«Η ΑΕΚ χρειάζεται τον κόσμο»

«Η ΑΕΚ χρειάζεται τον κόσμο»

Την επιτακτική ανάγκη για προσφορά βοήθειας από τον κόσμο επεσήμανε ακόμη μια φορά ο πρόεδρος των Supporters, Μάκης Κασνακίδης.

Με αφορμή την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ ΑΕΚ, ο πρόεδρος των Supporters, Μάκης Κασνακίδης, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra 103,3» υπογραμμίζοντας ακόμη μια φορά πως η βοήθεια που πρέπει να προσφέρει ο κόσμος είναι η μόνη λύση για την ομάδα.

Επίσης, επεσήμανε πως δεν πρέπει η απογοήτευση από προηγούμενες διοικήσεις να σταθεί εμπόδιο στη βοήθεια του κόσμου κι εξήρε τη στάση των Παππά, Νοτιά παρά τη θέση που έχουν εκφράσει τελευταία για «αποστασιοποίηση».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

Για τη μεταβίβαση των μετοχών του Πέτρου Παππά: «Μας έχει μεταβιβάσει ένα μεγάλο ποσοστό και χτες συμφωνήσαμε για το υπόλοιπο».

Για τις ευθύνες που έχει ο κόσμος για το μέλλον της ομάδας: «Όταν λέμε Supporters, εννοούμε τον κόσμο της ΑΕΚ. Πρέπει ο κόσμος όπως είχαμε πει από την αρχή, να ανταποκριθεί σε αυτή τη βοήθεια. Το να πάρουμε τις μετοχές από τον κύριο Παππά δεν λέει τίποτα. Ο μόνος που μπορεί να βοηθήσει την ΑΕΚ και να είναι εκεί για πάντα είναι ο κόσμος».

Για την ανταπόκριση που υπάρχει ήδη από τους φιλάθλους του Δικεφάλου: «Σε όλες τις πόλεις που πήγαμε κανένας δεν μας έχει πει ότι έχει κάποιο πρόβλημα ή κάποια ένσταση με τη δομή και το πλάνο μας. Πιστεύω ότι ο κόσμος όταν τον βάλουμε μπροστά στις ευθύνες του θα ανταποκριθεί και πιστεύω ότι θα βοηθήσει. Οι μόνοι που μπορούμε να βοηθήσουμε είμαστε εμείς, κόσμος».

Για τη συμμετοχή των Supporters στην αύξηση του ΜΚ: «Τα 2,4 εκατ. ευρώ είναι το όριο με την αύξηση του ΜΚ των Supporters και ήταν το πρώτο βήμα που κάναμε με την Επιτροπή της Κεφαλαιαγοράς. Τώρα αρχίζουμε να ετοιμάζουμε το ενημερωτικό δελτίο για να πάμε και σε μεγαλύτερα ποσά».

Για το αν οι ιθύνοντες του εγχειρήματος είναι αισιόδοξοι: «Έχουμε συγκεντρώσει περίπου 1,3 εκατ. ευρώ κι εύχομαι να καλύψουμε μεγαλύτερο ποσό από τα 2,4 εκατ. ευρώ. Αν ο κόσμος της ΑΕΚ δεν ανταποκριθεί στα 2,4 εκατ. τότε η ΑΕΚ είναι σε πολύ δύσκολη θέση. Αν ο κόσμος δεν μπορεί να μαζέψει 2,5 εκατ. δεν μπορεί να περιμένει τίποτα καλύτερο από την ομάδα που θα δει».

Για την απογοήτευση του κόσμου από προηγούμενες διοικήσεις: «Έγιναν διάφορα αλλά η ΑΕΚ δεν πρέπει να τιμωρηθεί επειδή ορισμένα πράγματα δεν έγιναν σωστά. Είναι σαν να λέμε ότι επειδή μια παλιά διοίκηση της ΑΕΚ έκλεψε 2 δισ. δραχμές, σταματάμε να βοηθάμε την ΑΕΚ. Δεν έχει λογική αυτό. Αυτή τη στιγμή η ομάδα μας χρειάζεται. Δε  υπάρχει άλλος. Είτε εμείς θα τη βοηθήσουμε, είτε εμείς θα την αφήσουμε. Η πραγματικότητα είναι αυτή. Η ΑΕΚ χρειάζεται τη βοήθεια του κόσμου της».

Για τη στάση των δυο μεγαλομετόχων: «Οι δυο μέτοχοι έχουν βοηθήσει την ομάδα, αν και δεν είχαν αυτά τα ποσοστά στην αρχή. Βοήθησαν για να μην μείνει μόνη της η ΑΕΚ. Ο κύριος Παππάς ξαναέβαλε λεφτά, ενώ ο κύριος Νοτιάς δεν έχει βοηθήσει, εύχομαι να ανταποκριθεί κι αυτός. Δεν μπορούμε να τους κατηγορήσουμε, γιατί ήταν δίπλα στην ΑΕΚ».

Για το ποσοστό που θα έχουν οι Supporters μετά και τη μεταβίβαση των μετοχών του Πέτρου Παππά και την αύξηση του ΜΚ: «Με τα 2,5 εκατ. Θα είμαστε περίπου στο 44%. Υπάρχουν όμως και άλλοι μέτοχοι που θέλουν να μας δώσουν τις μετοχές τους. Οι κύριοι Νικολαΐδης, Θανόπουλος και Γκούμας, αι μαζί με αυτές θα φτάσουμε πάνω από το 51%. Έχουμε πει ότι υπάρχει επιτροπή διαφάνειας ελέγχου, που θα ελέγχει τα οικονομικά κάθε τρίμηνο και τα στοιχεία θα πηγαίνουν στα μέλη του Κλαμπ. Όταν θα έχουμε μερικές χιλιάδες μετόχους δεν θα έχουν όλοι τη γνώση να διαβάζουν οικονομικά στοιχεία, μια έκθεση από την επιτροπή διαφάνειας θα μπορεί με απλά λόγια να τους εξηγεί τι γίνεται. Αν μια διοίκηση δεν τα πάει καλά θα μπορεί με ΓΣ να αλλάζει και να μπαίνει νέα διοίκηση που θα εκπροσωπεί τα «θέλω» των μετόχων». Αυτή η κίνηση μπορεί να βγάλει την ΑΕΚ από το αδιέξοδο. Θεωρώ ότι και άλλες ΠΑΕ θα πρέπει να πάνε σε ανάλογες κινήσεις».

Για τα οικονομικά της ΠΑΕ και τις μεταγραφικές κινήσεις: «Στις περισσότερες ΠΑΕ δεν υπάρχει μπάτζετ. Κάνουν μεταγραφές για να ικανοποιήσουν τον κόσμο και φτάνουν να τις πληρώνουν οι επόμενες διοικήσεις. Τον Μάρτιο και τον Ιούνιο από τις υποχρεώσεις της ΑΕΚ τα 5 εκατ. καταβλήθηκαν για παίκτες που δεν ανήκουν στην ΑΕΚ αυτή τη στιγμή. Η ΑΕΚ έχει καταφέρει να απαλλαγεί από μεγάλα συμβόλαια και έχουμε φέρει νέους παίκτες με λιγότερα χρήματα για να ισοσκελίσουμε τα έσοδα με τα έξοδα. Στους επόμενους 8 μήνες πιστεύουμε ότι θα τα έχουμε ισοσκελίσει. Στην ΑΕΚ με τις κινήσεις που είχαν γίνει μέχρι τώρα, η μείωση που έχει γίνει δεν θα επηρεάσουν αγωνιστικά γιατί έχουν φύγει και παίκτες που δεν προσέφεραν. Για πρώτη φορά η ΑΕΚ αυτή την χρονική περίοδο έχει κατά 70% προχωρήσει στο πλάνο της νέας χρονιάς».

Για το πλάνο που υπάρχει και τις πιθανότητες να υπάρξουν αλλαγές την τελευταία στιγμή: «Υπάρχει ένα πλάνο. Δεν θα τρέχουμε τελευταία στιγμή. Μπορεί να υπάρχουν αποκλίσεις από αυτό πλάνο αλλά δεν θα είναι τεράστιες. Δεν θα φύγει κάποιος βασικός στο τέλος Αυγούστου για να τρέχουμε να πάρουμε άλλον».

Για την τυπική ολοκλήρωση της μεταβίβασης των μετοχών του Παππά: «Ναι εκκρεμεί γιατί ακόμη δεν έχει γίνει ΔΣ στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Ωστόσο είναι τυπικό καθαρά το θέμα και δεν νομίζω ότι θα υπάρξει πρόβλημα».



Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ, δε θα αγωνιστεί με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ, δε θα αγωνιστεί με Περιστέρι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved