ΑΕΚ-Φόλενταμ 2-1: Νοοτροπία νικητή η νέα Ένωση, ανατροπή με κεφάτο Αραούχο (videos-photos)
intime.gr

ΑΕΚ-Φόλενταμ 2-1: Νοοτροπία νικητή η νέα Ένωση, ανατροπή με κεφάτο Αραούχο (videos-photos)

ΑΕΚ-Φόλενταμ: Η Ένωση με γκολ του Αραούχο και του Κοσίδη σημείωσε νέα φιλική νίκη με 2-1.

Η ΑΕΚ νίκησε και στο δεύτερο φιλικό της παιχνίδι.

Μετά το 2-0 επί της Γκενκ, επικράτησε 2-1 και μάλιστα με ανατροπή της Φόλενταμ, η οποία είναι πιο μπροστά σε ετοιμότητα, αφού στις 7 Αυγούστου έχει την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Ο Ματίας Αλμέιδα στο ματς που είχε διάρκεια 100 λεπτών (τέσσερα 25λεπτα) χρησιμοποίησε δύο διαφορετικούς σχηματισμούς. Η ΑΕΚ μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα, που είχε την ολλανδική ομάδα (ανέβηκε φέτος στην Eredivisie) και βρέθηκε να χάνει 1-0 μόλις στο 4', άρχισε να ανεβάζει στροφές. Με γρήγορες κινήσεις, καλή τελική πάσα και τον Αραούχο σε κέφια, βρήκε ένα γκολ στο πρώτο μέρος και θα μπορούσε να πετύχει 2-3 ακόμα. Όπως θα μπορούσε να δεχθεί κι ένα μετά το 1-0.

Το σίγουρο είναι ότι η ΑΕΚ βγάζει ένταση και ποιότητα στο παιχνίδι της, ενώ και στο δεύτερο ημίχρονο που έπαιξαν οι αναπληρωματικοί, πάλι η Ένωση είχε τον πλήρη έλεγχο. Πέτυχε γκολ, έχασε ευκαιρίες και δεν απειλήθηκε καθόλου. Κορυφαίος ο Αραούχο, στιγμές μεγάλης ποιότητας από Πινέδα, Τσούμπερ, Γκαρσία, Μάνταλο, Γκατσίνοβιτς.

Σχηματισμός

Ο τεχνικός της ΑΕΚ Ματίας Αλμέιδα έδωσε φανέλα βασικού στον Ορμπελίν Πινέδα και ξεκίνησε την ομάδα του με 3-4-2-1. Επιπλέον, ο Ρότα γύρισε στην Ελλάδα με άδεια, διότι έγινε μπαμπάς και έτσι άλλαξαν τα πλάνα.

Έτσι, η ΑΕΚ είχε τον Αθανασιάδη στο τέρμα, τριάδα στην άμυνα ήταν οι Μήτογλου, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι, όλη την πλευρά δεξιά είχε ο Γκαρσία, αριστερά ήταν ο Τσούμπερ, στα χαφ οι Πινέδα, Γιόνσον και οι Γκατσίνοβιτς, Μάνταλος πλαισίωναν τον Αραούχο. 

Γκάφα Αθανασιάδη

Το ματς ξεκίνησε με γκολ για τη Φόλενταμ, έπειτα από λάθος του Αθανασιάδη. Ο γκολκίπερ της ΑΕΚ πιέστηκε από τον Ελ Καντίρι κι έχασε τη μπάλα, η οποία στρώθηκε στον Φαν Μίεχεμ κι αυτός σε κενή εστία πλάσαρε για το 0-1.

Η ΑΕΚ αιφνιδιάστηκε και στο 9’ η Φόλενταμ άγγιξε το 0-2, αφού το δεξί πλασέ του Μούρεν εντός περιοχής, έφυγε ελάχιστα άουτ.

Σ’ εκείνο το σημείο η ΑΕΚ άρχισε να ανεβαίνει. Στο 16’ ωραίος ο συνδυασμός Γκατσίνοβιτς, Αραούχο, ο τελευταίος από δεξιά πλάσαρε, αλλά απέκρουσε σε κόρνερ ο Στάνκοβιτς.

Στο 20’ δεξί σουτ του Τσούμπερ κατέληξε στα χέρια του Στάνκοβιτς και στο 25’ ο Γιόνσον σέντραρε και ο Αραούχο με σουτ έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.

Στο 26’ οι Ολλανδοί άνοιξαν την άμυνα της ΑΕΚ κι από το γύρισμα του Μούρκιν από δεξιά, ο Φαν Μίεχεν πλάσαρε άουτ από το ύψος του πέναλτι.

Κυριάρχησε η ΑΕΚ

Στο δεύτερο 25λεπτο, πάντως, η ΑΕΚ ήταν εμφανώς ανώτερη, πέτυχε ένα γκολ και θα μπορούσε να σημειώσει κι άλλα. Στο 30’ ο Γκατσίνοβιτς αστόχησε από πλάγια θέση, έπειτα από σέντρα του Τσούμπερ και την κεφαλιά πάσα του Αραούχο.

Στο 32’ έγινε το 1-1. Ο Γκαρσία πίεσε τον Στάνκοβιτς, ο οποίος μιμήθηκε τον Αθανασιάδη και ο Αραούχο σε κενή εστία εκτέλεσε για το 1-1.

Στο 34’ από μπαλιά του Μάνταλου, ο Αραούχο εντός περιοχής εξαπέλυσε ένα τρομερά δυνατό σουτ με το αριστερό και ο Στάνκοβιτς απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στην εξέλιξη του κόρνερ νέο σουτ του Αραούχο έφυγε άουτ, ενώ στο 37’ δυνατό σουτ του Πινέδα κατέληξε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Στο 42’ ο Τσούμπερ εκτέλεσε φάουλ κι απέκρουσε σε κόρνερ ο Στάνκοβιτς και στο 43’ ο Αραούχο επιχείρησε το σουτ του κι έδιωξε πριν τη γραμμή ο Πλατ.

Αλλαγές και 4-3-3

Ο Αλμέιδα στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε ενδεκάδα. Ο Στάνκοβιτς ήταν στο τέρμα, δεξί μπακ ο Μουστακόπουλος, αριστερό ο Μοχαμάντι και στόπερ οι Κορνέζος, Μιτάι. Στα χαφ ήταν οι Φράνσον, Χατζισαφί, στα άκρα οι Άμραμπατ, Γιούσης και στην κορυφή ο Κοσίδης.

Η ΑΕΚ συνέχισε τον έλεγχο και στο 59’ εκτέλεσε φάουλ ο Γιούσης, η μπάλα κόντραρε στο τείχος και μπλόκαρε ο γκολκίπερ.

Πέναλτι και 2-1

Στο 70’ έχασε μεγάλη ευκαιρία η ΑΕΚ. Γύρισμα του Γιούση από αριστερά, αστόχησε στο ύψος του πέναλτι ο Μουστακόπουλος με πλασέ.

Στο 71’ η Ένωση κέρδισε πέναλτι. Στην πίεση που άσκησε ο Ναζίχ ανέτρεψε τον Φράνσον, ο Κοσίδης ανέλαβε την εκτέλεση κι ευστόχησε για το 2-1.

Στο 91' τρομερή ενέργεια του Τζούντα Γκαρσία από δεξιά, γύρισε στο ύψος της μικρής περιοχή στον Γιούση κι αυτός πλάσαρε άουτ!

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι, Λ. Γκαρσία, Τσούμπερ, Πινέδα, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Μάνταλος, Αραούχο.

ΑΕΚ (Β’ ημίχρονο): Στάνκοβιτς, Μουστακόπουλος, Κορνέζος, Μιτάι, Μοχαμάντι, Φράνσον (90' Τζ. Γκαρσία)), Ραντόνια, Χατζισαφί, Άμραμπατ, Γιούσης, Κοσίδης.

Φόλενταμ: Στάνκοβιτς (51’ Λάουερς), Πλατ (51’ Ζεφούικ), Μιράνι, Μούρκιν, Φαν Ντούιλ (51’ Ναζίχ), Αντονούτσι (51’ Οριστάνιο), Ελ Καντίρι (51’ Ελμπέρσε), Φαν Μίεχεμ, Μίρεν, Μπεναμάρ (68’ Γκουστάβο), Βαλ. Τσιχ (51’ Μπ. Τσιχ).


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΕΚ: «Βόμβα» με τον διεθνή Κροάτη στόπερ Ντομαγκόι Βίντα πυροδοτεί η Ένωση, σύμφωνα με τους Κροάτες!

ΑΕΚ: «Βόμβα» με τον διεθνή Κροάτη στόπερ Ντομαγκόι Βίντα πυροδοτεί η Ένωση, σύμφωνα με τους Κροάτες!

ΑΕΚ: Ανατροπή με Πλάνιτς - Κάνει πίσω η Μακάμπι, κοιτάει άλλον στόπερ η Ένωση

ΑΕΚ: Ανατροπή με Πλάνιτς - Κάνει πίσω η Μακάμπι, κοιτάει άλλον στόπερ η Ένωση

ΑΕΚ: Τέλος ο Βράνιες

ΑΕΚ: Τέλος ο Βράνιες

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Με καθυστέρηση η σέντρα λόγω υβριστικού πανό στην Τούμπα
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Με καθυστέρηση η σέντρα λόγω υβριστικού πανό στην Τούμπα
Παναθηναϊκός - Άρης: Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων
Παναθηναϊκός - Άρης: Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι «Δικεφάλων» της Super League
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι «Δικεφάλων» της Super League
Ολυμπιακός-Λαμία 4-1: Εντυπωσιακός πριν τον πρώτο ημιτελικό
Ολυμπιακός-Λαμία 4-1: Εντυπωσιακός πριν τον πρώτο ημιτελικό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved