Στην ελληνική κοινότητα η Εθνική Παίδων
SHARE

Στην ελληνική κοινότητα η Εθνική Παίδων

Χαρά και συγκίνηση σκόρπισαν τα μέλη της αποστολής της Εθνικής Παίδων με την παρουσία τους στην ελληνική κοινότητα της Μπαία Μπλάνκα. Οι Έλληνες που κατοικούν μόνιμα στη συγκεκριμένη πόλη της Αργεντινής επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στην ομάδα, την οποία και φιλοξένησαν για λίγες ώρες στην έδρα τους, που βρίσκεται στο λιμάνι.

Αφού ξεναγήθηκαν στο λιμάνι, ακολούθησε εκδήλωση στα γραφεία της ελληνικής κοινότητας. Εκεί δόθηκε στον Γιώργο Μανωλόπουλο αναμνηστική πλακέτα που έγγραφε: «Η ελληνική κοινότητα Μπαία Μπλάνκα στην Εθνική ομάδα πετοσφαίρισης παίδων για την επιτυχή της συμμετοχή στο Μουντιάλ Αργεντινής, Μπαία Μπλάνκα, 27 Αυγούστου 2011».

Ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής ανταπέδωσε δίδοντας ένα λάβαρο της ομοσπονδίας με τις υπογραφές των παικτών και του προπονητικού τιμ.

Στα μέλη της Εθνικής δόθηκαν επίσης βαζάκια με παραδοσιακό γλυκό της Αργεντινής, ενώ άπαντες είχαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν στα διάφορα σημεία της κοινότητας.
Ορισμένοι δε από τα μέλη της ελληνικής κοινότητας χόρεψαν και παραδοσιακούς χορούς, δείχνοντας και με αυτόν τον τρόπο το πόσο πολύ αγαπούν την Ελλάδα. Μεγάλος τους στόχος παραμένει το χτίσιμο εκκλησίας στην Μπαία Μπλάνκα, με την μακέτα να είναι ήδη έτοιμη...

Συγκινητικός ήταν ο λόγος του καθηγητή Μάριο Ρετάκο, για την παρουσία της Εθνικής Παίδων στην ελληνική κοινότητα: «Είστε οι πρώτοι γνήσιοι Έλληνες που ήρθαν εδώ μετά από τόσα πολλά χρόνια και αυτό είναι σπουδαίο για τους Έλληνες της Μπαία Μπλάνκα. Είναι πολύ υπερήφανοι για την συμμετοχή σας εδώ και για τις νίκες που κάνατε.

Επιστρέψατε μετά από 14 χρόνια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, είστε στην έβδομη θέση και αυτό είναι μεγάλη επιτυχία. Η παρουσία σας εδώ θα μείνει αξέχαστη, θα μείνει στους Έλληνες της Μπαία Μπλάνκα. Σας ευχαριστούμε που προβάλετε τον αθλητισμό της Ελλάδας. Οι Έλληνες εδώ σας λένε ότι θα έχετε ένα σπίτι στην Μπαία Μπλάνκα που θα σας περιμένει, όποτε κι αν έρθετε ξανά. Να ξέρετε ότι βλέποντας στον χάρτη εκεί κάτω την Μπαία Μπλάνκα, θα υπάρχουν Έλληνες που θα σας περιμένουν να σας φιλοξενήσουν».

Νωρίτερα προηγήθηκε ξενάγηση στο Μουσείο Μεταναστών της Μπαία Μπλάνκα.

ΜΠΑΙΑ ΜΠΛΑΝΚΑ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΣΑΤ-ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΤΖΙΟΥΚΗΣ

Παίζουμε μπαλίτσα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ: Το γκολ του Τσιλιανίδη που δεν μέτρησε (videos)
Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ: Το γκολ του Τσιλιανίδη που δεν μέτρησε (videos)
LIVE Chat: Λαμία-ΑΕΚ
LIVE Chat: Λαμία-ΑΕΚ
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 15 εκατ. ευρώ σε κέρδη μοίρασε τη προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 15 εκατ. ευρώ σε κέρδη μοίρασε τη προηγούμενη εβδομάδα
LIVE: Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 0-0
LIVE: Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 0-0

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies