Παναθηναϊκός: Μπακογιάννης για Βοτανικό - «Το άπιαστο όνειρο προχωράει, επενδύσεις 400 εκατ. ευρώ»

Παναθηναϊκός: Μπακογιάννης για Βοτανικό - «Το άπιαστο όνειρο προχωράει, επενδύσεις 400 εκατ. ευρώ»

Παναθηναϊκός: Ο Δήμαρχος Αθηναίων επανέλαβε ότι το γήπεδο του «τριφυλλιού» θα είναι έτοιμο το 2026.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ αναφέρθηκε και πάλι στη Διπλή Ανάπλαση και στο νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού, τονίζοντας ότι θα είναι έτοιμο το 2026.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το πότε θα είναι έτοιμο το γήπεδο: « Ήμουνα απολύτως σαφής. Είπα ότι το 2026 θα μπούμε όλοι στο γήπεδο και ότι το γήπεδο θα έχει ολοκληρωθεί. Αυτό είναι το μείζον αυτό και αυτός είναι ο στόχος μας, ο οποίος για μένα είναι αδιαπραγμάτευτος».

Για το πότε θα βρεθεί η ανάδοχος εταιρία του έργου: «Δεν έχει νόημα αυτή τη στιγμή και όταν έχουμε μπροστά μας μια ανοιχτή διαγωνιστική διαδικασία,  η οποία μάλιστα είναι και διεθνής, να μετράμε βδομάδες και να λέμε ένας μήνας πάνω ένας μήνας κάτω. Αυτό το οποίο έχει σημασία είναι ότι επιτέλους το νερό μπήκε στο αυλάκι. Εσείς το ξέρετε καλύτερα από μένα, διότι είστε πολύ έμπειρος στο ρεπορτάζ. Είναι κάτι που συζητείται από το 2004-2005, από του Ολυμπιακούς Αγώνες. Τα  τελευταία χρόνια έχω συναντήσει καχυποψία, έχω συναντήσει δυσπιστία και πρέπει να σας πω το καταλαβαίνω απολύτως γιατί είχε καταντήσει το γεφύρι της Άρτας. Αυτό το άπιαστο όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Με την δημοπράτηση έχουμε πια βάλει το νερό στο αυλάκι και προχωράμε σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα και σύμφωνα με το σχεδιασμό».

Για το αν θα υπάρξουν γραφειοκρατικά εμπόδια: «Δεν βλέπω εγώ αυτή τη στιγμή τίποτα το οποίο να με ανησυχεί. Προφανώς όταν δημοπρατείς ένα μεγάλο δημόσιο έργο είναι ένα  μεγάλο δημόσιο έργο. Μην ξεχνάτε ότι είναι το μεγαλύτερο δημόσιο έργο που έχει δημοπρατηθεί ποτέ στην ιστορία του Δήμου Αθηναίων. Ομως έχω απόλυτη εμπιστοσύνη  αφενός διότι  έχει θωρακιστεί αυτή η διαδικασία αφετέρου διότι η ομάδα μας, η οποία μας έχει φτάσει μέχρι εδώ και στην οποία θα ήθελα και δημόσια να πω ένα πάρα πολύ μεγάλο ευχαριστώ, θα μας βγάλει ασπροπρόσωπη».

Για το πόσο μεγάλο είναι το στοίχημα: «Είναι  μια πάρα πολύ μεγάλη ευθύνη δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό, αλλά θέλω να ξέρετε ότι είναι απολύτως συνειδητό αυτό που λέω. Βεβαίως επειδή θέλω να είμαι δίκαιος θα μου επιτρέψετε να κάνω κάτι που δεν συνηθίζεται στην πολιτική της Ελλάδας. Δεν θα αρχίσω να λέω καταπληκτικός. Θα σας πω ότι για να φτάσουμε μέχρι εδώ χρειάστηκε ομαδική δουλειά και θα ήθελα δημόσια για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω την κυβέρνηση, τον υπουργό τον Αδωνι τον Γεωργιάδη οποίος μάλιστα κέρδισε ένα στοίχημα.  Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Γιώργο Γεραπετρίτη, τον Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον Γιώργο τον Καραγιάννη και τον Νίκο Ταγαρά. Αυτοί οι άνθρωποι ήταν πολύτιμοι στυλοβάτες όπως βεβαίως θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον πρόεδρο του ερασιτέχνη και το διοικητικό συμβούλιο του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Γιάννη Αλαφούζο και την ΠΑΕ Παναθηναϊκός κι ευχαριστώ και  τις τράπεζες. Κάποια στιγμή πρέπει να μάθουμε σε αυτή τη χώρα ότι άμα θέλουμε να πετυχαίνουμε αποτελέσματα πρέπει να παίζουμε ομαδικά».

Για το πόσο θα κοστίσει το γήπεδο: « Ναι, 123 εκατ. ευρώ θα κοστίσει. Επέλεξα να δώσω εκεί τη συνέντευξη Τύπου για διάφορους λόγους.  Πρώτον, γιατί πολλοί μιλάνε για το Βοτανικό, αλλά λίγοι ξέρουν. Τώρα είναι 10 15 λεπτά με το αυτοκίνητο από το κέντρο. Υπάρχει σταθμός του μετρό μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά. Μιλάμε για μια περιοχή  στο ευρύτερο κέντρο. Δεύτερον ήθελα  να δείξω την εγκατάλειψη γιατί μιλάμε για μια περιοχή, η οποία για πάρα πολλά χρόνια είχε πέσει θύμα αδιαφορίας. Τώρα αυτή η περιοχή ξανακερδίζει το δικαίωμα στη ζωή είναι ένας γίγαντας ο οποίος ξυπνάει».

Για το αν θα αναπτυχθεί η περιοχή: «Βεβαίως, γιατί όπως ξέρετε πάρα πολύ καλά δεν είναι ένα έργο. Είναι το έργο της αρένας το έργο του γηπέδου ένα άλλο έργο, παράλληλο αλλά ξεχωριστό είναι το έργο των υποδομών και εκεί αναφερόμαστε σε δρόμους σε δίκτυα σε κοινόχρηστους χώρους σε όλα όσα χρειαζόμαστε για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μία πρότυπη πόλη. Αρκεί να σας πω ότι σύμφωνα με το σχεδιασμό μας έως το 50% του Βοτανικού, του νέου Βοτανικού θα είναι πράσινο. Με άλλα λόγια ότι κάναμε λάθος στην Αθήνα τις προηγούμενες δεκαετίες θέλουμε να το κάνουμε σωστά. Άρα μιλάμε για καλά νέα. Ήδη  έχουμε υπολογίσει πως έρχονται επενδύσεις που ξεπερνάνε τα 400 εκατομμύρια ευρώ. Άρα, λοιπόν σημασία δεν έχει μόνο τι πιστεύω εγώ. Σημασία έχει τι πιστεύουν οι επενδυτές».

Για τις επενδύσεις: «123 εκατ. ευρώ είναι για την αρένα,  100 εκατομμύρια είναι οι υποδομές μας επίσης δημόσιοι πόροι με μόνη διαφορά ότι προέρχονται από το ταμείο ανάκαμψης.  Βλέπετε είμαστε πάρα πολύ ακριβείς και βάσει μελέτης έχουν υπολογίσει ότι θα έχουμε άμεσες επενδύσεις που θα ξεπερνούν τα 400 εκατομμύρια ευρώ. Μιλάμε  για ένα μεγάλο αναπτυξιακό πρόγραμμα, ένα κοινωνικό πρόγραμμα. Αν συνυπολογίζεται ότι κερδίζουμε και ένα χώρο πρασίνου ένα πνεύμονα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας καταλαβαίνετε ότι μιλάμε για τη μεγαλύτερη πολεοδομική και χωροταξική παρέμβαση στην ιστορία του. Μιλάμε για την πλέον πυκνοκατοικημένη και πυκνοδομημένη περιοχή της καρδιά της πόλης. Εκεί κερδίζουμε ένα πράσινο χαλί έναν ελεύθερο χώρο κερδίζουμε δηλαδή οξυγόνο»

Για την ποδοσφαιρική αρένα: «Μιλάμε  για την ανώτερη κατηγορία UEFA/FIFA, κατηγορία 4. Μιλάμε για ένα γήπεδο το οποίο θα έχει ένα προνόμιο που κανένα άλλο γήπεδο δεν θα έχει. Αυτό το προνόμιο είναι ότι θα έχει θέα την Ακρόπολη και ταυτοχρόνως θα μπορεί να φιλοξενεί και αγώνες της εθνικής Γυναικών και Ανδρών και αυτό ευχόμαστε να γίνει».

Για την ονομασία του γηπέδου: «Υπάρχουν διμερείς και τριμερείς συμβάσεις που τα ορίζουν αυτά και γι’ αυτό με βλέπετε να αισιοδοξώ τόσο».


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός: Η φωτορεαλιστική απεικόνιση του γηπέδου στον Βοτανικό (photos)

Παναθηναϊκός: Η φωτορεαλιστική απεικόνιση του γηπέδου στον Βοτανικό (photos)

Μπακογιάννης: «Η αρένα του Παναθηναϊκού δημοπρατήθηκε – Το 2026 έτοιμο το γήπεδο»

Μπακογιάννης: «Η αρένα του Παναθηναϊκού δημοπρατήθηκε – Το 2026 έτοιμο το γήπεδο»

Ολυμπιακός, Μπιέλ: Έδειξε διάθεση παραμονής - «Χαρούμενος εδώ, θέλω να μείνω»
Ολυμπιακός, Μπιέλ: Έδειξε διάθεση παραμονής - «Χαρούμενος εδώ, θέλω να μείνω»
UEFA: Πειθαρχική διαδικασία για το σύνθημα Ρόδρι και Μοράτα
UEFA: Πειθαρχική διαδικασία για το σύνθημα Ρόδρι και Μοράτα
Ολυμπιακοί Αγώνες: «Πέταξε» για Παρίσι η ελληνική αποστολή - Συνάντηση Πετρούνια με Τεντόγλου
Ολυμπιακοί Αγώνες: «Πέταξε» για Παρίσι η ελληνική αποστολή - Συνάντηση Πετρούνια με Τεντόγλου
Μεταγραφές, ΑΕΚ: Επιμονή για Πινέδα στη Μοντερέι - «Μπορεί να τελειώσει άμεσα»
Μεταγραφές, ΑΕΚ: Επιμονή για Πινέδα στη Μοντερέι - «Μπορεί να τελειώσει άμεσα»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved