Άρης-ΠΑΟΚ 1-0: Πήρε το ντέρμπι και έγινε αφεντικό για Ευρώπη (photos)

Άρης-ΠΑΟΚ 1-0: Πήρε το ντέρμπι και έγινε αφεντικό για Ευρώπη (photos)

Άρης-ΠΑΟΚ: Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης βάφτηκε… κίτρινο.

Νίκη… Ευρώπης πήρε ο Άρης στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, επικρατώντας 1-0, φτάνοντας τους 53 βαθμούς. Οι «κίτρινοι» έκαναν καταπληκτική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, βρίσκοντας το γκολ στο 17’ με τον Ντουκουρέ και είχαν δοκάρι στο 45+1’ με φάουλ του Ματίγια.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» προσπάθησε να αντιδράσει στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες του, την ώρα που ο Άρης ήταν επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις.

Το ντέρμπι είχε νεύρα, αποβολές για τον βοηθό του Λουτσέσκου, τον Μπούργος στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και τον Μιχάι στο 71’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η νίκη αυτή δίνει σαφές προβάδισμα στην ομάδα του Μπούργος για το ευρωπαϊκό εισιτήριο, αλλά και μεγάλη αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια.

Πώς παρατάχθηκαν

Ο Χερμάν Μπούργος έκανε δύο αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα του ΟΑΚΑ που έφερε το «διπλό» επί της ΑΕΚ. Ο Γιάκουμπ Μπράμπετς επιστρέφει στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Φαμπιάνο, ενώ ο Ντουκουρέ παίρνει τη θέση του Σάσα στα χαφ. Ο Αργεντινός τεχνικός κρατά στο βασικό σχήμα, τόσο τον Εμπακατά όσο και τον Πάλμα, για το 4-4-2.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου πραγματοποίησε πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ για το ντέρμπι με τον Άρη. Σε σχέση με τον αγώνα εναντίον της Μαρσέιγ έχει επτά νέα πρόσωπα. Συγκεκριμένα, τους Σάστρε, Σίντκλεϊ, Βαρέλα, Μιχάι, Μιτρίτσα, Σβαμπ, Σοάρες.

Δυνατό ξεκίνημα και γκολ Ντουκουρέ

Το ντέρμπι είχε καλό ρυθμό από το ξεκίνημα, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ, αλλά τον Άρη να είναι πιο κινητικός. Στο 6’ ο Ιτούρμπε έπιασε ένα καλό σουτ του πέρασε δίπλα από την εστία του Πασχαλάκη, ενώ στο ίδιο λεπτό ο Ζίβκοβιτς απάντησε με σουτ, που είχε την ίδια κατάληξη. Τα νεύρα δεν έλειπαν, με τον Κούρτιτς να παίρνει κάρτα για διαμαρτυρία στο 9’ για ένα κόρνερ, ενώ κάρτα πήρε και ο Λουτσέσκου για τον ίδιο λόγο.

Στο 16’ ο Εμπακατέ έπιασε ένα καλό σουτ, με τον Πασχαλάκη να διώχνει σε κόρνερ. Ο Ματίγια εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ντουκουρέ με κεφαλιά πέτυχε το 1-0, βάζοντας… φωτιά στο «Κλ. Βικελίδης».

«Κίτρινη» υπεροχή και ένταση στους πάγκους

Ο Άρης συνέχισε να πιέζει για ένα δεύτερο γκολ, χωρίς να χάσει τη μεγάλη ευκαιρία. Στο 37’ ένα φάουλ του Μιχάι στον Καμαρά, που τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα, αλλά οι γηπεδούχοι ζήτησαν κόκκινη. Ακολούθησε μεγάλη ένταση ανάμεσα στους δύο πάγκους και συμπλοκές, με τον διαιτητή Γκοντίνιο να αποβάλει τον Μπάτζι, βοηθό του Λουτσέσκου, αλλά και τον Μπούργος.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε, με τον Άρη να συνεχίζει να είναι καλύτερος και να πιέζει για το γκολ. Στο 45+1’ ο Ματίγια εκτέλεσε φάουλ, στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη. Στο 45+2’ ο Μαντσίνι από καλή θέση, ο Πασχαλάκης απέκρουσε.

Ισορροπημένο παιχνίδι

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Άρης και πάλι μπήκε πιο δυνατά και στο 48’ ο Μαντσίνι τσίμπησε τη μπάλα με κατεύθυνση την εστία, αλλά ο Μιχάι έδιωξε σωτήρια. Ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές και κέρδισε μέτρα στο γήπεδο. Στο 52’ από σέντρα του Κούρτιτς ο Μιχάι έκανε μετά από κόντρες το σουτ, κερδίζοντας το κόρνερ.

Ευκαιρίες εκατέρωθεν

Ο Άρης ισορρόπησε και στο 58’ απείλησε με ωραία εκτέλεση φάουλ από τον Ματίγια, αλλά ο Πασχαλάκης έδιωξε σε κόρνερ.

Ο ΠΑΟΚ είχε αυξήσει την πίεσή του, με τον Άρη να είναι αυτός που βγαίνει στις αντεπιθέσεις για να βρει το δεύτερο γκολ. Στο 64’ ο Γκάμα συνδυάστηκε με τον Εντιαγέ και ο Πορτογάλος πλάσαρε, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε σωτήρια.

Με δέκα ο ΠΑΟΚ

Στο 71’ ο Μιχάι δέχτηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, πάλι για φάουλ στον Καμαρά, αφήνοντας τον ΠΑΟΚ με παίκτη λιγότερο. Οι αλλαγές των δύο ομάδων χάλασαν κάπως τον ρυθμό, αλλά προσπαθούσαν και οι δύο μονομάχοι να βρουν το γκολ. Ο Λουτσέσκου έριξε στο ματς και τον Ολιβέιρα, ο οποίος επέστρεψε στη δράση μετά από 247 ημέρες.

Στο 86’ ο Ολιβέιρα έκανε καλό σουτ από 30 μέτρα, με τη μπάλα να περνά δίπλα από την εστία του Κουέστα. Ως το φινάλε δεν άλλαξε κάτι, με τον Άρη να πανηγυρίζει μια σημαντική νίκη.

Άρης (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Εμπακατά (84’ Σούντγκρεν), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Ματίγια, Ντουκουρέ, Μαντσίνι (78’ Γκαρσία), Ιτούρμπε (59’ Γκάμα), Πάλμα (60’ Εντιαγέ), Καμαρά (78’ Μπεναλουάν).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε (74’ Ίνγκασον), Βαρέλα, Μιχάι, Σίντκλεϊ, Σβαμπ (46’ Αουγκούστο), Κούρτιτς, Σοάρες (61’ Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς, Άκπομ, Μιτρίτσα (74’ Τέιλορ).

 



Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved