Μία ομάδα μείον στην Euroleague
Η ποδοσφαιροποίηση και του πόλο, συντελείται με γοργά βήματα. Η κορυφαία διοργάνωση σε συλλογικό επίπεδο στην Ευρώπη, η Euroleague υφίσταται ορατές αλλαγές.
Πρώτη αλλαγή, το νέο ανανεωμένο «πρόσωπο» της διοργάνωσης αρχίζει σήμερα με την πρώτη αγωνιστική των Ομίλων στη φάση των προημιτελικών.
Και έρχεται και η δεύτερη αλλαγή που είναι η μείωση των ομάδων που συμμετέχουν ανά χώρα.
Σύμφωνα με την πρόταση που θα παραδοθεί από την τεχνική επιτροπή της LEN, στο μέλλον, στην Ευρωλίγκα, οι οκτώ κορυφαίες δυνάμεις θα μετέχουν με δύο ομάδες, ενώ οι υπόλοιπες θα μετέχουν με μία ομάδα. Κανονικά με δύο ομάδες θα συνεχίσουν να μετέχουν όλες οι χώρες στο LEN TROPHY.
Εκείνο που πραγματικά απασχολεί τους υπεύθυνους της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, είναι οι άδειες κερκίδες των κολυμβητηρίων, ακόμη και σε χώρες που αγαπούν το πόλο. Και κατέληξαν ότι φταίνε τα μεγάλα κενά ανάμεσα στις συλλογικές διοργανώσεις και στις πολλές εθνικές υποχρεώσεις. Επιπλέον, ορισμένοι σύλλογοι που αγωνίστηκαν στην Ευρωλίγκα είχαν εμφανή στόχο να συνεχίσουν στο LEN TROPHY κατά τη διάρκεια της σεζόν.
Η πρόταση αυτή θα σήμαινε και αναβάθμιση του LEN TROPHY με τη συμμετοχή ορισμένων κορυφαίων ομάδων. Για παράδειγμα στην Ευρωλίγκα προκρίθηκαν στα προημιτελικά τρεις ομάδες της Κροατίας και τρεις του Μαυροβουνίου. Αυτό δεν θα είναι δυνατό στο μέλλον.
Η απόφαση αυτή θα μπορούσε επίσης να σημαίνει αναβάθμιση ορισμένων εθνικών πρωταθλημάτων. Η πρόταση θα παραδοθεί στην Ευρωπαϊκή ομοσπονδία, αλλά πρέπει ακόμη να επιβεβαιωθεί από το Bureau της. Στην περίπτωση αυτή η τεχνική επιτροπή θα οργανώσει ένα νέο σύστημα για την Ευρωλίγκα ώστε να προσαρμοστεί με το νέο μειωμένο αριθμό ομάδων.