Λαμία-Λεβαδειακός 1-0: Πρώτη νίκη για τους γηπεδούχους σε ματς που θα ξεχαστεί… (Videos)

Λαμία-Λεβαδειακός 1-0: Πρώτη νίκη για τους γηπεδούχους σε ματς που θα ξεχαστεί… (Videos)

Λαμία-Λεβαδειακός 1-0: Ο Μποάκι πέτυχε το «χρυσό» γκολ των γηπεδούχων όπως αποδείχθηκε, χαρίζοντας την πρώτη τους νίκη στο Πρωτάθλημα, σε ματς που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητες – Λίγες φάσεις στο παιχνίδι.

Χρειάστηκε να φτάσουμε στην 6η αγωνιστική για να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη στη φετινή Super League η Λαμία! Η ομάδα της Φθιώτιδας υποδέχτηκε τον Λεβαδειακό, επίσης ομάδα που δεν είχε νίκη πριν το ματς. Και έτσι παρέμεινε μετά το 1-0 των γηπεδούχων.

Σε ένα παιχνίδι που είχε αρκετή τακτική και σκοπιμότητα, δύο αντιπάλους που περισσότερο είχαν την προσοχή τους να μη χάσουν, η ομάδα της Φθιώτιδας ήταν αυτή που πήρε λίγα περισσότερα ρίσκα. Και δικαιώθηκε με αυτό τον τρόπο, καθώς ήρθε το γκολ του Μποάκι να «σφραγίσει» το πρώτο τρίποντο στη σεζόν.

Το ματς άρχισε με τις δύο ομάδες να έχουν περισσότερο το μυαλό τους στο να μη δεχτούν γκολ. Η Λαμία με μεγαλύτερη διάθεση για να πάρει την κατοχή, ενώ ο Λεβαδειακός τακτικά συνεπής, κλείνοντας χώρους και περιμένοντας την ευκαιρία για την αντεπίθεση.

Με απλά λόγια, το πρώτο 45λεπτο κύλησε μέσα στη σκοπιμότητα. Γι’ αυτό και ποδοσφαιρικά σε καμία περίπτωση δεν άρεσε. Ουσιαστικά δεν υπήρξε καμία μεγάλη φάση για τις δύο ομάδες, που απείλησαν ελάχιστη φορά τον αντίπαλο, χωρίς μεγάλες αξιώσεις.

Στο 6’ με διπλή προσπάθεια του Μπελμόντ, η μπάλα αρχικά βρήκε στα σώματα και στη συνέχεια κατέληξε άουτ για τους φιλοξενούμενους. Ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Τσιλούλη δύο λεπτά μετά για τους γηπεδούχους.

Ο ρυθμός ήταν άγνωστη λέξη και στο 33’ ο Μποάκι στην αντεπίθεση δεν έγινε απειλητικός καθώς τον πρόλαβε ο Μάρκοβιτς και μάζεψε την μπάλα. Μοιραία λοιπόν το πρώτο μέρος έληξε στο απόλυτο μηδέν, τόσο από γκολ όσο κι από θέαμα.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με λίγη περισσότερη ζωντάνια. Ένα σουτ του Βρακά για τους φιλοξενούμενους και ένα του Τζανδάρη για τους γηπεδούχους, έδωσαν τον τόνο απ’ τα πρώτα λεπτά. Παρ’ όλα αυτά, ευκαιρίες δύσκολα μπορούσαν να δημιουργηθούν, ανάμεσα σε δύο τακτικά καλά διαβασμένες ομάδες.

Οι γηπεδούχοι φώναξαν για πέναλτι στο 57’, όταν ο Λιάγκας μάρκαρε τον Σλίβκα, αλλά ο Γκορτσίλας δεν έδειξε παράβαση και το παιχνίδι συνεχίστηκε.

Ο Φέστα ήταν αυτός που θέλησε να πάρει λίγα περισσότερα ρίσκα με τις αλλαγές που έκανε περίπου στη μία ώρα παιχνιδιού. Με τον Ντε Βινσέντι και τον Ασκόφσκι να παίρνουν θέση στον αγωνιστικό χώρο. Κινήσεις που αποδείχθηκαν σωστές, καθώς ο δεύτερος ήταν αυτός που εκτέλεσε το κόρνερ του 61ου λεπτού.

Η μπάλα έφτασε στην καρδιά της άμυνας του Λεβαδειακού, δεν κατάφεραν να διώξουν οι αμυνόμενοι, απ’ την κόντρα ευνοήθηκε ο Μποάκι που από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0!

Από εκεί και πέρα το ματς ισορρόπησε. Ευκαιρίες προέκυπταν κυρίως από σουτ, χωρίς να υπάρξει κάποια μεγάλη φάση. Ο Λεβαδειακός δεν απείλησε σχεδόν καθόλου, παρότι στην τελική ευθεία του παιχνιδιού δοκίμασε να ρισκάρει. Στο 85’ ο Τσιριγώτης δεν πρόλαβε την μπάλα μετά από κεφαλιά του Λιάγκα, ενώ τέσσερα λεπτά μετά το πλασέ του Μπελμόντ ήταν αδύναμο και δεν απείλησε τον Σαράνοφ.

Κάπως έτσι η Λαμία έφτασε στη νίκη, πρώτη της στο φετινό Πρωτάθλημα. Δείχνοντας να έχει την πίεση και να μην μπορεί να αποδώσει καλό ποδόσφαιρο, όπως κι ο Λεβαδειακός που επίσης είχε την πίεση του αποτελέσματος, μην έχοντας κι αυτός νίκη στη σεζόν.

Η ομάδα της Φθιώτιδας έφτασε τους 6 βαθμούς, ενώ ο Λεβαδειακός παρέμεινε στους 2 και δεδομένα ο Βέλιτς πρέπει να βελτιώσει πολλά.

ΛΑΜΙΑ (Τ. Φέστα): Σαράνοφ, Αντέτζο, Τζανδάρης, Νούνιες (57’ Ασκόφσκι) (90+2’ Μπενίτεθ), Σλίβκα (58’ Ντε Βινσέντι), Σιμόν, Μπεχαράνο, Γκοράνοβ, Μποάκι (71’ Μανούσος), Τσιλούλης, Κορνέζος

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γ. Βέλιτς): Μάρκοβιτς, Μεχία (75’ Τόρο), Βινίσους, Μουτίνιο, Σκβάρκα (63’ Νίκας), Βήχος (71’ Παναγιώτου), Βρακας, Δούμτσιος (75’ Τσιριγώτης), Λιάγκας, Τσαπρας, Μπελμοντ



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved