Η συνέντευξη Τύπου προπονητών - αρχηγών
SHARE

Η συνέντευξη Τύπου προπονητών - αρχηγών

Οι δηλώσεις των 12 προπονητών και αρχηγών των ομάδων της Volleyleague.

Κοινή συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν πριν από την κλήρωση, σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, οι προπονητές και οι αρχηγοί των δώδεκα ομάδων που θα συμμετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών.

«Μπορεί να λείπουν οι ξένοι παίκτες αλλά θα επενδύσουμε σε Έλληνες, κάτι που θα έπρεπε να γίνει πιο νωρίς», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ, Παντελής Ταρνατώρος και πρόσθεσε: «Είμαστε περήφανοι που όλες οι ομάδες εμπιστεύτηκαν Έλληνες προπονητές, οι οποίοι με τη δουλειά τους θα δείξουν πως είναι οι καλύτεροι. Οι παίκτες είναι καλά παιδιά και πολύ καλοί αθλητές. Η διαφορά σε σχέση με τα άλλα αθλήματα είναι τεράστια».

Οι δηλώσεις των προπονητών:

Γιάννης Καλμαζίδης (Ολυμπιακός): «Θα συμφωνήσω με την άποψη πως μέσα από τις δυσκολίες μπορούν να βγουν θετικά συμπεράσματα και ευκαιρίες για να έρθει το άθλημα σε πιο υγιή βάση. Δίνονται ευκαιρίες και στους Έλληνες αθλητές να φτάσουν όσο γίνεται πιο ψηλά. Πολλοί αθλητές έχουν και θα έχουν ευκαιρίες για να πάνε σε πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και θα πάνε πολύ καλά. Θέλω επίσης να συγχαρώ την Εθνική Παίδων που μας έκανε περήφανους όλους. Δείγμα πως υπάρχουν ταλέντα και καλά παιδιά που μπορούν να φτάσουν ψηλά. Υπάρχουν πολλές δυσκολίες στην κοινωνία μας, αλλά αν μείνουμε ενωμένοι θα βγούμε κερδισμένοι.»

Σωτήρης Δρίκος (Ηρακλής): «Το πιο αισιόδοξο είναι ότι είμαστε και φέτος εδώ, για άλλο ένα πρωτάθλημα στην Α1. Αν δούμε το κοινωνικό περιβάλλον γύρω μας, το να γίνει ακόμα ένα πρωτάθλημα είναι από μόνο του σημαντικό. Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Η αισιοδοξία μας πρέπει να πηγάζει μέσα από ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Οι ομάδες κάνουν την προσπάθειά τους να δουλέψουν για να βελτιωθούν και να ενισχυθούν με παίκτες. Για το πρωτάθλημα που θα έρθει δύσκολα θα μπορέσουμε να προσδιορίσουμε αν θα είναι καλύτερο. Έχω την αίσθηση όμως ότι θα παραμείνει ανταγωνιστικό, για να προσεγγίσουμε το ενδιαφέρον του κόσμου των σπορ. Στόχος του Ηρακλή είναι να πρωταγωνιστεί και να μάχεται για τις διακρίσεις. Σε ένα πρωτάθλημα ο πρώτος ξεκινάει πρώτος, για το τέλος θα δούμε. Για το ελληνικό βόλεϊ οι μεγάλες ομάδες είναι σημαντικές. Για μία τεχνική έλλειψη το να χαθεί από το ελληνικό πρωτάθλημα μία μεγάλη ομάδα θα είναι κωμικό.»

Νίκος Μπουτσουρής (Παναθηναϊκός): «Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι κοντά σε φίλους του βόλεϊ. Για τον Παναθηναϊκό είναι μια μεταβατική χρονιά και σεζόν. Το σωματείο προσπαθεί να εξυγιανθεί οικονομικά και να ανανεωθεί η ομάδα. Στο δεύτερο τα πάμε πολύ καλά, έχουν έρθει νέοι παίκτες και δύο από την Εθνική Παίδων. Θα προσπαθήσουμε να παντρέψουμε το ταλέντο με την εμπειρία και να σταθούμε αξιοπρεπώς στο δύσκολο πρωτάθλημα. Υπάρχουν δύο ξεκάθαρα φαβορί, ο Ολυμπιακός και ο Ηρακλής, που θα παλέψουν για το πρωτάθλημα. Φιλοδοξίες υπάρχουν από όλους, αλλά θα είμαστε σε διαφορετικά μονοπάτια. Το σημαντικό είναι να βγάζουμε θετική ενέργεια, για να μπορέσουμε να δούμε ένα καλύτεροι αύριο.»

Γιάννη Μέλκας (ΠΑΟΚ): «Δεν ήμασταν έκπληξη πέρυσι. Φάνηκε πως ήμασταν καλή ομάδα και αξίζαμε ότι πετύχαμε. Φέτος θα πρέπει όλοι να έχουμε πιο γερό στομάχι και αντοχές. Πριν μια δεκαετία είχαμε το βόλεϊ πολύ ψηλά. Κάναμε λάθη και όλοι οι φορείς θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να προχωρήσει το άθλημα. Το πρωτάθλημα θα είναι πιο ανταγωνιστικό, αν και δεν ήρθαν καλοί ξένοι. Θα δουλέψουμε σωστά με τα καινούργια παιδιά να βοηθήσουμε το άθλημα και τις ομάδες μας. Στον ΠΑΟΚ κρατάμε την ίδια φιλοσοφία και εμπιστευόμαστε τον κύριο Κατσαρή.»

Γιώργος Χριστόπουλος (ΕΑΠ): «Θα συμφωνήσω πως το πρωτάθλημα θα είναι ανταγωνιστικό. Κάναμε λάθη, κανείς δεν λέει πως δεν κάναμε λάθη, τα οποία δεν πρέπει να επαναλάβουμε Όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο. Το βόλεϊ έχει φτάσει σε υψηλό επίπεδο, του δίνεται ευκαιρία να γίνει ακόμα πιο ελληνικό και πιο ανταγωνιστικό.»

Δημήτρης Ανδρεόπουλος (Λαμία): «Ακούω ότι θα είναι τα πράγματα δύσκολα, ότι γενικά κάτι δεν πάει καλά και αναρωτιέμαι τις ακριβώς συμβαίνει, γιατί κάθε χρόνο είμαστε οι ίδιοι εδώ, δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, με πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα. Δεν ξέρω τι έχει αλλάξει. Ας κάτσουμε να αναλογιστούμε τι έχει αλλάξει. Για εμένα δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Δημιουργείται ένα πάρα πολύ καλό πρωτάθλημα. Με χαρά βλέπω τους συναδέλφους μου, που είναι από τους καλύτερους στον κόσμο. Αυτά μου λέει η δική μου εμπειρία. Η Λαμία θα συνεχίσει στο μοναχικό δρόμο της, τον οποίο με πολύ σκέψη η διοίκηση οργανώνει και με πολλές δυσκολίες ακολουθεί.»

Γιώργος Περσιανλής (Άρης): «Χαίρομαι που βρίσκομαι για άλλη μία χρονιά στη συνέντευξη. Θα συμφωνήσω με όλους και περισσότερο με τον κύριο Ανδρεόπουλο, γιατί πιστεύω κι εγώ πως τα πράγματα δεν είναι μαύρα. Θα έχουμε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, η ποιότητα είναι υποκειμενική. Γίνεται δουλειά στις μικρές ηλικίες και τα μηνύματα είναι θετικά. Ο Άρης είναι μία από τις πέντε-έξι ομάδες που έχει πάρα πολύ κόσμο και απαιτήσεις. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο με τα όπλα που έχουμε.»

Κώστας Αρσενιάδης (ΑΟ Κηφισιάς): «Όπως ανέφεραν και οι συνάδελφοί μου, δεν τα βλέπουμε μαύρα. Είμαστε αισιόδοξοι. Το βόλεϊ θα βρει το δρόμο του. Λείπουν οι ξένοι, αλλά οι Έλληνες θα παίξουν καλύτερα. Θα κυλήσουν όλα όπως πρέπει. Για την ομάδα μου θέλουμε να είμαστε στην Α1, αλλά θα μπορούμε να μιλήσουμε αργότερα, όταν θα είμαστε έτοιμοι.»

Χρήστος Πάτρας (Απόλλων Καλαμαριάς): «Μόνο που υπάρχουμε σαν ομάδα είναι μεγάλη επιτυχία. Έχει γίνει αγώνας για να υπάρξουμε. Η βάση είναι το παν για να έχουμε ένα πολύ καλό άθλημα. Θα πρέπει να προσγειωθούμε και να δουλέψουμε. Υπάρχουν αξιόλογοι Έλληνες παίκτες, νεότεροι και παλιότεροι, όπως ο Μποζίδης, που έκανε πολλά για την ομάδα. Αυτοί πρέπει να δίνουν κουράγιο σε όλους.»

Νίκος Νεόφυτος (Φοίνικας Σύρου): «Είμαι περήφανος που είμαι εδώ και εκπροσωπώ ένα νησί του Αιγαίου. Το βόλεϊ υπάρχει και μένει τρίτο άθλημα στην Ελλάδα. Το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό. Η Σύρος είναι μια ομάδα που ανέβηκε από την Α2, αυτό λέει πολλά. Είμαι περήφανος που θα είμαι αντίπαλος με Έλληνες προπονητές και βλέπω τους πρωταγωνιστές που είναι οι αθλητές.»

Νίκος Ζαλμάς (Παμβοχαϊκός): «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ με φίλους συναδέλφους και γι΄ αυτό που κάναμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Η ιστορία μας είναι πολύ μικρή και καταλαβαίνετε πως βιώνει η περιοχή αυτή την επιτυχία. Είμαι από τους ανθρώπους που προσπαθούν να δουν το ποτήρι μισογεμάτο. Θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι και να δώσουμε το κάτι παραπάνω σε ένα πρωτάθλημα που αναμένεται ανταγωνιστικό. Στο Βραχάτι αντιλαμβανόμαστε το άθλημα ως μια γιορτή για τους κατοίκους. Περιμένω να δω το γήπεδο μας γεμάτο. Ο στόχος θα είναι να είμαστε στην μεγάλη κατηγορία με οποιοδήποτε κόστος. Αυτό είναι κινητή διαφήμιση για τον τόπο.»

Ανέστης Γιαννακόπουλος (βοηθός προπονητή, Εθνικός Αλεξανδρούπολης): «Εύχομαι καλή χρονιά στους διοργανωτές του πρωταθλήματος. Τους ευχαριστούμε. Εμείς θα στηριχθούμε στον ελληνικό κορμό από την πόλη και στους δυο με τρεις ξένους. Καλή επιτυχία σε όλους.»

Οι δηλώσεις των αρχηγών:

Ανδρέας Ανδρεάδης (Ολυμπιακός): «Οι δύσκολες μέρες και η οικονομική κρίση που περνάμε μπορεί να μας κάνει να έχουμε θετικά πράγματα. Να βγουν νέα ταλέντα και να αναπτυχθεί το βόλεϊ. Αυτή η κρίση θα μας κάνει πιο επαγγελματίες, για να κοιτάξουμε το εξωτερικό. Στην ομάδα μου γίνεται μια πολύ καλή δουλειά από τον προπονητή και τη διοίκηση. Υπάρχει εξυγίανση και επένδυση στις Ακαδημίες. Όλα τα παιδιά είναι από 17 έως 22, εκτός από εμένα και τον Λιβαθηνό. Στόχος μας είναι ο τελικός.»

Σταύρος Κατσανεβάκης (Παμβροχαϊκός): «Είμαι σίγουρος πως το πρωτάθλημα θα είναι ανταγωνιστικό, γιατί ο χώρος πλαισιώνεται από ανθρώπους που αγαπούν το άθλημα και μπορούμε να νικήσουμε τις δυσκολίες που θα εμφανιστούν. Οι περισσότεροι έχουμε ξεκινήσει το βόλεϊ ως χόμπι και επειδή το αγαπάμε θα γίνει καλό πρωτάθλημα.»

Βίκτωρ Κουρούπης (Φοίνικας Σύρου): «Ζούμε σε μια δύσκολη συγκυρία. Όλοι θα πρέπει να προστατεύσουμε το χώρο και να τον κάνουμε ένα καταφύγιο για όλους. Είναι μια χρονιά που δεν χωράνε αντιπαραθέσεις. Όλοι να συνεργαστούμε με αγάπη και να δώσουμε στο βόλεϊ την ώθηση που του αξίζει.»

Θόδωρος Παπαδημητρίου (Απόλλων Καλαμαριάς): «Είμαι πολύ χαρούμενος που και φέτος η ομάδα θα είναι στην Α1, με βάση ότι το καλοκαίρι έφτασε ένα βήμα από τη διάλυση. Εύχομαι υγεία και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.»

Ραφαήλ Κουμεντάκης (Εθνικός Αλεξανδρούπολης): «Θα είναι ένα πρωτάθλημα ευκαιριών και όσο το προσέξουμε και το αγαπάμε πιο ανταγωνιστικό. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό.»

Κώστας Ταμπουρατζής (ΑΟ Κηφισιάς): «Εύχομαι υγεία και μια καλή χρονιά, η οποία θα είναι ιδιαίτερη. Θα πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα θετικά και θα πάνε καλά στο τέλος. Έχουμε φτιάξει έναν καλό κορμό, δουλεύουμε πολύ στο γήπεδο. Χαίρομαι που δε θα πάρει παράταση η έναρξη του πρωταθλήματος.»

Θάνος Μαρούλης (Λαμία): «Εύχομαι καλή χρονιά σε όλες τις ομάδες. Να υπάρξει σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα σε όλους. Βασικό συστατικό ο σεβασμός και η συνεργασία για το καλό του βόλεϊ. Γίνεται πολύ καλή δουλειά στην ομάδα μου με χαμηλούς τόνους.»

Θάνος Τερζής (Αρης): «Υγεία σε όλους και κυρίως τους αθλητές. Βομβαρδιζόμαστε κάθε μέρα με απαισιόδοξες ειδήσεις. Εμείς πρέπει να δούμε αισιόδοξα τα πράγματα. Θα υπάρξουν ευκαιρίες σε νέα παιδιά και με ομαδική δουλειά, δεν θα υπάρξουν προβλήματα. Χρειάζεται δουλειά από όλους σε μια κομβική χρονιά.»

Γιάννης Μαντέκας (ΕΑ Πατρών): «Πιστεύω ότι θα διεξαχθεί ένα άκρως ενδιαφέρον πρωτάθλημα, γιατί δεν υπάρχουν μεγάλα φαβορί. Υγεία και υπομονή σε παίκτες και παράγοντες που θα προσπαθήσουν για το καλύτερο και νομίζω θα τα βγάλουν σε πέρας.»

Βασίλης Πλίκας (ΠΑΟΚ): «Καλή χρονιά και υγεία σε όλους. Το πρωτάθλημα θα είναι πολύ ανταγωνιστικό και θα δοθούν ευκαιρίες σε νέα παιδιά να παίξουν σε υψηλότερο επίπεδο. Η ομάδα μου είχε μια πολύ καλή χρονιά πέρσι και θα παλέψουμε για κάτι αντίστοιχο φέτος.»

Θανάσης Ψάρρας (Παναθηναϊκός): «Σκεφτόμουν να πω άλλα πράγματα, αλλά συγκινήθηκα γιατί ο αθλητισμός είναι συναίσθημα. Με κάνει αισιόδοξο, γιατί δεν έχουμε χάσει την ψυχή μας. Ναι, υπάρχουν προβλήματα, αλλά η καρδιά και η ψυχή λένε άλλα. Όλοι όσοι βρισκόμαστε εδώ έχουμε κερδίσει πολλά από το άθλημα και ήρθε η ώρα να βάλουμε πλάτη και να δώσουμε εμείς στο άθλημα. Για τον Παναθηναϊκό τα πράγματα είναι δύσκολα. Όλο το καλοκαίρι δεν είχε διοίκηση και μετά απέκτησε μία από το Πρωτοδικείο. Κάθε χρόνο λέμε για τίτλους, αλλά φέτος δε γίνεται να το πούμε. Στόχος είναι η οικονομική επιβίωση, αν τα καταφέρουμε θα είναι ό,τι καλύτερο. Δεύτερος στόχος είναι η ανανέωση. Αν καταφέρουμε να βγάλουμε δύο με τρία καινούργια παιδιά θα είναι τεράστια επιτυχία.»

Κώστας Προύσαλης (Ηρακλής): «Εύχομαι καλή χρονιά με υγεία σε όλους. Όλοι μαζί να προχωρήσουμε ενωμένοι και να τα καταφέρουμε. Σήμερα όλοι μιλήσαμε για αγάπη για το βόλεϊ. Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις, μόνο κερδισμένος μπορείς να βγεις. Στόχος του Ηρακλή είναι η διεκδίκηση της κορυφής και τίποτα λιγότερο.»Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: Ανακοίνωσε και η ΕΠΟ sold out για τον τελικό
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: Ανακοίνωσε και η ΕΠΟ sold out για τον τελικό
Στέφανος Τσιτσιπάς: Στους Παξούς για διακοπές πριν το Roland Garros
Στέφανος Τσιτσιπάς: Στους Παξούς για διακοπές πριν το Roland Garros
«Βόμβα» με τον Παναγιώτη Γκιώνη στον Παναθηναϊκό: «Ήρθα στην ομάδα που αγαπάω»! (videos)
«Βόμβα» με τον Παναγιώτη Γκιώνη στον Παναθηναϊκό: «Ήρθα στην ομάδα που αγαπάω»! (videos)
Roland Garros: Σαρωτική πρόκριση η Γραμματικοπούλου
Roland Garros: Σαρωτική πρόκριση η Γραμματικοπούλου

DPG Network

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr στο σχολείο του Μάκη: «Τον έφτυναν, τον έβριζαν και κανείς δεν έκανε τίποτα»

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr στο σχολείο του Μάκη: «Τον έφτυναν, τον έβριζαν και κανείς δεν έκανε τίποτα»

Συνάντηση Μητσοτάκη-Μπάιντεν: Τι ειπώθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες για F35, ενεργειακά, Τουρκία

Συνάντηση Μητσοτάκη-Μπάιντεν: Τι ειπώθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες για F35, ενεργειακά, Τουρκία

Τουρκικά ΜΜΕ για ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ: Ειρωνεία, ενόχληση και καυστικά σχόλια

Τουρκικά ΜΜΕ για ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ: Ειρωνεία, ενόχληση και καυστικά σχόλια

Καύσιμα: «Καπέλο» στο «καπέλο» βάζουν οι κερδοσκόποι – «Κάνουν πάρτι» οι λαθρέμποροι

Καύσιμα: «Καπέλο» στο «καπέλο» βάζουν οι κερδοσκόποι – «Κάνουν πάρτι» οι λαθρέμποροι

Ελιζαμπέτ Μπορν, η νέα πρωθυπουργός της Γαλλίας: Ποια είναι η «εκλεκτή» του Μακρόν

Ελιζαμπέτ Μπορν, η νέα πρωθυπουργός της Γαλλίας: Ποια είναι η «εκλεκτή» του Μακρόν

Άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος»: Το Newsbomb.gr στη Σκύρο – Απόβαση Ελλήνων και Αμερικανών κομάντο

Άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος»: Το Newsbomb.gr στη Σκύρο – Απόβαση Ελλήνων και Αμερικανών κομάντο

Έλον Μασκ: Τα παζάρια για το Twitter, οι ψεύτικοι λογαριασμοί και η προκλητική απάντησή του

Έλον Μασκ: Τα παζάρια για το Twitter, οι ψεύτικοι λογαριασμοί και η προκλητική απάντησή του

Survivor Spoiler: Ποιος κερδίζει σήμερα - Πότε γίνεται ατομικό το παιχνίδι, πότε ρίχνει αυλαία

Survivor Spoiler: Ποιος κερδίζει σήμερα - Πότε γίνεται ατομικό το παιχνίδι, πότε ρίχνει αυλαία