ΑΕΚ: Υποψήφια για τον τελικό του Conference League το 2023 η «Αγιά Σοφιά» - Κατατέθηκε ο φάκελος

ΑΕΚ: Υποψήφια για τον τελικό του Conference League το 2023 η «Αγιά Σοφιά» - Κατατέθηκε ο φάκελος

Η ΑΕΚ κατέθεσε πληρέστατο φάκελο για τον τελικό, ενώ παράλληλα εργάζεται για την ευρωπαϊκή αδειοδότηση του γηπέδου.

Τη διοργάνωση του τελικού του Europa Conference League το 2023 διεκδικεί η ΑΕΚ στο νέο της γήπεδο, την «Αγιά Σοφιά – OPAP Arena». Η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ κατέθεσε την Τρίτη στην ΕΠΟ τον πλήρη φάκελο της υποψηφιότητας για τον τελικό, ως προς τις προϋποθέσεις του γηπέδου.

Πρόκειται για έναν πλήρη και ογκώδη φάκελο με απαντήσεις και προϋποθέσεις και όλες τις λεπτομέρειες του γηπέδου σε όλους τους τομείς που αφορούν το γήπεδο και έναν τελικό.

Περιλαμβάνεται παρουσίαση όλων των χώρων στο γήπεδο, τους χώρους των εκδηλώσεων, τα στούντιο για την τηλεόραση, τους χώρους των media, κι όλα αυτά με αναλυτικούς χάρτες και για την παρουσίαση του γηπέδου και για τα πάρκινγκ και για την πρόσβαση στο γήπεδο, δρόμους, κλπ

Παράλληλα, απαντήθηκαν όλα τα απαραίτητα νομικά ζητήματα με τα έγγραφα νομικής φύσης και τα εμπορικά θέματα.

Μάλιστα, έγινε επισήμανση της διαφορετικότητας του γηπέδου λόγω της λειτουργίας των δύο μουσείων αλλά και αναφορά στο ξεχωριστό γλυπτό του αετού στην πρόσοψη του κτηρίου. Επισημάνθηκε με αναλυτικούς χάρτες στη Νέα Φιλαδέλφεια οι χώροι στους οποίους μπορούν να στηθούν τα fan zones για τους οπαδούς των δυο φιναλίστ.

Πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις και η υφιστάμενη υποδομή με την απαραίτητη καλωδίωση για την πλέον άρτια και σύγχρονη τηλεοπτική κάλυψη του τελικού όπως βεβαίως και όλων των αγώνων στο νέο γήπεδο.

Και όλα αυτά με πλήρη αποτύπωση όλων των χώρων σε αναλυτικούς χάρτες όπως τα ζήτησε η UEFA από την ΕΠΟ στην πρώτη επί της ουσίας αναλυτική χαρτογράφηση του νέου γηπέδου και των απαραίτητων εγκαταστάσεων που το συνοδεύουν και το μετατρέπουν σε ένα πλήρως λειτουργικό γήπεδο, που καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις από τα ερωτηματολόγια της UEFA για τη διοργάνωση ενός ευρωπαϊκού τελικού.

Όλα αυτά κατατέθηκαν από την ΠΑΕ ΑΕΚ στην ΕΠΟ και η Ομοσπονδία πλέον μαζί με όλα τα υπόλοιπα που απαιτούνται για την υποψηφιότητα ενός τελικού (ζητήματα εκτός γηπέδου) θα τα καταθέσει τις επόμενες ημέρες στην UEFA για τον πλήρη φάκελο της υποψηφιότητας.

Η UEFA θα αποφασίσει για τους ευρωπαϊκούς τελικούς 2023 και 2024 μαζί κοντά στο τέλος της εφετινής σεζόν πριν από το συνέδριο της. Αν όλα εξελιχθούν όπως αναμένεται η υποψηφιότητα θα είναι για τον τελικό του 2023, ωστόσο δεν αποκλείεται η UEFA αν δώσει αλλού τον τελικό του 2023, να συμπεριλάβει την υποψηφιότητα της ΑΕΚ αυτόματα για το bid του 2024.

Επαφή της ΑΕΚ με UEFA για την αδειοδότηση

Ασχέτως με την υποψηφιότητα για τον τελικό του 2023 που είναι πλέον αρμοδιότητα της ΕΠΟ, η ΑΕΚ έχει ήδη έρθει σε επαφή με το αρμόδιο τμήμα της UEFA για τα γήπεδα προκειμένου να ξεκινήσει η ξεχωριστή διαδικασία ελέγχου και επιθεώρησης του γηπέδου από την UEFA στο πλαίσιο της διαδικασίας αδειοδότησης της «Opap Arena» για τους ευρωπαϊκούς αγώνες.

Ακόμα η διαδικασία βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, αλλά η ΠΑΕ κάνει τα απαραίτητα πρώτα βήματα. Εντός του Μαρτίου αναμένεται να γίνει η πρώτη online παρουσίαση από την ΑΕΚ προς τα στελέχη της UEFA του αναλυτικού concept του γηπέδου, προκειμένου να τσεκαριστούν τα πάντα που προβλέπονται για ένα καινούργιο σύγχρονο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό γήπεδο.



ΑΕΚ: Ζητά την προσοχή των οπαδών - «Το γήπεδο είναι περιουσία όλων»
ΑΕΚ: Ζητά την προσοχή των οπαδών - «Το γήπεδο είναι περιουσία όλων»
Ανατριχιαστικό video της Λίβερπουλ για το «αντίο» του Γιούργκεν Κλοπ
Ανατριχιαστικό video της Λίβερπουλ για το «αντίο» του Γιούργκεν Κλοπ
Σωκράτης Παπασταθόπουλος: Βάζει τέλος στην καριέρα του - Πότε αποσύρεται
Σωκράτης Παπασταθόπουλος: Βάζει τέλος στην καριέρα του - Πότε αποσύρεται
Basket League: Για τη «ζωή» του ο Κολοσσός, για την πρόκριση το Περιστέρι
Basket League: Για τη «ζωή» του ο Κολοσσός, για την πρόκριση το Περιστέρι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved