Αντωνάκου: «Έχει μείνει ο διακαής πόθος της ευρωπαϊκής κούπας»

Αντωνάκου: «Έχει μείνει ο διακαής πόθος της ευρωπαϊκής κούπας»

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια, Σταυρούλα Αντωνάκου, ευχήθηκε χρόνια πολλά στον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη μέσω ραδιοφώνου.

Η πολίστρια του Ολυμπιακού μίλησε στον Flash 96 FM για την πρωτοβουλία του κ. Μαρινάκη να βραβεύσει τους παγκόσμιους πρωταθλητές και πρωταθλήτριες της ομάδας και να ενισχύσει οικονομικά τον Ερασιτέχνη.

«Να του πούμε αρχικά «Χρόνια Πολλά», αφού θα του ευχηθούμε και από κοντά. Για εμάς είναι κάτι πάρα πολύ όμορφο, μας προκάλεσε και έκπληξη η πρωτοβουλία του προέδρου και της ΠΑΕ. Νομίζω ότι είναι μεγάλη τιμή για εμάς, μετά από τις επιτυχίες μας σε παγκόσμιο επίπεδο. Αγωνιζόμαστε αδιαμφισβήτητα στον μεγαλύτερο σύλλογο σε όλα τα αθλήματα στην Ελλάδα και είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Σήμερα θα είναι μια εξαιρετική στιγμή για εμάς, θα νιώσουμε τον παλμό στο Καραϊσκάκη, κάτι που δεν έχουμε τη δυνατότητα να νιώσουμε στα αθλήματα μας!» είπε η Αντωνάκου.

Για τις επιτυχίες με τον Ολυμπιακό και την συμπαράσταση από τον κόσμο είπε: «Η οικογένεια μου είναι μεγαλωμένη στο Πασαλιμάνι. Τον Ολυμπιακό τον έχω αγαπήσει όσο κανένα άλλον σύλλογο στην καριέρα μου, έχω περάσει πάρα πολλές μεγάλες στιγμές, παρά και τη δεκαετή καριέρα μου στον Εθνικό. Ήταν μεγάλος μου πόθος να παίξω στον Ολυμπιακό και μάλιστα όταν ήρθα, φτιάξαμε μια ομάδα, η οποία δεν ήταν πρωταθλήτρια. Ο στόχος μας ήταν να την κάνουμε πρωταθλήτρια και μέσα σε τρία χρόνια πήραμε 2 πρωταθλήματα, παίξαμε σε 4 final-4 Ευρώπης πλέον μας έχει μείνει ο διακαής πόθος της ευρωπαϊκής κούπας. Παράλληλα, σκεφτήκαμε με τον προπονητή ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να επενδύσει και στις υποδομές του, αν και έχουμε τρομερό πρόβλημα χώρου, μια και υπάρχει μόνο το Παπαστράτειο κολυμβητήριο και στριμωχνόμαστε όλοι εκεί, αντρικό, γυναικείο, κτλ».

Για την επιτυχία των Νεανίδων του Ολυμπιακού να φτάσουν στον τελικό του πανελληνίου πρωταθλήματος, σχολίασε: «Με κάποιες μεταγραφές που έγιναν φέτος, η ομάδα έχει κτίσει και το μέλλον της. Είπαμε ότι φέτος μπορούμε να υστερήσουμε σε κάποια πράγματα λόγω απειρίας, όπως και έγινε στην Ευρώπη. Οι νεάνιδες που αγωνίζονται στην ομάδα τη γυναικεία, έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Σε λίγα χρόνια, αυτές οι παίκτριες θα έχουν στις πλάτες τους τον Ολυμπιακό και θα πανηγυρίσουν πολλούς ακόμα τίτλους. Είδατε ότι από την πρώτη τους χρονιά έφτασαν στον τελικό. Ότι και να κάνουν εκεί είναι επιτυχία, αφού έχουν κάνει ήδη την υπέρβαση.

Για να γυρίσω σε αυτό που έλεγα πριν, έχω γίνει ένα με τον Ολυμπιακό, από εκεί που δεν ασχολιόμουν πριν. Ήταν τόσο δυνατές οι στιγμές που ένιωσα, τόσο μεγάλη η αγάπη του κόσμου σε δύσκολες περιόδους και μας στήριξαν τόσο πολύ που δε μπορούσα μόνο να αγαπήσω την ομάδα αυτή, αλλά να γίνω και κομμάτι της και να λέω στις πρώην συμπαίκτριες μου στη Βουλιαγμένη ότι τους εύχομαι κάποια στιγμή να νιώσουν αυτά που νιώθω εγώ στο Ολυμπιακό!»

Στάθηκε επίσης στις διακρίσεις όλων των τμημάτων: «Βλέπω ότι σιγά-σιγά ο κόσμος έχει αγαπήσει το γυναικείο πόλο μέσω των επιτυχιών του. Αυτό που νιώθουμε είναι μια αδικία από τους υπεύθυνους με τον αθλητισμό γενικότερα, την αδιαφορία και τις ψεύτικες υποσχέσεις τους. Όταν σβήνουν τα φώτα της δημοσιότητας εξαφανίζονται, μας αγνοούν και είναι πλέον πολύ επιδεκτικοί, όσον αφορά στην αδιαφορία τους. Όπως και ο πατέρας του Χονδροκούκη, έτσι και εμείς στο Πανευρωπαϊκό δηλώσαμε ότι δε θέλουμε κανέναν τους στο αεροδρόμιο. Πλέον, έχουν καταντήσει γραφικοί και κάποια στιγμή πρέπει να πάρουμε το μήνυμα ότι η φωτογραφία με τους αθλητές στο αεροδρόμιο έχει τελειώσει για τους πολιτικούς. Δυστυχώς, οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον αθλητισμό είναι άσχετοι με τον αθλητισμό. Δεν μπορούν να καταλάβουν. Επειδή είναι και Ολυμπιακή χρονιά φέτος, καλό θα είναι να απέχουν αρκετά γιατί ο κόσμος, αλλά και εμείς είμαστε αγανακτισμένοι πλέον».

Για τις προσδοκίες της ενόψει Λονδίνου: «Μετέχουμε στο προολυμπιακό τουρνουά, στην πιο κρίσιμη διοργάνωση. Η Εθνική ομάδα είναι 1η στο κόσμο. Θεωρώ ότι αν περάσουμε στην Ολυμπιάδα θα φέρουμε άλλη μία διάκριση για τη χώρα μας».



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved