Παναθηναϊκός: Το στοπ του Μπρινιόλι στον Λινγκρ, η Λεωφόρος και οι εκτελέσεις στην περιοχή (vids)

Παναθηναϊκός: Το στοπ του Μπρινιόλι στον Λινγκρ, η Λεωφόρος και οι εκτελέσεις στην περιοχή (vids)

Παναθηναϊκός: Ο Οντρέι Λινγκρ έχει αγωνιστεί κόντρα στο «τριφύλλι». Η απόκρουση του Μπρινιόλι, η γεύση από τη Λεωφόρο και τα γκολ που τον συνοδεύουν.

Ο Οντρέι Λινγκρ, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Τσεχίας, είναι στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού.

Ένας ταλαντούχος παίκτης, σε μία αγορά που δεν σταματάει να παράγει εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές. Ο Λινγκρ είναι γνωστός στον Παναθηναϊκό, αφού πριν από πέντε μήνες τον αντιμετώπισαν με τη φανέλα της Σλάβια Πράγας για τα προκριματικά του Conference League.

Ο δεξιοπόδαρος Λινγκρ γεννήθηκε στις 7 Οκτωβρίου 1998 στο Χάβιροφ κι έχει ύψος 1,75. Παίζει ως δεκάρι, αλλά μπορεί να αγωνιστεί και στα άκρα και στην κορυφή. Ως φορ, άλλωστε, έπαιξε και στα δύο ματς με τον Παναθηναϊκό τον περασμένο Αύγουστο.

Ξεκίνησε από την Ακαδημία της Οστράβα και μετακόμισε στην Καρβίνα, με την οποία έκανε επαγγελματικό ντεμπούτο στις 12/5/17 και μάλιστα μπήκε στα βαθιά, αφού έπαιξε εναντίον της Σπάρτα Πράγας. Στις 6 Αυγούστου του 2020 τον αγόρασε κι αφού τον τσέκαρε έναν χρόνο, η Σλάβια Πράγας με κόστος 450.000 ευρώ. Ο ίδιος υπέγραψε έως το 2024 και αυτό δίνει διαπραγματευτικό ατού στην ομάδα του, από τη στιγμή που δεν λήγει σύντομα το συμβόλαιό του.

Για τον Λινγκρ, όταν έγινε η μεταγραφή του στη Σλάβια, ο προπονητής Γίντριχ Τρπισόφσκι, ο οποίος ήταν στον πάγκο στα δύο ματς με το «τριφύλλι» ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος. Τον παίκτη ήθελε και η Μπάνικ Οστράβα, αλλά η Σλάβια πρόσφερε διπλάσιες αποδοχές και τον έκανε δικό της.

«Η μετακόμιση στη Σλάβια είναι κάτι εξωπραγματικό για μένα. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ήμουν εδώ πρόσφατα ως οπαδός παρακολουθώντας τα παιδιά να παίζουν στο Champions League, είναι κάτι φανταστικό. Το να είμαι σε έναν κορυφαίο ευρωπαϊκό σύλλογο ήταν το όνειρό μου. Είμαι στο καλύτερο κλαμπ της χώρας. Ανυπομονώ πραγματικά γι’ αυτό», δήλωσε ο Λινγκρ για τη μεταγραφή στη Σλάβια, ενώ ο Τρπισόφσκι ανέφερε:

«Ο Οντρέι είναι ένας πολυσύνθετος επιθετικός παίκτης που μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις στη μεσαία γραμμή. Στην Καρβίνα ξεκίνησε και στην επίθεση, αλλά σε αυτόν βλέπουμε περισσότερο έναν χαφ του μέλλοντος. Είναι ένας παίκτης που θα έπρεπε τυπολογικά να ενταχθεί σύντομα στο παιχνίδι μας. Είναι αθλητικός, του αρέσει το ποδόσφαιρο, του αρέσουν οι προσωπικές μάχες και είναι συναισθηματικός παίκτης.

Τον είχαμε στο στόχαστρο για πάνω από έναν χρόνο, αλλά από τον χειμώνα οι εμφανίσεις του ανέβηκαν κατακόρυφα, άρχισε να μαζεύει πόντους και να είναι παραγωγικός. Ήμασταν σε επαφή μαζί του και χαιρόμαστε που κατάφερε να έρθει εδώ, διότι βλέπουμε πολλές δυνατότητες σε αυτόν για το μέλλον. Είναι παίκτης για την εθνική ομάδα».

Ο Παναθηναϊκός

Ο Τρπισόφσκι άντεξε στον ανταγωνισμό, έγινε βασικός στην πρωταθλήτρια Τσεχίας και παίζει κυρίως ως δεκάρι, αλλά αν χρειαστεί και δεύτερος φορ ή μόνος του στην κορυφή. Είναι παίκτης με εντελώς διαφορετικό στυλ από τον Σπόραρ και τον Ιωαννίδη. Σε βίντεο που φιλοξενεί τα highlights του, φαίνεται ότι έχει εξαιρετικές εκτελέσεις με τη μία εντός περιοχής.

Σε 197 ματς στην καριέρα του έχει 45 γκολ. Ένα κάθε 4,3 παιχνίδια, τα περισσότερα ως επιτελικός μέσος. Έχει επίσης καλά χτυπήματα και σε φάουλ και δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει και το αριστερό πόδι, ενώ δεν είναι η κεφαλιά το δυνατό του σημείο, αλλά έχει πετύχει και μ’ αυτόν τον τρόπο γκολ.

Στις 4/8/2022 ο Λινγκρ έπαιξε εναντίον του Παναθηναϊκού για 57 λεπτά, όταν κι αντικαταστάθηκε με το σκορ στο 2-0. Στο 45’+1’ με εξαιρετικό κοντρόλ βρέθηκε απέναντι από τον Μπρινιόλι, ο οποίος τον νίκησε.

Στην εξέλιξη της φάσης, εμποδίζει τον Ιταλό γκολκίπερ κι ακολουθεί το 1-0. Στο 2-0 ήταν στην περιοχή, με τον αριθμό «32», αλλά δεν είχε συμμετοχή.

Στη ρεβάνς στην κατάμεστη Λεωφόρο είδε κίτρινη κάρτα στο 54’, ενώ αντικαταστάθηκε στο 61’.

Εθνική και συμμετοχές

Ο Λινγκρ στην Καρβίνα έπαιξε σε 80 ματς, είχε 12 γκολ και 3 ασίστ. Στη Σλάβια 117 παιχνίδια, 33 γκολ και 10 ασίστ. Την τρέχουσα περίοδο έχει 26 συμμετοχές, 10 γκολ κι 7 ασίστ. Γίνεται αντιληπτό, ότι για την απόκτησή του χρειάζονται αρκετά χρήματα. Οι Τσέχοι, άλλωστε, έχουν Κινέζους στη μετοχική σύνθεση και γενικά οικονομική άνεση, ώστε να μην ξεπουλάνε.

Στην εθνική του ομάδα έχει πέντε ματς, χωρίς να έχει σημειώσει γκολ. Το ντεμπούτο του έγινε στις 24 Μαρτίου 2022 στο μπαράζ με τη Σουηδία για τα προκριματικά του Μουντιάλ. Ακολούθησε ένα φιλικό με την Ουαλία και τρία ματς για το τελευταίο Nations League κόντρα σε Ελβετία, Πορτογαλία, Ισπανία.

Δείτε τον σε δράση (φοράει αρχικά το «10» και πλέον το «32»), ενώ στη photo gallery μπορείτε να τον δείτε κόντρα στον Παναθηναϊκό.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός: Έντονο ξέσπασμα Βέρμπιτς και Πέρεθ στο πέναλτι - Η παρακάμερα με ΠΑΣ Γιάννινα (video)

Παναθηναϊκός: Έντονο ξέσπασμα Βέρμπιτς και Πέρεθ στο πέναλτι - Η παρακάμερα με ΠΑΣ Γιάννινα (video)

Παναθηναϊκός: Επίσημη κρούση για Λινγκρ - Η στάση της Σλάβια Πράγας (video)

Παναθηναϊκός: Επίσημη κρούση για Λινγκρ - Η στάση της Σλάβια Πράγας (video)

Παναθηναϊκός: «Διαιτησία που πηγαίνει το ποδόσφαιρο πολλά χρόνια πίσω»

Παναθηναϊκός: «Διαιτησία που πηγαίνει το ποδόσφαιρο πολλά χρόνια πίσω»

Ολυμπιακός: Πονοκέφαλος με Ορτέγκα ενόψει Άστον Βίλα
Ολυμπιακός: Πονοκέφαλος με Ορτέγκα ενόψει Άστον Βίλα
Το ξεχωριστό Q&A του Σαντιάγκο Έσε
Το ξεχωριστό Q&A του Σαντιάγκο Έσε
Καμπανάκι των ΗΠΑ ενόψει Euro 2024
Καμπανάκι των ΗΠΑ ενόψει Euro 2024
Με τον Εμιλιάνο Μαρτίνες στο Φάληρο η Άστον Βίλα
Με τον Εμιλιάνο Μαρτίνες στο Φάληρο η Άστον Βίλα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved