Ταρνατώρος: «Πρέπει και οι αθλητές να μας βοηθήσουν»

Ταρνατώρος: «Πρέπει και οι αθλητές να μας βοηθήσουν»

Για ότι αφορά το βόλεϊ και τους ανθρώπους του μίλησε ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής της Volleyleague, Παντελής Ταρνατώρος.

Οι δηλώσεις του κ. Ταρνατώρου στην Nova, αφορούν σε όλα τα καλώς και κακώς κείμενα. Αναλυτικά:

Για τον αγώνα Ολυμπιακός-Λαμία: Ήταν ένας ατυχής αγώνας. Σίγουρα έγιναν πολλά λάθη και από τη γραμματεία αλλά και από τους διαιτητές. Για τη γραμματεία μάθαμε ότι η κοπέλα συμμετείχε για πρώτη φορά σε αγώνα και αυτό είναι πολύ μεγάλος λάθος της ΚΕΔ (Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας). Για να μπορέσουμε να κάνουμε ένα σωστό και αξιόπιστο πρωτάθλημα πρέπει η γραμματεία να αποτελείται από έμπειρους ανθρώπους. Επίσης όμως δεν είδα όμως σε κανένα σημείο του αγώνα οι διαιτητές να προστατεύουν την γραμματεία. Όταν όλοι έπεσαν πάνω στην κοπέλα κανένας από τους διαιτητές δεν την προστάτευσε. Καταλαβαίνω την αντίδραση των ανθρώπων της Λαμίας για τους πόντους που είχαν χαθεί. Το να δημιουργούνται όμως εντάσεις κατά τη διάρκεια ενός αγώνα δεν είναι σωστό. Οι διακοπές δεν ωφελούν τον ρυθμό των ομάδων. Χάθηκε ο ρυθμός και το θέαμα μαζί. Όσον αφορά στο θέμα του προτζέκτορα προέκυψε τελευταία στιγμή θέμα με το ηλεκτρονικό ταμπλό του γηπέδου και η χρήση του προτζέκτορα ήταν ότι καλύτερο μπορούσαμε να κάνουμε εκείνη την ώρα.

Για την διαιτησία: Εγώ θα πω ότι η διαιτησία πέρσι στο αντίστοιχο κομμάτι του πρωταθλήματος ήταν καλύτερη. Γίνονται πολλά λάθη από τους επόπτες και αυτό δεν διευκολύνει την δουλειά των διαιτητών. Στην Ελλάδα το επίπεδο της ελληνικής διαιτησίας είναι πολύ υψηλό. Θα συναντηθούμε με τους ανθρώπους της ΚΕΔ προκειμένου να βρούμε λύσεις στα όποια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί.Για την οικονομική εξυγίανση του Ολυμπιακού: Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Ο κ. Κουντούρης ανέλαβε ένα πολύ μεγάλο βάρος το καλοκαίρι για να μπορέσει να φέρει τον Ολυμπιακό στο σωστό δρόμο. Θα σας πως μόνο ότι το καλοκαίρι οι οφειλές προς τους παίκτες είχαν φθάσει στο 1.3 εκ. Ευρώ. Αυτό το ποσό έχει διακανονιστεί κατά 90% με 95%. Το αργότερο μέχρι τον Ιανουάριο θα έχουν κλείσει όλες οι υποθέσεις του παρελθόντος.

Για την οικονομική κατάσταση των ομάδων: Δεν θα πρέπει να αδιαφορούμε για το γενικότερο οικονομικό πλαίσιο της χώρας μας. Εγώ πιστεύω ότι στον αθλητισμό το γεγονός ότι βρισκόμαστε κάτω από ασφυκτική οικονομική πίεση μας έκανε καλό. Θεωρώ ότι οι παράγοντες του βόλεϊ προσαρμόστηκαν πολύ γρήγορα στα νέα δεδομένα. Πιστεύω ότι θα μας πάρει μια τριετία για να ηρεμήσουν τα πράγματα και οι ομάδες να έχουν ρυθμίσεις τις οφειλές τους.

Για τον αντικαταστάτη του Πίντο: Ο Κοκκινάκης είναι ελπιδοφόρος παίκτης και τον στηρίζουμε. Ψάχνουμε για ξένο παίκτη αλλά αν δεν βρούμε κάτι το πολύ αξιόλογο δεν θα προχωρήσουμε σε μεταγραφή. Δεν ισχύει αυτό που γράφτηκε για τον Βραζιλιάνο Ντέϊβινσον (πρώην παίκτη της ΕΑ Πατρών).

Για την περιφέρεια: Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Και ο Παμβοχαϊκός και ο Φοίνικας από την μέρα που ανέβηκαν στην Volleyleague έδωσαν μαθήματα και σε επίπεδο παραγόντων και σε επίπεδο προπονητών αλλά κυρίως σε επίπεδο οργάνωσης. Έστησαν από την αρχή τα ρόστερ τους, είναι νοικοκυρεμένες ομάδες και οι παράγοντες τους αγαπάνε αυτό που κάνουνε. Είναι πολύ θετικό ότι έχουν δικά τους γήπεδα, είναι άνθρωποι με κέφι και οι πόλεις ζουν για το βόλεϊ. Αυτό θέλουμε και εμείς. Το βόλεϊ το ξαναλέω έχει μια μοναδική ευκαιρία. Μπορεί να κατακτήσει μερίδιο της αθλητικής αγοράς από την περιφέρεια, την ίδια στιγμή που σχεδόν όλα τα υπόλοιπα αθλήματα χάνουν. Η περιφέρεια πάντα στήριζε το βόλεϊ τόσο σε αθλητές όσιο και στην προσέλευση του κόσμου. 

Για την αύξηση των εισιτηρίων: Ίσως είμαστε το μοναδικό άθλημα το οποίο έχει αύξηση εισιτηρίων. Είναι σημαντικό ότι φέτος ακόμη και οι ομάδες των αστικών κέντρων έχουν εισιτήρια. Πολλά γήπεδα γεμίζουν και αυτό είναι το πιο ευχάριστο. Πάει ο κόσμος στο βόλεϊ γιατί βλέπει ότι λείπουν οι σκηνές βίας. Προσπαθούμε να περιχαρακώσουμε όσο γίνεται αυτή την ιστορία με τη βία.

Για τον Ηρακλή: Ο Ηρακλής είναι μια ομάδα με μεγάλη ιστορία. Υπάρχουν πολλές οφειλές του παρελθόντος, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με την εφορία και εμείς από την πλευρά μας, ως ΕΣΑΠ, προσπαθούμε να βοηθήσουμε τον Ηρακλή να το ξεπεράσει. Σε καθημερινή βάση προκύπτουν θέματα τα οποία λύνουμε. Δεν μπορώ να σας απαντήσω ξεκάθαρα το τι θα γίνει με τον Ηρακλή. Ανησυχώ είναι η αλήθεια γιατί πρέπει να λυθούν πολλά θέματα για να προχωρήσει ήρεμη η ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Η διοίκηση του Ηρακλή κάνει μεγάλες προσπάθειες για να φέρει εις πέρα τα προβλήματα και εύχομαι σύντομα να βρουν τις λύσεις.

Για τον Απόλλωνα Καλαμαριάς: Ο Απόλλων Καλαμαριάς είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή που έχει να αντιμετωπίσει η ΕΣΑΠ. Έχουν μπλοκαριστεί κάποια χρήματα λόγω κάποιων κατασχέσεων και το εξοργιστικό είναι ότι εμείς προσπαθήσουμε να ρυθμίσουμε τα του βόλεϊ και προκύπτουν κατασχέσεις στο άθλημα μας από άλλα αθλήματα κατασχετήρια. Βλέπετε το άθλημά μας είναι από τα ελάχιστα που έχουν έσοδα. Η ΕΣΑΠ προσπαθεί μέσω του νομικού της τμήματος να μην ισχύσουν τα κατασχετήρια και να μπορέσουμε να ξεμπλοκάρουμε τα χρήματα προκειμένου τα χρήματα να πάνε στο τμήμα βόλεϊ του Απόλλωνα Καλαμαριάς και όχι αλλού.

Σχετικά με  το League Cup: Πανηγυρίζουμε γιατί πήγε πάρα πολύ καλά όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και εξωαγωνιστικά. Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ το κοινωνικό προφίλ του αθλήματος που υπηρετούμε. Υπήρχαν ομάδες που κέρδισαν μέσα από το League Cup και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Πήραμε λοιπόν απόφαση να τον εντάξουμε στο επίσημο καλεντάρι μας.

Για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: Δεν θα είναι άνετο το πέρασμα του Ολυμπιακού από το ΜΕΤΣ. Είναι ένα ντέρμπι και παραμένει έτσι παρά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δεν βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση. Από συγκυρίες πιστεύω ότι βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις. Είναι περίεργο το γεγονός ότι είναι στις τελευταίες θέσεις. Μας παραξενεύει. Σίγουρα για το προϊόν δεν είναι καλό. Από την άλλη πλευρά όμως υπάρχουν ομάδες σαν τον Φοίνικα και τον Παμβοχαίκό που έχουν βγει μπροστά. Προσωπική μου άποψη είναι ότι κάποια στιγμή ο Παναθηναϊκός θα βρει το δρόμο του. Ελπίζω πάντως να μην τον βρει αυτό το Σάββατο.

Για το πρωτάθλημα: Είναι σίγουρα το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όλων των εποχών. Οι περισσότεροι αγώνες κρίνονται στα πέντε σετ και όλα τα αποτελέσματα είναι ανοιχτά.

Για την εμπλοκή του κ. Γρόλιου, μέλους της ΕΣΑΠ στην υπόθεση του Απόλλωνα Καλαμαριάς: Θα πρέπει να ισορροπείς και τις δύο ιδιότητες. Αυτό δυστυχώς δεν έγινε στο συγκεκριμένο θέμα. Πρέπει πιστεύω και οι δύο πλευρές να ηρεμήσουν για να βρούμε μια λύση. Η δουλειά της ΕΣΑΠ είναι να βρει λύση και πιστεύω ότι θα βρεθεί.

Για τις σχέσεις με τον ΠΑΣΑΠ: Σίγουρα η σχέση μας δεν είναι στο καλύτερο δυνατό σημείο αλλά δεν είναι και στον πάτο. Από ένα σημείο και πέρα δεν έχουμε προχωρήσει στο να ολοκληρώσουμε τις συμφωνίες μας. Οι λόγοι είναι συγκεκριμένοι. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Δεν γίνεται να καθόμαστε να φωνάζουμε επειδή είμαστε απλήρωτοι και να δημιουργούμε προβλήματα . Πρέπει και οι αθλητές να μας βοηθήσουνε.

Για τα κασέ των Ελλήνων παικτών: Η μεγαλύτερη επιτυχία του φετινού πρωταθλήματος είναι το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί έλληνες νέοι αθλητές που παίζουν. Είναι ένα δίδαγμα για όλους μας. Λέγαμε ότι δεν υπάρχουν αθλητές, δεν υπάρχουν υποδομές. Ήταν λάθος αυτό και φταίμε για αυτό εμείς οι παράγοντες. Πάντα πηγαίναμε στις εύκολες και δαπανηρές λύσεις ξένων, είτε ελλήνων παικτών. Για μια φουρνιά Ελλήνων εμείς τους ανεβάζαμε τα κασέ. Είδαμε λοιπόν την κατάσταση, εμείς και όχι οι αθλητές, και ρίξαμε τα κασέ. Τα ίδια τα σωματεία ανεβάσανε και τα ίδια κατέβασαν τα κασέ. Να είστε σίγουροι ότι θα κατέβουν ακόμη περισσότερο την επόμενη χρονιά γιατί η κατάσταση θα είναι χειρότερη το 2012. Αυτή είναι η ρεαλιστική πλευρά, δεν μπορεί όλη η Ελλάδα να περνάει δύσκολα και ο αθλητισμός να ευημερεί. Υπάρχουν πολλοί αθλητές που δεν έχουν κύριο επάγγελμα το βόλεϊ. Πέρσι ο 12ος αθλητής όλων των ομάδων κόστιζε περίπου 18 χιλιάδες ευρώ. Αυτό το συμβόλαιο πλέον δεν υπάρχει φέτος. Καθίσαμε λοιπόν και είπαμε ότι οι παίκτες θα πρέπει να αμείβονται σύμφωνα με τις ώρες που δουλεύουν, όπως γίνεται με όλους τους εργαζόμενους. Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις για να κρατήσουμε το άθλημα ζωντανό. Οι αθλητές ή θα είναι μαζί μας ή δεν θα είναι μαζί μας. Αν θέλουν να μην είναι μαζί μας θα δημιουργηθεί πρόβλημα στο άθλημα. Οι αθλητές είναι οι πρωταγωνιστές του αθλήματος αλλά εμείς είμαστε αυτοί που διαχειριζόμαστε την κατάσταση και προσπαθούμε για το καλύτερο. Οι άνθρωποι που ηγούνται των σωματείων τρέχουν για να βρεθούν λύσεις. Ας εκτιμηθεί αυτό από κάποιους αθλητές και λέω κάποιους γιατί ξέρω ότι η πλειοψηφία των αθλητών το ξέρει αυτό. Πρέπει κάποιοι αθλητές να δουν με περισσότερο ρεαλισμό την κατάσταση, να σταματήσουνε να θέλουν. Δεν υπάρχουν πλέον τα θέλω».

Για την ανάπτυξη: Η ανάπτυξη είναι ένας από τους βασικούς μας στόχους. Θα προσπαθήσουμε να δώσουνε ώθηση στη φουρνι που έχετε από πίσω.

Για τις σχέσεις με την Ομοσπονδία: Έχουμε πάρα πολύ καλές σχέσεις με τον Αχιλλέα (Μαυρομάτη), είμαστε σε καθημερινή επαφή. Η ΕΟΠΕ δίνει έναν δύσκολο αγώνα. Όλοι μας είμαστε σε πόλεμο καθημερινά και προσπαθούμε να σβήνουμε φωτιές. Η ομοσπονδία άλλες φορές τα καταφέρνει και άλλες φορές όχι. Είναι αγωνιστές όμως όλοι οι συνεργάτες του προέδρου της ΕΟΠΕ. Κακά τα ψέματα όμως. Ποια ομοσπονδία μπορεί να λειτουργήσει όταν δεν έχει χρήματα. Όταν η ΓΓΑσου κόβει κάθε μήνα 20% πώς να έχουμε απαιτήσεις για μια καλύτερη Εθνική ομάδα; Πώς να πληρώσεις τους διαιτητές και πώς να τρέξεις την ανάπτυξη; Οι άνθρωποι παλεύουν με τα ελάχιστα εφόδια που έχουν.

Ο Παναθηναϊκός για το 24ο πρωτάθλημα (photo)
Ο Παναθηναϊκός για το 24ο πρωτάθλημα (photo)
Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Επικό βρίσιμο Νεϊμάρ σε Ντουάρτε! «Το μ… της μάνας σου!» (video)
Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Επικό βρίσιμο Νεϊμάρ σε Ντουάρτε! «Το μ… της μάνας σου!» (video)
Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Φαβορί το Μεξικό, «ζόρια» για Γερμανία
Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Φαβορί το Μεξικό, «ζόρια» για Γερμανία
Ολυμπιακός: Η προτεραιότητα Κάμπελ για Ελλάδα
Ολυμπιακός: Η προτεραιότητα Κάμπελ για Ελλάδα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies