Άρης-Ολυμπιακός 2-1: Μαγική ανατροπή και «κίτρινο» το ντέρμπι (photos)

Άρης-Ολυμπιακός 2-1: Μαγική ανατροπή και «κίτρινο» το ντέρμπι (photos)

Άρης-Ολυμπιακός: Ο Άρης ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής, καθώς επιβλήθηκε 2-1 του Ολυμπιακού με μαγική ανατροπή μέσα σε τρία λεπτά.

Άρης-Ολυμπιακός. Ονειρικό ήταν το ντεμπούτο του Άλαν Πάρντιου στον πάγκο των «κίτρινων», εν αντιθέσει με τη θητεία του Κάρλος Κορμπεράν σ’ αυτόν των «ερυθρόλευκων». Ο Άρης πήρε το ντέρμπι, το βράδυ της Κυριακής (18/09) στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής, με «δράστες» τους Μαντσίνι (76’) και Πάλμα (79’). Οι «κίτρινοι» πέτυχαν μία τρομερή ανατροπή, καθώς ο Μασούρας είχε ανοίξει το σκορ στο 15’.

Με τη νίκη αυτή, ο Άρης σημείωσε την 3η του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, έφτασε στους 10 βαθμούς και ανέβηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας, μένοντας στο -5 από τον Παναθηναϊκό, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έμεινε στους 8 βαθμούς και πλέον βρίσκεται στο -7 από τους «πράσινους» που βρίσκονται στην κορυφή.

Δυνατός ρυθμός στην εκκίνηση

Εξαιρετική ήταν η εκκίνηση του αγώνα για τις δύο ομάδες, καθώς αμφότερες έψαξαν το γρήγορο γκολ στο ντέρμπι. Μόλις στο 4’ ο Άρης έφτασε κοντά σε γκολ, σε λάθος διώξιμο του Βρσάλικο, με τη μπάλα να περνάει κόρνερ ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Βατσλίκ.

Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε στο 9’ με το σουτ του Εμβιλά εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Όμως, οι «ερυθρόλευκοι» ευτύχησαν να σκοράρουν στην επόμενη επικίνδυνη στιγμή που δημιούργησαν, όταν ο Μπιέλ είδε τον Χουάνγκ, αυτός με απίθανη ασίστ βρήκε τον Μασούρα, ο οποίος σκόραρε απέναντι στον Κουέστα. Πάντως, οι «κίτρινοι» διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον διαιτητή, καθώς λίγο πριν το τέρμα του Ολυμπιακού, ο Μανωλάς είχε βρει τον Μανού Γκαρθία.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα, όταν ο Ιτούρμπε βρέθηκε σε θέση βολής από τα αριστερά, αλλά το σουτ που έκανε πέρασε άουτ. Στο 26’ ο Μπιέλ ήταν αυτός που θέλησε να απειλήσει αλλά η προσπάθειά του δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 43’ η κεφαλιά του Ελ Αραμπί πέρασε άουτ.

Καθολική υπεροχή για Άρη

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Άρη να προσπαθεί από την αρχή να αναλάβει τα ηνία του αγώνα, αναζητώντας τους διαδρόμους προς την περιοχή του Βατσλίκ. Οι «κίτρινοι» πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και έδειξαν να έχουν περισσότερες δυνάμεις από τους «ερυθρόλευκους».

Μόλις δύο λεπτά μετά τη σέντρα, οι Θεσσαλονικείς έφτασαν μία «ανάσα» από το γκολ, όταν ο Ιτούρμπε απέφυγε εξαιρετικά τον Εμβιλά, είδε την κάθετη του Γκρέι, ο οποίος υπό πίεση μέσα από την περιοχή έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά στο 55’ ο Ελ Αραμπί με κεφαλιά έδιωξε σε κόρνερ το δυνατό φάουλ του Μαντσίνι.

Ο επιθετικός μονόλογος για τον Άρη συνεχίστηκε και στα επόμενα λεπτά, αλλά στο 56’ το σουτ του Ιτούρμπε πέρασε άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Παραγουανός έκανε νέο σουτ, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Βατσλίκ, ενώ στο 59’ ο πορτιέρο του Ολυμπιακού μπλόκαρε το μακρινό σουτ του Εμπαγκατά.

Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να αντιδράσουν στην πίεση των «κίτρινων», αλλά στο 64’ το σουτ του Χάμες πέρασε άουτ, αλλά αυτή ήταν και η μοναδική ουσιαστική απειλή των φιλοξενούμενων στο δεύτερο ημίχρονο. Από εκείνο το σημείο και μετά, άρχισε το σόου του Άρη.

Συγκεκριμένα, στο 76’ ο Ντιόπ έκανε την βαθιά μπαλιά προς την εστία του Ολυμπιακού, ο Ρέαμπτσιουκ έχασε την κίνηση του Μαντσίνι, ο οποίος πρόλαβε τον Βατσλίκ, που έκανε τραγική έξοδο και σε κενή εστία έγραψε το 1-1.

Μόλις τρία λεπτά αργότερα, οι «κίτρινοι» ολοκλήρωσαν την τρομερή ανατροπή, όταν ο Μανού Γκαρθία έκανε το γύρισμα, ο Βατσλίκ δεν μπόρεσε να διώξει και ο Πάλμα με πλασέ σα σε προπόνηση διαμόρφωσε το 2-1.

Στα επόμενα λεπτά, το «συγκρότημα» του Κάρλος Κορμπεράν προσπάθησε να αντιδράσει, πήρε το πρώτο του κόρνερ στην αναμέτρηση στο 86ο λεπτό, αλλά δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να απειλήσει την εστία του Κουέστα, παρά μόνο μ’ ένα πλασέ του Μπακαμπού λίγο πριν το τέλος.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βαθμολογία Super League: Ο Άρης το ντέρμπι με Ολυμπιακό, κερδισμένος ο Παναθηναϊκός

Βαθμολογία Super League: Ο Άρης το ντέρμπι με Ολυμπιακό, κερδισμένος ο Παναθηναϊκός

Επτάρα η Καραμπάχ πριν τις μάχες με τον Ολυμπιακό!

Επτάρα η Καραμπάχ πριν τις μάχες με τον Ολυμπιακό!

Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved