Άρης-Ολυμπιακός 2-1: «Κλείδωσαν» Ευρώπη οι Θεσσαλονικείς, κατήφορος των Πειραιωτών

Άρης-Ολυμπιακός 2-1: «Κλείδωσαν» Ευρώπη οι Θεσσαλονικείς, κατήφορος των Πειραιωτών

Άρης-Ολυμπιακός 2-1: Νίκη για την ομάδα της Θεσσαλονίκης και τρίτη σερί ήττα των «ερυθρόλευκων», με τα γκολ των Πάλμα-Νταμπό να δίνουν το αποτέλεσμα – Μείωσε με πέναλτι ο Μπακαμπού.

Ο Άρης αρχίζει να… παίρνει τον αέρα του Ολυμπιακού! Οι Θεσσαλονικείς πήραν τη νίκη 2-1 επί των Πειραιωτών, σε ένα αποτέλεσμα που ουσιαστικά στέλνει τους γηπεδούχους στην εξασφάλιση της Ευρωπαϊκής εξόδου. Απέναντι στους «ερυθρόλευκους» που απογοητεύουν σε ακόμη μια αναμέτρηση, χωρίς δημιουργική φαντασία, χωρίς ενέργεια και διάθεση στο παιχνίδι τους.

Το αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε με το απίστευτο γκολ από εκτέλεση κόρνερ του Πάλμα, το τέρμα του Νταμπό και το πέναλτι του Μπακαμπού, είναι η τρίτη σερί ήττα του Ολυμπιακού. Ο οποίος μένει πλέον στο -12 απ’ την κορυφή τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος της σεζόν.

Το ματς άρχισε αρκετά δυναμικά, με τον Καμαρά μόλις στο 2ο λεπτό να μην μπορεί να βρει την μπάλα για να απειλήσει. Ο παίκτης του Άρη διαμαρτυρήθηκε για σπρώξιμο, όμως δε δόθηκε κάτι. Ο Ολυμπιακός ένα λεπτό μετά, είχε σημαντική ευκαιρία να σκοράρει.

Ο Βρουσάι έκανε τη σέντρα, ο Κουέστα έκανε την απόκρουση και στη συνέχεια ο Μασούρας από κοντά δεν κατάφερε να σκοράρει. Ο Φορτούνης στο 5’ είχε επικίνδυνο σουτ με τον τερματοφύλακα του Άρη να διώχνει σε κόρερ.

Οι γηπεδούχοι στο 11’ απείλησαν, όταν μετά από γύρισμα του Πάλμα ο Νταρίντα έκανε δυνατό σουτ, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Ο Ολυμπιακός απείλησε εκ νέου στο 20’. Ο Μπακαμπού βρήκε τον Μασούρα, ο τελευταίος σούταρε ωραία, με τον Κουέστα να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια. Πέντε λεπτά μετά, ο Άρης «απάντησε» όταν ο Ματέο πάσαρε στον Νταρίντα και ο Τσέχος γύρισε με τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει.

Το σκορ άνοιξε στο 36’ τελικά, με τους γηπεδούχους να πετυχαίνουν έναν απ’ τα καλύτερα γκολ της σεζόν! Ο Πάλμα με απ’ ευθείας εκτέλεση κόρνερ, βάζοντας φάλτσο στην μπάλα, μπέρδεψε τον Πασχαλάκη που είδε την μπάλα να καρφώνεται στο παραθυράκι στο δεύτερο δοκάρι της εστίας του!

Οι γηπεδούχοι στο 44’ είχαν νέα ευκαιρία, όταν ο Ματέο Γκαρσία σούταρε, με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με ευκαιρία για τον Άρη. Στο 50’ ο Καμαρά κυνήγησε την μπάλα με τον Πασχαλάκη να διώχνει πάνω στον Ματέο Γκαρσία, αλλά ο Αργεντινός δεν κατάφερε να σκοράρει.

Τελικά οι Θεσσαλονικείς βρήκαν και δεύτερο γκολ στο 65’! Ο Ιτούρμπε έκανε το γύρισμα, η μπάλα πέρασε κάτω απ’ τα πόδια του Μπα και ο Νταμπό δε δυσκολεύτηκε να «γράψει» το 2-0!

Ο Ολυμπιακός σχεδόν αμέσως ξαναμπήκε στο ματς. Στο 67’ μετά από γύρισμα η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μαζικού. Ο Μάκελι ειδοποιήθηκε απ’ το VAR και αφού έκανε έλεγχο της φάσης, υπέδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Μπακαμπού 70’ νίκησε τον Κουέστα για να μειώσει σε 2-1.

Η μείωση του σκορ δεν έφερε μεγάλη επιθετική δραστηριότητα για τον Ολυμπιακό πάντως, καθώς οι Πειραιώτες δεν μπορούσαν να βρουν τον τρόπο να δημιουργήσουν κινδύνους. Οι όποιες ενέργειές τους δεν έφεραν αποτέλεσμα, αν κι αυτές ήταν υπερβολικά λίγες. Ουσιαστικά στις καθυστερήσεις υπήρξε η μοναδική ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, όταν ο Ελ Αραμπί δεν πλάσαρε καλά, με τον Κουέστα να μπλοκάρει.

Έτσι το ματς έφτασε στο τέλος του με τον Άρη να παίρνει τη νίκη 2-1 και να «καπαρώνει» ουσιαστικά την 5η θέση, φτάνοντας τους 47 βαθμούς έναντι 40 που έχει ο Βόλος. Ο Ολυμπιακός έμεινε στους 63 και συνεχίζει να απογοητεύει με τα αποτελέσματα και την αγωνιστική του εικόνα.

Διαιτητής: Ντάνι Μακέλι (Ολλανδία)

Κίτρινες: Καμαρά, Ντουκουρέ, Πίρσμαν, Νταμπό - Μασούρας, Ρέαμπτσιουκ, Ανδρούτσος.

ΑΡΗΣ (Απόστολος Τερζής): Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Πίρσμαν, Μαζικού, Ντουκουρέ, Νταμπό (89' Ενκουλού), Νταρίντα, Ματέο Γκαρσία (76' Καμάτσο), Καμαρά (89' Χριστοδουλόπουλος), Πάλμα (58' Ιτούρμπε).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζοσέ Ανιγκό): Πασχαλάκης, Ανδρούτσος, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ (86' Ραμόν), Κασάμι (59' Χουάνγκ), Εμβιλά, Βρουσάι (74' Βαλμπουενά), Φορτούνης, Μασούρας (58' Μπιελ), Μπακαμπού (86' Ελ Αραμπί).

Πηγή: Newsbomb.gr



Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved