Άρης-Παναθηναϊκός 0-0: Όρθιο στη Θεσσαλονίκη το μισό, αλλά ψυχωμένο «τριφύλλι»! (photos)

Άρης-Παναθηναϊκός 0-0: Όρθιο στη Θεσσαλονίκη το μισό, αλλά ψυχωμένο «τριφύλλι»! (photos)

Άρης-Παναθηναϊκός: Το μισό «τριφύλλι» πήρε σχετικά άνετα το 0-0 στο «Κλ. Βικελίδης» και έμεινε ζωντανό για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ο Παναθηναϊκός πήγε στη Θεσσαλονίκη το πρωί της Κυριακής.

Χωρίς τους Χουάνκαρ, Πέρεθ, Γκατσίνοβιτς, Ιωαννίδη, Κουρμπέλη, Βέλεθ, Χατζηγιοβάνη, Χατζηθεοδωρίδη, Μακέντα. Πήγε στην έδρα του ανεβασμένου Άρη.

Θεωρητικά ήταν με την πλάτη στον τοίχο. Χωρίς εναλλακτικές λύσεις στον πάγκο, αφού έπαιξε μέχρι και ο Βαγιαννίδης. Οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, όμως, ήταν άψογοι ανασταλτικά, είχαν τις στιγμές τους για να πάρουν τη νίκη και τη μία φορά που χρειάστηκε, ο Μπρινιόλι που χρίστηκε ξανά βασικός έκανε την απόκρουση της χρονιάς. Έτσι, ο Παναθηναϊκός πήρε το 0-0, δεν άφησε τον Άρη ν' απομακρυνθεί και εμεινε ζωντανός για την Ευρώπη.

Σχηματισμοί

Ο Άρης είχε τον Κουέστα στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Σούντγκρεν κι αριστερό ο Γκάνεα. Στόπερ οι Φαμπιάνο, Μπράμπετς και στα χαφ οι Σάσα, Ματίγια. Αριστερά ξεκίνησε ο Ιτούρμπε, δεξιά ο Γκάμα κι ο Εντιαγέ πίσω από τον Καμαρά.

Ο Παναθηναϊκός εξαιτίας των απουσιών, άλλαξε τον σχηματισμό και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρέταξε την ομάδα του με 3-4-3. Είχε τον Μπρινιόλι στο τέρμα, δεξί μπακ χαφ ήταν ο Κώτσιρας, αριστερό ο Σάντσες και τριάδα στην άμυνα οι Πούγγουρας (αριστερό στόπερ), Σάρλια (δεξί στόπερ), Σένκεφελντ (σε ελεύθερο ρόλο). Στα χαφ αγωνίστηκαν οι Αλεξανδρόπουλος, Βιγιαφάνιες, αριστερά ο Αϊτόρ, δεξιά ο Παλάσιος και στην κορυφή ήταν ο Καρλίτος.

Πιο απειλητικός ο Παναθηναϊκός

Ο Άρης πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ενώ ο Παναθηναϊκός, λόγω των απουσιών των Πέρεθ, Χουάνκαρ, Γκατσίνοβιτς κυρίως, έψαχνε τα πατήματά του. Ο Άρης, λοιπόν, έβγαζε ένταση. Στο 14’ κυκλοφόρησε τη μπάλα, αλλά το αριστερό σουτ του Σάσα έφυγε άουτ.

Σ’ εκείνο το σημείο ισορρόπησε ο Παναθηναϊκός και ήταν πιο απειλητικός, ενώ ο Άρης παρουσιάστηκε νωθρός. Στο 24’ ο Αϊτόρ έδωσε στον Παλάσιος, αυτός έκανε το αριστερό σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, αλλά γλίστρησε και μπλόκαρε ο Κουέστα, αφού το σουτ δεν είχε δύναμη.

Στο 26’ σέντρα σουτ του Κώτσιρα έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Κουέστα και στο 27’ ο Παναθηναϊκός άγγιξε το 0-1. Κόρνερ του Καρλίτος, καρφωτή κεφαλιά του Πούγγουρα, απέκρουσε στην αριστερή γωνία ο Κουέστα. Το ημίχρονο έκλεισε με ένα σουτ στο 44’ του Γκάμα που ήταν άστοχο.

Φοβερός Μπρινιόλι

Ο Άρης μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και στο 48’ έχασε σπουδαία ευκαιρία να προηγηθεί. Φάουλ του Ματίγια, κεφαλιά του Εντιαγέ στο ύψος της μικρής περιοχής κι απέκρουσε εκπληκτικά με το δεξί χέρι ο Μπρινιόλι σε κόρνερ.

Οι Θεσσαλονικείς κέρδισαν ορισμένα κόρνερ, αλλά δεν απείλησαν. Ο Παναθηναϊκός ήταν συμπαγής, κρατούσε τους αντιπάλους μακριά από την περιοχή του, ωστόσο, με τη σειρά του μέχρι το 60’ δεν μπορούσε να είναι το ίδιο επικίνδυνος, όπως στο πρώτο ημίχρονο.

Άγγιξε το γκολ ο Παναθηναϊκός!

Στο 66’ ο Παναθηναϊκός έφτασε μερικά εκατοστά από το 0-1. Ο Αϊτόρ, πέρασε στον Καρλίτος, αυτός σούταρε στο ύψος του πέναλτι, η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Σάντσες, ο οποίος αριστερά εντός μεγάλης περιοχής πλάσαρε με το δεξί και η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι!

Ο Παναθηναϊκός έσβησε τον ρυθμό, ο Μπούργος έριξε στο γήπεδο Μπερτόγλιο, Γκαρσία, Πάλμα, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν είχε λύσεις κι έριξε τη μάχη ακόμα και τον Βαγιαννίδη, αλλά με καταπληκτική αμυντική λειτουργία, δεν δέχθηκε φάση κι έφυγε με τον βαθμό από μία δύσκολη έδρα.

Άρης (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Γκάνεα, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Σάσα, Ματίγια, Ιτούρμπε (86' Γκαρσία), Γκάμα (86' Πάλμα), Εντιαγέ (67’ Μπερτόγλιο), Καμαρά.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάντσες, Πούγγουρας, Σάρλια, Σένκεφελντ, Αλεξανδρόπουλος, Βιγιαφάνιες (75’ Μαουρίσιο), Αϊτόρ, Παλάσιος, Καρλίτος (83' Βαγιαννίδης).



Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved