ΑΕΚ - Βόλος 1-2: Η χαρά του αντιπάλου στο ΟΑΚΑ – Tρίτη σερί εντός έδρας ήττα

ΑΕΚ - Βόλος 1-2: Η χαρά του αντιπάλου στο ΟΑΚΑ – Tρίτη σερί εντός έδρας ήττα

ΑΕΚ – Βόλος: Τρίτη συνεχόμενη εντός έδρας ήττα για την «Ένωση» με το ίδιο σκορ (2-1), με «θύτη» αυτή τη φορά την ομάδα της Θεσσαλίας.

Μετά τον ΟΦΗ και τον Παναιτωλικό ήταν η σειρά του Βόλου να τιμωρήσει τα αμυντικά προβλήματα της ΑΕΚ και να φύγει με το «τρίποντο» από το ΟΑΚΑ. 

Η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη αδυνατεί να βάλει τέλος στην κατηφόρα της και δείχνει σαν να έχει παραιτηθεί από κάθε προσπάθεια αντεπίθεσης για την κορυφή. Οι γηπεδούχοι με την εικόνα που δείχνουν στο ΟΑΚΑ δεν προκαλούν «φόβο» σε κανέναν αντίπαλο, παρά μόνο απελπισία με την εικόνα τους. Η «Ένωση» είχε την ευκαιρία να «καθαρίσει» από το ξεκίνημα το ματς, καθώς μπήκε εντυπωσιακά, ωστόσο δέχθηκε γκολ στην πρώτη απειλή. Επίσης, για ακόμη ένα ματς φάνηκε το τεράστιο κενό που υπάρχει στο κέντρο.

«Τρελό» πρώτο ημίχρονο στο ΟΑΚΑ, τα είχε όλα!

Τα πρώτα 20 λεπτά στο ΟΑΚΑ τα είχε όλα! Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά και κέρδισε πέναλτι μόλις στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης, αλλά ο Τσούμπερ δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί, καθώς έστειλε την μπάλα άουτ. Οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν άλλη μια μεγάλη ευκαιρία, αυτή τη φορά με τον Αραούχο, ο οποίος έκανε εκπληκτικό βολ πλανέ, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι.

Η μπάλα «τιμώρησε» τους παίκτες του Γιαννίκη, καθώς στο 16ο λεπτό ο Βόλος έκανε το 1-0 στην πρώτη καλή στιγμή του στον αγώνα. Σκόρερ ο συνήθης ύποπτος Φαν Βέερτ, με το σουτ του να βρίσκει και πάνω στον Λιβάι Γκαρσία. Δύο λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν κοντά στο 0-2, αλλά το σουτ του Ρεγκατέν χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Από τη στιγμή που δεν βρέθηκε πίσω με δύο τέρματα, η «Ένωση» βρήκε τρόπο αντίδρασης κι έφτασε στην ισοφάριση με τον Αραούχο, ο οποίος έκανε δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή στο 21ο λεπτό. Από εκεί και πέρα, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κάπως, αλλά οι ομάδες συνέχισαν να χάνουν ευκαιρίες, με τους φιλοξενούμενους να έχουν δεύτερο δοκάρι, μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ορόζ.

Έπεσε ο ρυθμός, τον έλεγχο ο Βόλος

Ο ρυθμός του αγώνα δεν θα μπορούσε φυσικά να έχει το ίδιο υψηλό τέμπο και στο δεύτερο μέρος, με τις δύο ομάδες να μην έχουν την ίδια ορμή με εκείνη του πρώτου ημιχρόνου. Ο Βόλος ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά και είχε κάποιες τελικές, ενώ η ΑΕΚ μολονότι βρήκε σε αρκετές περιπτώσεις ανοικτή την άμυνα των φιλοξενούμενων της έλειψε η τελική πάσα. Οι «κιτρινόμαυροι» δυσκολεύονταν να κρατήσουν την μπάλα, καθώς ο Λε Ταλέκ έδειχνε να κουρασμένος και πήγαινε με καθυστέρηση στις φάσεις. Κάπως έτσι η ομάδα της Θεσσαλίας έλεγξε τον ρυθμό του ματς.

Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές σε μια προσπάθεια να «φρεσκάρουν» τις ομάδες τους, αναζητώντας ένα δεύτερο γκολ που θα έδινε το «τρίποντο». Η «Ένωση» έκανε και μια αναγκαστική, καθώς ο Χατζισαφί δεν μπορούσε να συνεχίσει με τον Μισελέν να παίρνει τη θέση του.

Γκολ από την άσπρη βούλα

Η εικόνα του αγώνα έδειχνε ότι ΑΕΚ και Βόλος θα πάρουν από έναν βαθμό, αλλά ένα μαρκάρισμα του Τζαβέλλα στον Ρινέρ μέσα στην περιοχή άλλαξε τα δεδομένα. Ο Μανούχος είδε τη φάση στο VAR κι έδωσε πέναλτι, το οποίο αξιοποίησε ο Φαν Βέερτ, ο οποίος έκανε το 2-1 για τους φιλοξενούμενους. Ο Ολλανδός επιθετικός αποβλήθηκε στο 90', καθώς δέχθηκε δεύτερη κίτρινη για σκληρό μαρκάρισμα στον Αραούχο, ωστόσο αυτό δεν επηρέασε το τελικό αποτέλεσμα με τον Βόλο να φεύγει με ένα σπουδαίο «διπλό» από την Αθήνα, βυθίζοντας την ΑΕΚ ακόμη περισσότερο στην εσωστρέφεια.

ΑΕΚ (Α. Γιαννίκης, 4-2-3-1): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (79’ Μισελέν), Λε Ταλέκ (79’ Σάκχοφ), Σιμάνσκι (89’ Τάνκοβιτς), Γκαρσία (79’ Κοσίδης), Γέβτιτς (67’ Γιούσης), Τσούμπερ, Αραούχο

Βόλος (Κ. Μπράτσος, 4-5-1): Παπαδόπουλος, Πουρίτα, Γκουλέν, Ρίνερ, Φερράρι, Μπαριέντος, Τσοκάνης, Φερνάντες (89’ Ρομέρο), Οροζ (71’ Σοάρες), Ρεγκατέν (81’ Μπαρτόλο), Φαν Βέερτ



Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved