Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 0-1: Τον εγκλώβισαν και πήραν χρυσό τρίποντο οι Αρκάδες (vid+pics)!

Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 0-1: Τον εγκλώβισαν και πήραν χρυσό τρίποντο οι Αρκάδες (vid+pics)!

Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης: Οι Αρκάδες πήραν τεράστια νίκη με πέναλτι του Μπαράλες στο 84' κόντρα σε ένα «τριφύλλι», που δεν είχε φαντασία, εμπνεύσεις και πήγε σε ένα δύσκολο ματς με δύο προπονήσεις.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε τον Αστέρα Τρίπολης με δύο προπονήσεις στα πόδια του. 

Χωρίς τον κινητήριο μοχλό, εδώ και δύο μήνες, στη σύνθεσή του, τον τιμωρημένο Βιγιαφάνιες. Απέναντί του, ο πάντα σκληροτράχηλος Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος είχε να ηττηθεί από τον Παναθηναϊκό, από το 2019. Ήταν δεδομένο ότι θα είναι ένα δύσκολο ματς κι αποδείχθηκε στην πράξη. 

Ο Παναθηναϊκός ήταν μέτριος, δεν είχε φαντασία στο παιχνίδι του, δεν ήταν καλός στο συνδυαστικό ποδόσφαιρο και με τον Σάντσες που μπήκε στο 46' να έχει όσες τελικές είχαν όλοι οι άλλοι μαζί, δεν μπορούσε να περιμένει κάτι καλύτερο. Ο Αργεντινός μπακ ήταν και ο μοιραίος, αφού υπέπεσε σε πέναλτι, το οποίο αξιοποίησε ο Μπαράλες στο 84'.

Οι Αρκάδες κράτησαν το 0-1, αφού στο 90' ακυρώθηκε γκολ του Αϊτόρ, επειδή ήταν σε θέση οφσάιντ και πλέον ελπίζουν βάσιμα σε συμμετοχή τους σε πλέι οφ. Αυτή, μάλιστα, ήταν και η πρώτη εκτός έδρας νίκη στην ιστορία του Αστέρα επί του Παναθηναϊκού! Για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αντίθετα, η ήττα στη Λεωφόρο, η πρώτη μετά τον Νοέμβριο από τον ΠΑΟΚ (το πρώτο γκολ που δέχεται ο ΠΑΟ στο πρωτάθλημα εντός έδρας από εκείνο το ματς), αποτελεί πισωγύρισμα, τη στιγμή που ακολουθούν μάχες με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο και με τους Θεσσαλονικείς στην Τούμπα.  

Σχηματισμοί

Ο Παναθηναϊκός είχε τον Μπρινιόλι στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Κώτσιρας, αριστερό ο Χουάνκαρ και στόπερ οι Βέλεθ, Σένκεφελντ. Στα χαφ οι Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο, αριστερά ο Αϊτόρ, δεξιά ο Παλάσιος και στην κορυφή ο Καρλίτος.

Ο Αστέρας Τρίπολης είχε τον Τσιφτσή στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Καρμόνα κι αριστερό ο Τασουλής. Στόπερ οι Χριστόπουλος, Ατιένθα, στα χαφ οι Βαλιέντε, Μουνάφο, δεξιά ο Ρεγκίς, αριστερά ο Τιλίκα και ο Καπίγια δίπλα στον Σόνι.

Μπλοκαρισμένος ο Παναθηναϊκός

Το «τριφύλλι» είχε την απουσία του Βιγιαφάνιες κι αυτή φάνηκε γρήγορα ότι επηρέασε την ομάδα, όπως και το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός πήγε σε ένα δύσκολο ματς, μόλις με δύο προπονήσεις.

Οι «πράσινοι» είχαν διάθεση να πρεσάρουν, αλλά ο Αστέρας Τρίπολης απέφυγε το λάθος και με τη σειρά του, περιόρισε τόσο τον άξονα, όσο και τα άκρα των γηπεδούχων. Στο 10’ αριστερό σουτ εκτός περιοχής του Σόνι, μπλόκαρε ο Μπρινιόλι και στο 13’ ήταν η σειρά του Παναθηναϊκού ν’ απειλήσει, αλλά το μακρινό σουτ του Καρλίτος εκτός περιοχής μπλόκαρε ο Τσιφτσής. Στο 19’ δεξί σουτ του Τιλίκα στο ύψος του πέναλτι, μπλόκαρε στην αριστερή γωνία ο Μπρινιόλι και στο 23’ σουτ του Παλάσιος, κόντραρε στον Χριστόπουλο κι έφυγε κόρνερ.

Πέρασαν αρκετά λεπτά για να γίνει φάση και ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που άγγιξε το 1-0 στο 38’. Ο Αϊτόρ μπήκε στη μεγάλη περιοχή από δεξιά, έκανε αριστερό σουτ και η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Το πρώτο μέρος έκλεισε με ένα μακρινό σουτ στο 45’+1’ του Μουνάφο, που έδιωξε με τις γροθιές ο Μπρινιόλι.

Χωρίς ένταση και φάσεις

Ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο μέρος ξεκίνησε με αναγκαστική αλλαγή, αφού πέρασε ο Σάντσες αντί του Κώτσιρα, που είχε ένα σφίξιμο στον προσαγωγό. Το «τριφύλλι», όμως, δεν είχε ένταση στο παιχνίδι του και δεν ήταν καλός στο συνδυαστικό ποδόσφαιρο. Ο Αστέρας άντεχε και ο Παναθηναϊκός απειλούσε με στατικές φάσεις.

Στο 62’ εκτέλεσε φάουλ ο Αϊτόρ, κεφαλιά του Σάντσες έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 69’ εκτέλεσε κόρνερ ο Παλάσιος, κεφαλιά πάλι του Σάντσες έφυγε ψηλά άουτ. Με τον Αϊτόρ δεκάρι και στα άκρα τους Βιτάλ, Παλάσιος, ο Παναθηναϊκός κυκλοφορούσε καλύτερα τη μπάλα, όμως, δεν έβρισκε φάσεις.

Κόκκινη ο Αστέρας!

Ο Ράσταβατς θέλησε με Μπαράλες, Άλβαρες να κάνει πιο επιθετικό τον Αστέρα, αλλά με την είσοδο των Μπαράλες, Άλβαρες, είδε την ομάδα του να μένει στο 74’ με δέκα παίκτες, εξαιτίας δεύτερης κίτρινης στον Μουνάφο!

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έριξε τότε στη μάχη και τον Ιωαννίδη, είχε Βιτάλ, Αϊτόρ στα άκρα και έπαιξε 4-4-2. Ο Παναθηναϊκός με αριθμητικό πλεονέκτημα πίεσε έντονα και στο 80’ σουτ εκτός περιοχής πάλι ήταν άστοχο.

Πέναλτι ο Αστέρας και 0-1!

Στο επόμενο λεπτό, ο Σάντσες που είχε τρεις τελικές ενώ οι υπόλοιποι καμία, έκανε πέναλτι! Σε μονομαχία με τον Ριέρα βρήκε αέρα ο μπακ του Παναθηναϊκού και στη συνέχεια τον Ριέρα στο στήθος. Ο Σιδηρόπουλος δεν έδειξε κάτι, αλλά τον κάλεσε στο VAR ο Μανούχος και τότε έδωσε πέναλτι. Ο Μπαράλες πήγε στην εκτέλεση και στο 84' ευστόχησε για το 0-1! 

Ακυρώθηκε γκολ!

Στο 87' σέντρα του Χουάνκαρ, κεφαλιά του Σάντσες πάλι άουτ. Ο Αργεντινός μπακ είχε τέσσερις τελικές, αλλά χωρίς γκολ και δυστυχώς για τον Παναθηναϊκό το πέναλτι! 

Στο 90' ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε. Σέντρα του Βιτάλ, βρήκε τη μπάλα ο Καρλίτος, στρώθηκε στον Σάντσες, ο οποίος εκτέλεσε, έβαλε κόντρα ο Χριστόπουλος κι από κοντά ο Αϊτόρ ισοφάρισε. Το γκολ, όμως, ακυρώθηκε, διότι ο Αϊτόρ ήταν σε θέση οφσάιντ την ώρα που σούταρε ο Σάντσες! Στο 94' ο Λούντκβιστ μόνος του σούταρε άουτ και ο Αστέρας πήρε μία τεράστια νίκη. 

 Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας (46’ Σάντσες), Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος (65’ Βιτάλ), Μαουρίσιο (87’ Λούντκβιστ), Αϊτόρ, Παλάσιος (76' Ιωαννίδης), Καρλίτος.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Καρμόνα, Τασουλής (73’ Άλβαρες), Χριστόπουλος, Ατιένθα, Βαλιέντε, Μουνάφο, Ρεγκίς, Τιλίκα (89' Ιγκλέσιας), Καπίγια (66’ Ριέρα), Σόνι (73’ Μπαράλες).


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 0-1: Τα highlights από το θρίλερ της Λεωφόρου (vid+pics)

Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 0-1: Τα highlights από το θρίλερ της Λεωφόρου (vid+pics)

Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 0-1: Επτά ματς χωρίς νίκη το «τριφύλλι» κόντρα στους Αρκάδες! (pics)

Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 0-1: Επτά ματς χωρίς νίκη το «τριφύλλι» κόντρα στους Αρκάδες! (pics)

Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης: Πανό στη Λεωφόρο για όσα έγιναν στην Αττική με το χιόνι (pics)

Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης: Πανό στη Λεωφόρο για όσα έγιναν στην Αττική με το χιόνι (pics)

Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved