οποίος σύμφωνα με τον Νίκο Νεόφυτο: «Τέθηκε εκτός ομάδας μετά τον 3ο τελικό και ούτως ή άλλως δεν θα ερχόταν στην Θεσσαλονίκη, ζήτησε να αναχωρήσει για την πατρίδα του και του δόθηκε η σχετική άδεια. Δυστυχώς μετά τον τραυματισμό του, δεν μπόρεσε να επανέλθει, αυτό του προκάλεσε ψυχολογικό πρόβλημα με αποτέλεσμα να «βγάλει» κάποια πράγματα που δεν συμβάδιζαν με την νοοτροπία της ομάδας. Τον κατανοώ, δεν κρατώ κακία και του εύχομαι καλή τύχη».

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, ο προπονητής του Φοίνικα Σύρου, σχολίασε: «Ανεβαίνουμε στη Θεσσαλονίκη για να πάρουμε τον τίτλο και να πάμε στη Σύρο την κούπα. Θα μπούμε στο γήπεδο για να βγάλουμε ότι έχει μείνει μέσα και τουλάχιστον να είμαστε εντάξει με τους εαυτούς μας. Ένα παιχνίδι είναι και πιστέψτε με το μυαλό μας δεν είναι στους πανηγυρισμούς της Σύρου. Εκεί ότι έγινε, ήταν αυθόρμητο από τον κόσμο, αφού ήταν το τελευταίο εντός έδρας ματς της χρονιάς».

«Ελπίζω και εύχομαι για το καλό του αθλήματος, όλοι μας κι ιδιαίτερα εμείς που είμαστε μέσα στον αγωνιστικό χώρο να είμαστε προσεκτικοί, γιατί το άθλημα μας δεν αντέχει άλλα παρατράγουδα», κατέληξε ο προπονητής των «πειρατών».



Όλα τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, Μάντσεστερ Σίτι-Τσέλσι, Μίλαν-Ίντερ
Παναθηναϊκός Α.Ο., Δούκας: «Επιτέλους ξεκινάμε», το μήνυμα για το νέο γήπεδο - «Στόχος το 2026»
Παναθηναϊκός Α.Ο., Δούκας: «Επιτέλους ξεκινάμε», το μήνυμα για το νέο γήπεδο - «Στόχος το 2026»
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved