ΑΕΚ-Ολυμπιακός 2-3: Τη σκότωσε ο Ελ Αραμπί - Γιούχα όλο το 90λεπτο (videos+photos)

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 2-3: Τη σκότωσε ο Ελ Αραμπί - Γιούχα όλο το 90λεπτο (videos+photos)

ΑΕΚ-Ολυμπιακός: Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν την Ένωση στο τελευταίο ματς της σεζόν.

Μια καταστροφική σεζόν ολοκληρώθηκε με ήττα για την ΑΕΚ, καθώς έχασε 3-2 από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Εν μέσω αποδοκιμασιών από την… προθέρμανση, η Ένωση προηγήθηκε δύο φορές, με Τσούμπερ και Λιβάι Γκαρσία, αλλά ο Ελ Αραμπί με τρία γκολ έκανε τη διαφορά για τους «ερυθρόλευκους».

Ακυρώθηκαν δύο γκολ της ΑΕΚ, με Τσούμπερ και Σάκχοφ για οφσάιντ, ενώ το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό, αρκετές φάσεις, αλλά και αρκετά λάθη από πλευράς γηπεδούχων.

Πώς παρατάχθηκαν

Αλλαγμένη αρκετά παρατάχθηκε η ΑΕΚ, με τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο να έχει να διαχειριστεί αρκετές απουσίες. Γι’ αυτό επέλεξε το 3-4-3, με τους Σβάρνα, Λε Ταλέκ, Μισελέν και Τάνκοβιτς να βρίσκονται στο αρχικό σχήμα.

Νέα πρόσωπα επέλεξε και ο Πέδρο Μαρτίνς, για το τελευταίο ματς της σεζόν, με τον Φορτούνη να επιστρέφει στη βασική ενδεκάδα, έναν χρόνο και 22 μέρες μετά. Κρίστινσον, Κουντέ και Βρουσάι ξεκίνησαν βασικοί, με τον Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης.

Βαρύ κλίμα, καλός ρυθμός

Αποδοκιμασίες και γιούχα συνέθεταν την ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ από τους φίλους της ΑΕΚ που βρέθηκαν στις εξέδρες, αλλά στον αγωνιστικό χώρο, ο ρυθμός ήταν καλός.

Μόλις στο 2’ ο Ολυμπιακός άγγιξε το γκολ με τον Ελ Αραμπί, αλλά δεν έπιασε καλά την κεφαλιά και πέρασε άουτ.

Γκολ ο Τσούμπερ

Η ΑΕΚ ανέβασε την απόδοσή της και πίεσε, με τον Τσούμπερ στο 14’ να πιάνει ωραίο σουτ έξω από την περιοχή, για το 1-0. Κάποιοι στην εξέδρα πανηγύρισαν, κάποιοι άλλοι συνέχισαν τις αποδοκιμασίες.

Απάντηση με Ελ Αραμπί

Η Ένωση συνέχισε να πιέζει και είχε μια καλή στιγμή με τον Λιβάι Γκαρσία, αλλά ο Ολυμπιακός έψαξε την απάντηση στο γκολ. Στο 16’ το σουτ του Φορτούνη δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 19’ το σουτ του Βαλμπουενά πέρασε λίγο πάνω από την εστία. Στο 20’ από σέντρα του Κούντε, ο Στάνκοβιτς δεν έκανε σωστή απομάκρυνση, με τον Ελ Αραμπί να σκοράρει με κεφαλιά για το 1-1.

Στο 28’ ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το φάουλ, ο Ελ Αραμπί έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Λιβάι Γκαρσία έδιωξε σε κόρνερ. Στο 34’ ο Κίτσος με διπλή προσπάθεια δεν μπορεί να νικήσει τον Στάνκοβιτς. Στο 37’ ο δραστήριος Κούντε έκανε το σουτ, έδιωξε σε κόρνερ ο γκολκίπερ της ΑΕΚ.

Στο 38’ ο Τάνκοβιτς, όπως και σε μια φάση νωρίτερα, επιχείρησε μακρινό σουτ, που δεν βρήκε στόχο, αν και είχε άλλες επιλογές.

Γκολ ο Λιβάι

Η ΑΕΚ ξεκίνησε δυνατά το δεύτερο ημίχρονο και στο 48’ από σέντρα του Χατζισαφί, ο Λιβάι Γκαρσία με κεφαλιά πέτυχε το 2-1. Στη συνέχεια υπήρξε μια μικρή διακοπή στο ματς, καθώς τραυματίστηκε ο Μήτογλου, ενώ έπιασε φωτιά μια διαφημιστική πινακίδα. Η ατμόσφαιρα καθάρισε και το ματς συνεχίστηκε. Στο 58’ ο Τσούμπερ σκόραρε σε αντεπίθεση, αλλά ήταν οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε.

Στο 60’ ο Ολυμπιακός απείλησε με κεφαλιά του Μπουχαλάκη, αλλά δεν βρήκε στόχο. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την κατοχή, με τους παίκτες της ΑΕΚ να ψάχνουν την αντεπίθεση, καθώς έβρισκαν χώρους.

Ελ Αραμπί και πάλι

Στο 69’ ο Κούντε έκανε την κεφαλιά, ο Στάνκοβιτς απέκρουσε αλλά ο Ελ Αραμπί ακολούθησε τη φάση και σκόραρε από κοντά για το 2-2. Το γκολ ελέγχθηκε από το VAR και μέτρησε κανονικά.

Στο 76’ η ΑΕΚ σκόραρε με τον Σάκχοφ, μετά από ασθενή απόκρουση του Κρίστινσον σε φάουλ του Τάνκοβιτς, ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε για οφσάιντ του Ουκρανού.

Ο Ελ Αραμπί πέτυχε χατ τρικ στο 87’, όταν από κόρνερ, η μπάλα κόντραρε στον Σισέ και του στρώθηκε, στέλνοντάς τη στα δίχτυα για το 2-3.

Στα τελευταία λεπτά, ο Ολυμπιακός παραλίγο να πετύχει και τέταρτο γκολ στο 88’ με τον Ελ Αραμπί, ενώ στο 90+5’ ο Στάνκοβιτς απέκρουσε σουτ του Μασούρα.

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς, Μήτογλου (53’ Κορνέζος), Λε Ταλέκ, Σβάρνας (77’ Ρότα), Μισελέν, Κριχόβιακ (46’ Σάκχοφ), Χατζισαφί, Μοχαμαντί (77’ Μιτάι), Τάνκοβιτς, Γκάρσια (83’ Μουστακόπουλος), Τσούμπερ.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Κρίστινσον (90’ Καραργύρης), Ανδρούτσος, Σισέ, Μπα, Κίτσος, Κούντε, Μπουχαλάκης (80’ Κανέ), Βρουσάι (64’ Λόπες), Φορτούνης (46’ Μασούρας), Βαλμπουενά (79’ Καρβάλιο), Ελ Αραμπί.



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved