Super League, Παναθηναϊκός-Λαμία 2-2: Απώλεια που δε διορθώνεται

Super League, Παναθηναϊκός-Λαμία 2-2: Απώλεια που δε διορθώνεται

Super League: Παίζοντας με παίκτη παραπάνω απ’ το 40’ ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να νικήσει τη Λαμία (2-2) παρότι προηγήθηκε στο δεύτερο μέρος – Δύο δοκάρια οι «πράσινοι» που χάνουν έδαφος στη «μάχη» του τίτλου.

Πισωγύρισμα και μεγάλη βαθμολογική ζημιά για τον Παναθηναϊκό για την 23η αγωνιστική. Οι «πράσινοι» στο πρώτο ματς με κόσμο στη Λεωφόρο μετά από δύο μήνες, δεν κατάφεραν να νικήσουν τη Λαμία που έπαιζε με δέκα παίκτες απ’ το 40’! Το τελικό 2-2 στέλνει το «τριφύλλι» στην ισοβαθμία με τον ΠΑΟΚ στην κορυφή, όμως με ματς παραπάνω. Οπότε είναι πιθανό μετά την αγωνιστική να είναι στην 3η θέση.

Οι «πράσινοι» είχαν δύο αναγκαστικές αλλαγές στο πρώτο μέρος, ενώ άρχισαν το ματς με δοκάρι του Σπόραρ. Η Λαμία έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μαρτίνες και πήρε σχεδόν αμέσως προβάδισμα. Το «τριφύλλι» ισοφάρισε πριν βγει το ημίχρονο, ενώ πήρε προβάδισμα στο δεύτερο μέρος. Αλλά έπαιξε με αφέλεια και το πλήρωσε ακριβά όταν ο Τσιλούλης ισοφάρισε σε 2-2. Στα τελευταία λεπτά ο Κώτσιρας είχε δοκάρι, αλλά το ταμπούρι της Λαμίας δεν επέτρεψε να έρθει το γκολ και έτσι οι γηπεδούχοι πέταξαν δύο υπερπολύτιμους βαθμούς οι οποίοι μπορεί να κοστίσουν ακριβά.

Πλέον ο Παναθηναϊκός είναι στους 51 βαθμούς ισόβαθμος με τον ΠΑΟΚ, ενώ η Λαμία πήγε στους 34 με το «χρυσό» βαθμό που απέσπασε.

Το ματς άρχισε με τον Βέρμπιτς να διαμαρτύρεται για πέναλτι σε τράβηγμα που του έγινε, αλλά δε δόθηκε κάτι. Η πρώτη μεγάλη στιγμή στο παιχνίδι ήρθε στο 8’. Ο Μαντσίνι έβγαλε τετ α τετ τον Σπόραρ, ο Σλοβένος πιέστηκε στην τελική προσπάθεια και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι!

Τα λεπτά που ακολούθησαν δεν έφεραν κάποια ευκαιρία, αλλά δύο αναγκαστικές αλλαγές για τον Παναθηναϊκό. Βέρμπιτς και Χουάνκαρ δεν μπορούσαν να συνεχίσουν κι άφησαν τις θέσεις τους νωρίς σε Αϊτόρ και Μλαντένοβιτς, αλλάζοντας τελείως την αριστερή πλευρά των «πράσινων».

Ο Αϊτόρ στο 26’ έγινε απειλητικός, με τον Κοσέλεφ να μπλοκάρει. Η κεφαλιά του Ακαϊντίν στο 30’ και το σουτ του Αϊτόρ στο 31’, δεν έφεραν αποτέλεσμα.

Στο 40’ άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες στο ματς. Ο Μαρτίνεθ έκανε σκληρό φάουλ με τις τάπες πάνω στον Ακαϊντίν. Ο Ζαμπαλάς απέβαλε τον παίκτη της Λαμίας, αφήνοντας τους φιλοξενούμενους με 10 παίκτες.

O Παναθηναϊκός είχε την κατοχή της μπάλας, προσπαθούσε να απειλήσει, όμως η Λαμία των δέκα παικτών «πάγωσε» τη Λεωφόρο στο 45+1’. Ο Καρλίτος κόντρα στην παλιά του ομάδα έκανε πολύ ωραία ενέργεια και με σουτ νίκησε τον Ντραγκόφσκι για το 0-1!

Η ψυχρολουσία των «πράσινων» δεν κράτησε για πολύ πάντως. Στο 45+3’ ο Μαντσίνι έκανε ωραία ενέργεια, «έσπασε» την μπάλα στον Μπερνάρ, με τον Βραζιλιάνο να σουτάρει, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα του Κοσέλεφ για το 1-1!

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε ισόπαλο με αυτό τον εντυπωσιακό τρόπο. Το δεύτερο άρχισε με τον Παναθηναϊκό φουλ επιθετικό, έχοντας δύο φορ στην ενδεκάδα καθώς πέρασε κι ο Γερεμέγεφ. Ο Σουηδός στο 49’ είχε ευκαιρία με κεφαλιά που πέρασε άουτ.

Η πίεση των «πράσινων» ήταν έντονη, η Λαμία απλά έδιωχνε την μπάλα όπως όπως. Μέχρι το 59’ όταν και οι γηπεδούχοι έκαναν την ανατροπή και πήραν προβάδισμα. Ο Βαγιαννίδης έκανε την ασίστ και ο Γερεμέγεφ εντός περιοχής πλάσαρε για το 2-1! Αυτό ήταν το 7 γκολ του Σουηδού σε 9 συμμετοχές.

Το «τριφύλλι» διατήρησε την πίεση στη Λαμία και είχε καλές στιγμές με το σουτ του Μλαντένοβιτς στο 62’ και αυτό του Μαντσίνι στο 65’ που είχε ίδια κατάληξη. Όμως η Λαμία «πάγωσε» ξανά τη Λεωφόρο στην πρώτη της προσπάθεια στο δεύτερο μέρος.

Στο 68’ ο Τόσιτς που μόλις είχε περάσει στο ματς έκανε τη σέντρα και ο Τσιλούλης με κεφαλιά νίκησε τον Νταγκόφσκι για το 2-2!

Ο Παναθηναϊκός αμέσως άρχισε να πιέζει ξανά, με τα σουτ των Μπερνάρ και Μλαντένοβιτς να μην έχουν αποτέλεσμα. Όμως οι χώροι που άφηναν οι «πράσινοι» πήγαν να κάνουν τη ζημιά στο 79’. Ο Τσιλούλης έφυγε στο χώρο αλλά έχασε σπουδαία ευκαιρία αστοχώντας στην τελική προσπάθεια!

Η πίεση των «πράσινων» δεν έφερνε ευκαιρίες, η Λαμία είχε 10 παίκτες στην περιοχή της. Ο Λημνιός στο 90’ σούταρε άουτ. Οι μεγάλες ευκαιρίες όμως, ήρθαν στο τέλος των καθυστερήσεων.

Στο 90+4’ οι παίκτες της Λαμίας έδιωξαν πάνω στη γραμμή! Ένα λεπτό μετά, ο Κώτσιρας έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με το 2-2 να διατηρείται μέχρι το τριπλό σφύριγμα. Αποτέλεσμα «μαχαιριά» για τον Παναθηναϊκό και παράσημο για τη Λαμία.

Διαιτητής: Σπύρος Ζαμπαλάς (Ηπείρου)

Κίτρινες: 76’ Βαγιαννίδης - 16’ Σιμόν, 45’+4’ Σίντκλεϊ

Αποβολές: 39’ Μαρτίνεθ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης (78’ Κώτσιρας), Ακαϊντίν, Ούγκο, Χουάνκαρ (23’ λ.τρ. Μλαντένοβιτς), Ρουμπέν, Βιλένα (46’ Γερεμέγεφ), Μαντσίνι (78’ Λημνιός), Μπερνάρ, Βέρμπιτς (14’ λ.τρ. Αϊτόρ), Σπόραρ.

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Σίντκλεϊ, Τζανδάρης, Νούνιες (68’ Τόσιτς), Σλίβκα (82’ Μάλτσι), Τσιλούλης (82’ Στάνκο), Μαρτίνεθ, Καρλίτος (57’ Κορνέζος).

 



Χάντμπολ Γυναικών: Στον τελικό ο ΠΑΟΚ
Χάντμπολ Γυναικών: Στον τελικό ο ΠΑΟΚ
Ολυμπιακή Φλόγα: Έφθασε στη Μασσαλία το θρυλικό Belem
Ολυμπιακή Φλόγα: Έφθασε στη Μασσαλία το θρυλικό Belem
Χαλάει ο καιρός με πτώση θερμοκρασίας μέχρι το Σάββατο
Χαλάει ο καιρός με πτώση θερμοκρασίας μέχρι το Σάββατο
Champions League: Η καρδιά της Ρεάλ Μαδρίτης δε λυγίζει - Επική πρόκριση στον τελικό!
Champions League: Η καρδιά της Ρεάλ Μαδρίτης δε λυγίζει - Επική πρόκριση στον τελικό!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved