Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 1-2: Τρία δοκάρια, ευκαιρίες με το τσουβάλι και τώρα... τρέχει!

Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 1-2: Τρία δοκάρια, ευκαιρίες με το τσουβάλι και τώρα... τρέχει!

Κύπελλο Ελλάδας: Πρώτη ήττα για τον Παναθηναϊκό την εποχή Φατίχ Τερίμ, με τον Ατρόμητο να επικρατεί 2-1 στη Λεωφόρο και να παίρνει προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του θεσμού – Τρία δοκάρια οι «πράσινοι» και σωρεία ευκαιριών.

Τεράστια νίκη για τον Ατρόμητο στη Λεωφόρο, στο πρώτο ματς των προημιτελικών κόντρα στον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» με τους Ντραγκόφσκι, Βίτορ Ούγκο, Ακαϊντίν, Μπακασέτα, πρώτη φορά στην ενδεκάδα, είδαν τους Περιστεριώτες να επικρατούν 2-1 με ανατροπή και να παίρνουν προβάδισμα πρόκρισης!

Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ ηττήθηκε για πρώτη φορά απ’ τη στιγμή που ήρθε στην Ελλάδα ο Τούρκος τεχνικός. Ο Μπακασέτας είχε δοκάρι και καλή παρουσία, αλλά αμυντικά τα προβλήματα έδωσαν το δικαίωμα στους Περιστεριώτες να πάρουν μια σημαντική νίκη και να αυξάνουν κατακόρυφα τις ελπίδες τους για πρόκριση. Πολλές χαμένες ευκαιρίες οι «πράσινοι», καθώς φάνηκε η έλλειψη σέντερ φορ στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς. Στο τέλος του ματς ο Ιωαννίδης αστόχησε σε πέναλτι με τη μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι και στη συνέχεια ο ίδιος παίκτης την έστειλε ξανά δοκάρι!

Η αναμέτρηση άρχισε με τον Παναθηναϊκό να πιέζει από το πρώτο λεπτό. Η μεγάλη φάση για το «τριφύλλι» ήρθε στο 10’, όταν ο Μπακασέτας κατέβασε ωραία και σούταρε με τη μία με το δεξί, βλέποντας την μπάλα να σταματά στο δοκάρι του Ατρόμητου.

Ένα λεπτό μετά το δοκάρι, ήρθε το γκολ για τους «πράσινους». Ο Μπακασέτας ωραία βρήκε στην περιοχή τον Τζούρισιτς, ο Σέρβος γύρισε με τη μία και ο Αϊτόρ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0!

Ο Ισπανός βρέθηκε πολύ κοντά στο δεύτερο γκολ στο 19’. Ο Βίτορ Ούγκο έκανε τη βαθιά μπαλιά βγάζοντας τετ α τετ τον Αϊτόρ, αυτός κινήθηκε προς τα πλάγια και έδωσε την ευκαιρία στον αντίπαλο αμυντικό να του κόψει το σουτ τελευταία στιγμή!

Ο Ατρόμητος έκανε την πρώτη του φάση και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 25’. Ο Έρλινγκμαρκ έκανε το σουτ με τον Ντραγκόφσκι να αποκρούει αρχικά, με τον Αντζιέλσκι στη συνέχεια να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Το τέρμα αρχικά ακυρώθηκε ως οφσάιντ, όμως μετά από εξέταση του VAR μέτρησε κανονικά.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, τα σουτ των Έντερ και Αϊτόρ δεν είχαν αποτέλεσμα. Στο 32’ οι Περιστεριώτες είχαν ευκαιρία με τον Γιουμπιτάνα σε πλεονεκτική θέση, αλλά ο Ντραγκόφσκι τον σταμάτησε εντυπωσιακά.

Στο 33’ ο Παναθηναϊκός είχε σπουδαία φάση για να πάρει προβάδισμα. Ο Αϊτόρ έκανε το σουτ ουσιαστικά κι από πολύ κοντά ο Μαντσίνι αστόχησε.

Τελικά ο Ατρόμητος ήταν αυτός που έκανε την ανατροπή στο 42’. Ο Ρομπάιγ στην αντεπίθεση κουβάλησε την μπάλα, την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Γιουμπιτάνα ο οποίος έκανε το 1-2!

Οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται. Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον Παναθηναϊκό να έχει διάθεση πίεσης. Στο 49’ η κεφαλιά του Ούγκο πέρασε άουτ. Πέντε λεπτά μετά, ο Τσιντώτας σταμάτησε το ωραίο σουτ του Βιλένα.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα (61’) ο Αϊτόρ είχε σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσει! Ο Μπακασέτας του έδωσε ωραία πάσα, ο Ισπανός από δεξιά έστειλε την μπάλα άουτ. Ο Ατρόμητος έξι λεπτά μετά απείλησε με τον Βαλένσια να αστοχεί.

 

Ο Μλαντένοβιτς έκανε τη σέντρα στο 69’ αλλά ο Τζούρισιτς με κεφαλιά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τσιντώτα. Οι ευκαιρίες του Παναθηναϊκού συνεχίστηκαν στο 72’ με τον Μπερνάρ μετά από σέντρα του Αϊτόρ, να στέλνει την μπάλα άουτ. Ο Βραζιλιάνος τρία λεπτά μετά είχε μεγάλη ευκαιρία όταν βρέθηκε απέναντι στον Τσιντώτα, αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει.

Η πίεση του Παναθηναϊκού συνεχιζόταν, όπως και οι χαμένες ευκαιρίες των «πράσινων». Στο 79’ ο Αϊτόρ από αριστερά έχασε ακόμη μία σπουδαία φάση.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση των 90’, υπήρξε φάση στα όρια της περιοχής με τον Ασεβέδο να τραβά τον Ιωαννίδη. Ο Διαμαντόπουλος ειδοποιήθηκε απ’ το VAR να πάει να δει τη φάση και υπέδειξε παράβαση πέναλτι. Ο Ιωαννίδης ανέλαβε την εκτέλεση, ο Τσιντώτας απέκρουσε με τη βοήθεια του δοκαριού ενώ ο στράικερ του Παναθηναϊκού στη συνέχεια έστειλε ξανά την μπάλα στο δοκάρι χάνοντας τεράστια ευκαιρία!

Στις καθυστερήσεις ένα γύρισμα απ’ τα αριστερά δεν το εκμεταλλεύτηκαν οι «πράσινοι», ενώ ο Ακαϊντίν με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ. Παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τέλος του ματς με το 1-2 να "σφραγίζει" τις προσπάθειες των δύο ομάδων!

Πλέον η ρεβάνς σε μία εβδομάδα αποκτά τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς ο Ατρόμητος έχει το προβάδισμα, ενώ φέτος σε δύο ματς έχει νικήσει τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» έβαλαν δύσκολα στον εαυτό τους, καθώς πέραν όλων των άλλων θα αντιμετωπίσουν τον Ατρόμητο ανάμεσα στα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Κίτρινες: 90’+3’ Ρουμπέν - 50’ Γιουμπιτάνα, 81’ Πομώνης, 82’ Έρλινγκμαρκ, 89’ Έντερ, 90’+2’ Αθανασίου

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (60’ Βαγιαννίδης), Ακαϊντίν, Ούγκο, Μλαντένοβιτς, Αράο (71’ Ρουμπέν Πέρεθ), Βιλένα (60’ Μπερνάρ), Μαντσίνι (87’ Ζέκα), Μπακασέτας (71’ Ιωαννίδης), Αϊτόρ, Τζούριτσιτς.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάσα Ίλιτς): Τσιντώτας, Τσακμάκης, Ασεβέδο, Ιμερέκοφ (65’ Βαλένσια), Αθανασίου, Γκονζάλες, Έρλινγκμαρκ, Γιουμπιτάνα (65’ Κούεν), Ρομπάιγ (76’ Πομώνης), Βρακάς (65’ Ντε Μποκ), Αντζιέλσκι (90’+4’ Βέργος).

 



Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved