Σελετόπουλος: «Θα κάνουν την υπέρβαση στην Ιταλία»

Σελετόπουλος: «Θα κάνουν την υπέρβαση στην Ιταλία»

Εάν ένας πατέρας είναι υπερήφανος για μία επιτυχία του παιδιού του, τότε ο Δημήτρης Σελετόπουλος είναι υπερήφανος για πολλές επιτυχίες.

Και αυτό γιατί ο προπονητής του Πανιωνίου λειτουργεί ως πατέρας και όχι ως κόουτς προς τους παίκτες του, καθώς το ρόστερ των «πανθήρων» αποτελείται από νεαρούς πολίστες, με εξαίρεση τον 29χρονο Δημήτρη Μιτελούδη. Τους προπονεί, τους μιλά, τους ενθαρρύνει και επιμένει σε μία συμβουλή: «Να διασκεδάζετε το παιχνίδι».

Οι παίκτες του, την τηρούν κατά γράμμα και σηκώνουν… φουρτούνες στο νερό. Ένα από αυτά ήταν και η νίκη επί της Σαβόνα στο πρώτο παιχνίδι του Eurocup, που έγινε στη Νέα Σμύρνη.

Το Onsports μίλησε με τον στοργικό… πατέρα του Πανιωνίου, μετά τη νίκη επί της ιταλικής ομάδας.

Το περιμένατε;

Το αποτέλεσμα ήταν σοκαριστικό. Είναι πολύ σημαντική νίκη, όχι μόνο για εμάς αλλά και για το ελληνικό πόλο, αφού μία ελληνική ομάδα σε προχωρημένο επίπεδο του EuroCup κέρδισε μία ιταλική, που συγκαταλέγεται ανάμεσα στις καλύτερες του κόσμου και είναι αήττητη στο πρωτάθλημα της. Επίσης, η Σαβόνα έχει σημαντικούς παίκτες και είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης.

Πιστεύετε ότι θα μπορέσετε να πάρετε την πρόκριση μες στην Ιταλία;

Η Σαβόνα αιφνιδιάστηκε γιατί δεν περίμενε ότι ο Πανιώνιος θα μπορούσε να βρει τη δύναμη να ανταπεξέλθει μετά το 12-1 από τη Βουλιαγμένη. Δεν περίμενε τέτοια αντίσταση ειδικά μετά το δεύτερο οκτάλεπτο. Πιστεύω ότι το παιχνίδι στην Ιταλία θα είναι τελείως διαφορετικό, θα μας περιμένουν και θα είναι πιο μελετημένοι. Από ‘κει και πέρα, επειδή η ομάδα μου έχει ενθουσιασμό, κέφι και πολύ μεράκι, ομαδικά και ο καθένας μόνος του έχει διακριτούς ρόλους στο παιχνίδι, έχω ως δεδομένο ότι θα μπουν και θα κάνουν την υπέρβαση.

Ηττηθήκατε από τη Βουλιαγμένη με 12-1 και ανασυγκροτηθήκατε άμεσα, παίρνοντας τη νίκη από τη Σαβόνα. Αυτό δείχνει ότι δουλεύετε πολύ και στο ψυχολογικό κομμάτι…

Η Βουλιαγμένη μας έκανε χάρη που μας κέρδισε με τόσα γκολ διαφορά. Δεν χρησιμοποίησε νεαρούς παίκτες αλλά όλη την ομάδα, αφού το είδαν ως καλή προπόνηση ενόψει Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτή η ήττα μας φανέρωσε τις αδυναμίες μας και μας έβαλε να σκεφτούμε διαφορετικά, να δούμε τα λάθη που μπορούν να γίνουν σε ένα παιχνίδι όταν δεν είμαστε συγκεντρωμένοι. Μπορεί το μυαλό κάποιων να είχε μείνει στον Παναθηναϊκό άλλων να ήταν στη Σαβόνα. Ίσως μια φυσιολογική ήττα να μην λειτουργούσε έτσι και να χάναμε το χθεσινό, οπότε νομίζω ότι μας έκανε καλό. Μετά το ματς με τη Βουλιαγμένη είχα πει, ότι τέτοια αποτελέσματα είτε διαλύουν μία ομάδα είτε την ατσαλώνουν και σε εμάς έγινε το δεύτερο.

Πώς γίνεται να δημιουργήθηκε μία ομάδα εν μία νυκτί, αφού μέχρι τον Αύγουστο ο Πανιώνιος βρισκόταν υπό… διάλυση και ξαφνικά να κάνει μία τέτοια πορεία;

Υπήρχαν παίκτες και τον Αύγουστο, απλά ήταν μετέωροι. Ο ερχομός μου με την παρουσία κάποιων ανθρώπων που έτρεξαν τότε την ομάδα, κράτησε πολλούς που ήταν να φύγουν. Επίσης, στον κορμό προσθέσαμε κάποιους παίκτες και θελήσαμε να εκμεταλλευτούμε τα παιχνίδια της Ευρώπης για τις εμπειρίες. Στον α’ γύρο είδαμε ότι ήμασταν καλοί και αρχίσαμε να το πιστεύουμε. Στο β’ γύρο δείξαμε ότι έχουμε πολλές δυνατότητες. Τα παιδιά είχαν αποκτήσει εμπειρίες και αυτοπεποίθηση και πλέον ο στόχος είναι η τετράδα, μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Πιστεύω ότι αυτά τα παιδιά θα μπορέσουν να φέρουν τίτλους στο άμεσο μέλλον, μπορεί όχι φέτος αλλά σύντομα.

Ποιος παίκτης σας έχει εκπλήξει ιδιαίτερα;

Όλος ο Πανιώνιος είναι μία ευχάριστη έκπληξη, αφού ο καθένας ξεχωριστά κα ι όλη η ομάδα βγάζει υγεία. Συμμετέχουν όλοι, τους αρέσει και δεν έχουμε γκρίνια ούτε μετά από τις δύο ήττες με Αργοστόλι και Βουλιαγμένη, αντιθέτως όπως φάνηκε από τα μετέπειτα αποτελέσματα, μας έκαναν καλό.

Υπάρχει κάποιος παίκτης που είναι ηγέτης;

Ο τρόπος που αγωνιζόμαστε δεν δίνει τη δυνατότητα σε κάποιο παιδί να ηγηθεί για πολλά παιχνίδια. Ο άνθρωπος που κάνει πολλές δουλειές είναι ο Κόττεριλ και στο σκοράρισμα, στην οργάνωση ενώ παράλληλα έχει αμυντικούς ρόλους όταν φορτώνεται με ποινές ο Μιτελούδης ή μέχρι να αποκτήσει εμπειρίες ο Κουτσιαλής. Τα παιδιά αποδίδουν πολύ στα δύσκολα παιχνίδια, γεγονός που δικαιολογεί το νεαρό της ηλικίας τους και αποδίδουν σε αυτά.

Πότε το… βλέπετε για τίτλο;

Αν συνεχίσει η ίδια ομάδα με δύο – τρεις προσθήκες, μπορεί σε δυο – τρία χρόνια να πάρουν τίτλο. Επί τη ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω εκτός από τους παίκτες και τον κόσμο που είναι κοντά μας, τον τιμ μάνατζερ Γιώργο Θεοδωρακόπουλο, τον υπεύθυνο ακαδημιών Μάρκελο Σιταρένιο, τη νέα διοίκηση τους κύριους Τσάβαλο και Κοζομπόλη συγκεκριμένα που είναι δίπλα μας και τους φιλάθλους μας εννοείται που μας έχουν εντυπωσιάσει.



Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved