ΠΑΟΚ: Στην αντεπίθεση η ΠΑΕ για Ερασιτέχνη - «Οι μάσκες έπεσαν! Αντιμετώπισαν σαν ξένο τον Σαββίδη»

ΠΑΟΚ: Στην αντεπίθεση η ΠΑΕ για Ερασιτέχνη - «Οι μάσκες έπεσαν! Αντιμετώπισαν σαν ξένο τον Σαββίδη»

Στα… χαρακώματα βρίσκονται η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ο Ερασιτέχνης με αφορμή την συνεδρίαση του ΑΣ την Δευτέρα (28/07) για τη Νέα Τούμπα.

«Εμφύλιος» έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες στον ΠΑΟΚ μεταξύ του Ερασιτέχνη και της ΠΑΕ αναφορικά με το θέμα της ανέγερσης της Νέας Τούμπας. Μετά την αλλαγή στην ηγεσία του ΑΣ ΠΑΟΚ και την απομάκρυνση του Θανάση Κατσαρή για τη συμφωνία του με τον Αριστείδη Μυστακίδη, ακολούθησε συνάντηση της ΠΑΕ και της νέας διοίκησης του ΑΣ.

Εκεί παραδόθηκε προτεινόμενο μνημόνιο συνεργασίας από την ΠΑΕ για να μοιραστεί στα μέλη του Ερασιτέχνη αναφορικά με το εγχείρημα της ανέγερσης του νέου γηπέδου της ομάδας.

Ωστόσο, έπειτα από τη συνεδρίαση της Δευτέρας (28/07) στον ΑΣ ΠΑΟΚ εκδόθηκε ανακοίνωση με την οποία ζητούσε ο Ερασιτέχνης οικονομικές εγγυήσεις από τον Ιβάν Σαββίδη έως τις 31/12 για να αποδεχθεί το μνημόνιο.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του ΑΣ ΠΑΟΚ αναφερόταν:

«Ο Α.Σ. ΠΑΟΚ, ως θεματοφύλακας των «ιερών και όσιων» της μεγάλης ασπρόμαυρης οικογένειας, όπως ετάχθη από την ιστορία και ορίστηκε από το νόμο, πρώτος μεταξύ ίσων εντός της εσωτερικής τάξης, βρέθηκε το τελευταίο διάστημα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, με αφορμή τον διακαή πόθο όλων των ΠΑΟΚτσήδων, ώστε επιτέλους να γίνει πραγματικότητα το όραμα της Νέας Τούμπας. Με πράξεις, αλλά και παραλείψεις του, έθεσε εκ νέου στην επικαιρότητα το θέμα του νέου γηπέδου.

Με βαριά ιστορική ευθύνη, καλούμαστε να φανούμε αντάξιοι των προγόνων μας, που ίδρυσαν και γιγάντωσαν το ιστορικότερο και μεγαλύτερο προσφυγικό Σωματείο οι οποίοι αντλώντας δύναμη από τον τεράστιο σε όλα Λαό του, κατάφεραν να καταστήσουν τον ΠΑΟΚ ως τον Σύλλογο με τη μεγαλύτερη ακίνητη περιουσία, έχοντας στην κατοχή του δύο ιδιόκτητα γήπεδα (Τούμπα και Παλατάκι), χτίζοντας την ιστορική Τούμπα με τα χέρια του Λαού του, ανταλλάσσοντας προηγουμένως το γήπεδο στο Συντριβάνι. Ενώ χρόνια αργότερα, κατασκευάζεται το Παλατάκι, το μεγαλύτερο ιδιόκτητο γήπεδο στην Ελλάδα.

Ο Α.Σ. ΠΑΟΚ, στο πέρασμα των χρόνων πάντα με τη στήριξη όλων των υγιώς σκεπτόμενων φιλάθλων του, προάσπισε τα συμφέροντα και την προίκα του Σωματείου, «φυλάττοντας Θερμοπύλες» σε καιρούς χαλεπούς, από επιτήδειους, που θέλησαν να οικειοποιηθούν την περιουσία του Συλλόγου και, συγκεκριμένα, το Γήπεδο της Τούμπας.

Η Πολιτεία, με την ίδρυση και καθιέρωση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, προνόησε, ώστε τα ερασιτεχνικά σωματεία να είναι αυτά οι ιδιοκτήτες των γηπεδικών εγκαταστάσεων, του σήματος, της επωνυμίας κ.λ.π, με σκοπό να υπάρχει η διασύνδεση μεταξύ της βούλησης του λαού που εκφράζεται από το οικείο ερασιτεχνικό Σωματείο και της ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας (ΠΑΕ).

Εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι ο Α.Σ. ΠΑΟΚ βρέθηκε πάντα δίπλα στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και, αργότερα, στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ, περήφανος όταν πήγαιναν καλά, υποστηρικτικός και συμπάσχων όταν τα σύννεφα γίνονταν «μαύρα» στον ΠΑΟΚτσίδικο «ουρανό». Σε «παχιές ή ισχνές αγελάδες», ο Α.Σ. ΠΑΟΚ ήταν εκεί να στηρίξει διακριτικά και αθόρυβα, όπως η μάνα ξέρει…

Όσον αφορά την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με τη διάσημη ποδοσφαιρική ομάδα, αιτία που όλοι μάθαμε, αγαπήσαμε και ταυτιστήκαμε με τα 4 ιερά γράμματα και τον ασπρόμαυρο Δικέφαλο Αετό, όταν το 2012 μετά από χρόνια ταλαιπωρίας, ήταν ένα βήμα πριν τον γκρεμό, εμφανίστηκε ένας άνθρωπος, αρχικά ως επενδυτής, αλλά πολύ γρήγορα ως ευεργέτης, ο οποίος έσπασε τα δεσμά των χρεών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, την έκανε ανταγωνιστική, διεκδίκησε και κατέκτησε τρόπαια, τα έβαλε εναντίον όλων, καταστώντας τον ΠΑΟΚ φόβητρο εκ νέου.

Και το όνομα αυτού… Ιβάν Σαββίδης.

Σήμερα, 28/7/2025, με δεδομένο, ότι οι συνθήκες έχουν ωριμάσει για την εκκίνηση της επιχείρησης με τον κωδικό «Νέα Τούμπα» και θεωρώντας ότι πρέπει να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό για λόγους πραγματικούς - ρεαλιστικούς, αλλά συνάμα και συναισθηματικούς, συνήλθε το Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Σ. ΠΑΟΚ έλαβε γνώση όλων των πραγματικών στοιχείων, άκουσε τις απόψεις της αντιπροσωπείας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και στη συνέχεια, συζήτησε διεξοδικά, αποφασίζοντας, ότι προτεραιότητα στο συγκεκριμένο έργο έχει ο κ. Ιβάν Σαββίδης, λόγω της μεγάλης του προσφοράς προς τον Σύλλογο, όπως αναλύθηκε παραπάνω και την οποία ουδείς αμφισβητεί.

Το έργο, το οποίο όμως έχει ήδη καθυστερήσει, θα πρέπει να ξεκινήσει με την μεγαλύτερη δυνατή οικονομική ασφάλεια και να μην μπορεί να το επηρεάσει καμία δυσμενής εξέλιξη, γεωπολιτική ή άλλη.

Για το λόγο αυτό, έχοντας πλήρη αίσθηση της ιστορικής ευθύνης, δίνουμε στον Ιβάν Σαββίδη το εύλογο χρονικό διάστημα έως 31/12/2025 να παρέχει τις απαραίτητες οικονομικές εγγυήσεις, (όπως αυτές θα συγκεκριμενοποιηθούν από την τεχνοκρατική επιτροπή που θα συσταθεί) ανάλογες της τάξης και του μεγέθους του έργου. Οι οικονομικές αυτές εγγυήσεις, σε καμία περίπτωση, δεν έχουν να κάνουν με έλλειψη εμπιστοσύνης προς την ΠΑΕ ΠΑΟΚ ή τον κ. Ιβάν Σαββίδη, παρά μόνο για την οικονομική ασφάλεια ενός έργου που αποτελεί όνειρο των απανταχού ΠΑΟΚτσήδων.

Ο Α.Σ. ΠΑΟΚ, αποφάσισε να συστήσει άμεσα τεχνοκρατική Επιτροπή, αποτελούμενη από έγκριτους επιστήμονες, η οποία θα συντάξει από πλευράς Α.Σ. ΠΑΟΚ το σχετικό μνημόνιο συναντίληψης, το οποίο θα επικυρώσει τη συμφωνία.

Ο Α.Σ. ΠΑΟΚ, με αίσθημα ευθύνης, θα ενημερώνει έγκυρα και έγκαιρα μέσω επίσημων ανακοινώσεων και όχι «διαρροών» τον Λαό του ΠΑΟΚ για κάθε εξέλιξη.

Ο Α.Σ. ΠΑΟΚ πρέπει να συνεχίσει να είναι ανεξάρτητος και αυτόνομος !!!!

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ
ΟΜΙΛΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ».

Στην αντεπίθεση η ΠΑΕ

Όμως, οι τελευταίες εξελίξεις προκάλεσαν την άμεση αντίδραση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η οποία με επίσημη ανακοίνωση εξαπολύει επίθεση στον Ερασιτέχνη, υποστηρίζοντας πως αντιμετώπισε σαν ξένο τον Ιβάν Σαββίδη, με αποτέλεσμα να πέσουν οι μάσκες και ο ΑΣ να έχει ατζέντα ξένη με τα συμφέροντα του συλλόγου.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Στις 16 Ιουνίου 2025, ο Α.Σ. ΠΑΟΚ ενημέρωσε με επίσημη ανακοίνωσή του ότι «σήμερα το Δ.Σ. του ΑΣ ΠΑΟΚ εξουσιοδότησε τον πρόεδρό του Αθανάσιο Κατσαρή να υπογράψει καταρχάς αρχική συμφωνία συνεργασίας για την κατασκευή του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ στην Τούμπα με τον Αριστοτέλη Μυστακίδη».

Τα μέλη του Δ.Σ. του Α.Σ. ΠΑΟΚ αποφάσισαν το παραπάνω, χωρίς καν να δουν και βεβαίως ούτε καν να συζητήσουν, την λεγόμενη «συμφωνία συνεργασίας». 42 μέρες μετά, κανένα μέλος της οικογένειας του ΠΑΟΚ, ούτε καν και οι ίδιοι που ψήφισαν την εν λευκώ εξουσιοδότηση του κ. Κατσαρή, δεν την έχουν δει.

Όλα, προφανώς, εν κρυπτώ.

Στις 21 Ιουλίου 2025, σε επίσημη συνάντηση των εκπροσώπων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με τους κυρίους Ησαϊάδη, Μπεκιάρη και Πατρίδα, τους παραδόθηκε το προτεινόμενο μνημόνιο συνεργασίας από την πλευρά μας (με σκοπό να διανεμηθεί και στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ.), το οποίο τους αναλύθηκε διεξοδικά και τους παρουσιάστηκαν μελέτες, σχέδια, τοπογραφικά κ.α., τα οποία έχουν πραγματοποιηθεί και έχουν πληρωθεί από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Την ίδια στιγμή γνωστοποιήσαμε στο κοινό τα βασικά σημεία της πρότασης μας.

Όλα στο φως από τη δική μας πλευρά.

Υπενθυμίζεται ότι το προτεινόμενο μνημόνιο συνεργασίας αποτελεί αποτέλεσμα διαβουλεύσεων μεταξύ εκπροσώπων της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη όλο το προηγούμενο διάστημα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι εκπρόσωποι του Ερασιτέχνη, οι κύριοι Ησαϊάδης, Μπεκιάρης και Πατρίδας, εξέφρασαν τη θετική τους διάθεση για άμεση υπογραφή και ως δια μαγείας, από την επομένη μέρα το πρωί, μας ανέφεραν ότι η δικηγόρος του Ερασιτέχνη, κυρία Γιαννακοπούλου Κατερίνα είναι σε… διακοπές και γι΄ αυτό δεν μπορεί να συνεδριάσει άμεσα το διοικητικό συμβούλιο.

Με e-mail στις 23 Ιουλίου 2025 τους καλέσαμε, αν έχουν οποιαδήποτε απορία ή άλλη άποψη επί του μνημονίου, να μας την παρουσιάσουν πριν από τη συνεδρίαση του διοικητικού τους συμβουλίου, όπως επίσης και για λόγους εμπιστευτικότητας το συγκεκριμένο μνημόνιο συνεργασίας να δοθεί μόνο στα μέλη του Δ.Σ. του Α.Σ. ΠΑΟΚ και στην κ. Γιαννακοπούλου Κατερίνα.

Βεβαίως, καμία απορία ή παρατήρηση δε μας παρουσιάστηκε μέχρι την έναρξη της συνεδρίασης του διοικητικού τους συμβουλίου.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του Α.Σ. ΠΑΟΚ, στις 28 Ιουλίου 2025, παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η οποία ανέλυσε το μνημόνιο συνεργασίας, απάντησε στις ερωτήσεις, που τέθηκαν και δέχτηκε όλες τις αλλαγές που ζήτησε η πλευρά του Ερασιτέχνη.

Όταν μπήκαμε στη συζήτηση για την υπογραφή του μνημονίου, προς τεράστια έκπληξη και αγανάκτηση μας, κάποια μέλη του Δ.Σ. του Α.Σ. ΠΑΟΚ μας είπαν ότι δεν το έχουν διαβάσει… και κάποια άλλα ότι δεν τους έχει δοθεί καν… από τον κ. Ησαϊάδη και την κ. Γιαννακοπούλου, για να το διαβάσουν.

Ξαφνικά, η κ. Γιαννακοπούλου, στενή συνεργάτιδα επί δεκαετίες του κ. Κατσαρή, εκπροσωπώντας, όπως είπε, τα μέλη του Δ.Σ. του ΑΣ ΠΑΟΚ, από τα οποία ζήτησε σε έντονο ύφος «να φερθούν επιτέλους σαν άντρες», μας ανέφερε ότι χρειάζεται πολύ περισσότερο χρόνο, χωρίς να τον προσδιορίζει, σχετικά με το πότε θα ήταν έτοιμοι για να υπογράψουν τη σχετική συμφωνία, και προκαλούσε συνεχώς τεχνητές εντάσεις.

Κάπου εκεί, τελείωσε για μας το διοικητικό συμβούλιο.

Οι μάσκες έπεσαν.

Δυστυχώς επιβεβαιώνονται όσοι βλέπουν ότι κάποιοι έχουν τη δική τους, ξένη προς τον ΠΑΟΚ ατζέντα, και το τελευταίο που τους ενδιαφέρει είναι η Νέα Τούμπα.

Όλοι καταλαβαίνουν πλέον, ποιο είναι το διακύβευμα και ποιος είναι ο ρόλος του καθενός.

Κανείς δεν μπορεί να εκβιάζει και να βάζει σε πλειστηριασμό την οικογένεια του ΠΑΟΚ.

Όλους αυτούς, που ρίχνουν νερό στο μύλο του διχασμού, για να εξυπηρετήσουν ξένες ατζέντες, τους καθιστούμε αποκλειστικά υπεύθυνους σε όλα τα επίπεδα, για οτιδήποτε συμβεί από εδώ και στο εξής.

Σ’ αυτές τις στιγμές, τη χρονιά που ο Σύλλογος κλείνει 100 χρόνια ζωής, πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.

ΥΓ1. Χθες σε μια συνεδρίαση ντροπή για την ιστορία του ΠΑΟΚ, το Δ.Σ. του Α.Σ. ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σαν έναν ΞΕΝΟ τον Ιβάν Σαββίδη. Τον άνθρωπο που πραγματικά έχει βάλει όχι μόνο τα χρήματα του, αλλά κυρίως την ψυχή του για όλη την οικογένεια του ΠΑΟΚ όλα αυτά τα χρόνια.
Ο λαός του ΠΑΟΚ που έζησε την προσφυγιά και την αδικία στο πετσί του, δεν αντέχει να φέρει αυτό το στίγμα της αδικίας και της αγνωμοσύνης πάνω του.

ΥΓ2. Αλήθεια ποιοι είναι οι πραγματικοί συντάκτες της χθεσινής ανακοίνωσης και από πότε την είχαν ετοιμάσει;».


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΟΚ: Συνάντηση ΠΑΕ με Ερασιτέχνη για Νέα Τούμπα - Πλήρες μνημόνιο συνεργασίας

ΠΑΟΚ: Συνάντηση ΠΑΕ με Ερασιτέχνη για Νέα Τούμπα - Πλήρες μνημόνιο συνεργασίας

ΑΣ ΠΑΟΚ: «Με κούριερ εγγυητική 250 εκατ. ευρώ από τον Μυστακίδη για την κατασκευή της Τούμπας»

ΑΣ ΠΑΟΚ: «Με κούριερ εγγυητική 250 εκατ. ευρώ από τον Μυστακίδη για την κατασκευή της Τούμπας»

ΠΑΟΚ: Νέος πρόεδρος του Ερασιτέχνη ο Ησαϊάδης - «Καταλυτική η συμβολή του Ιβάν Σαββίδη»

ΠΑΟΚ: Νέος πρόεδρος του Ερασιτέχνη ο Ησαϊάδης - «Καταλυτική η συμβολή του Ιβάν Σαββίδη»

ΑΕΚ: Με Μαρίν η αποστολή για τη ρεβάνς με τη Χάποελ Μπερ Σεβά
ΑΕΚ: Με Μαρίν η αποστολή για τη ρεβάνς με τη Χάποελ Μπερ Σεβά
Κλήρωση Τζόκερ 27/7/2025: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 17.000.000 ευρώ
Κλήρωση Τζόκερ 27/7/2025: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 17.000.000 ευρώ
Ολυμπιακός: Στο Λονδίνο για ιατρικά ο Στρεφέτσα - «Είμαι έτοιμος για το Champions League»
Ολυμπιακός: Στο Λονδίνο για ιατρικά ο Στρεφέτσα - «Είμαι έτοιμος για το Champions League»
Παναθηναϊκός: Με δύο απουσίες η αποστολή για τον κρίσιμο αγώνα κόντρα στην Ρέιντζερς
Παναθηναϊκός: Με δύο απουσίες η αποστολή για τον κρίσιμο αγώνα κόντρα στην Ρέιντζερς
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved