Εραμούσπε: «Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας του ΠΑΣ Γιάννινα»

Εραμούσπε: «Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας του ΠΑΣ Γιάννινα»

ΠΑΣ Γιάννινα: Ο Ροντρίγκο Εραμούσπε μίλησε για την παρουσία του στην ομάδα της Ηπείρου και την πορεία της στο πρωτάθλημα.

Ο Ροντρίγκο Εραμούσπε παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Λακούβα» στον Super-Fm Ιωαννίνων κι αναφέρθηκε στην παρουσία του στην ομάδα, στην πορεία των Ηπειρωτών και ανέλυσε γιατί είναι και πάλι ο ΠΑΣ Γιάννινα μία αξιόμαχη ομάδα.

Είχε επίσης τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τον παλαίμαχο άσο του ΠΑΣ Εδουάρδο Κοντογιωργάκη, ο οποίος του ευχήθηκε να παραμείνει στην ομάδα «γιατί στα Γιάννενα θα νιώσει όπως στην πατρίδα του κι εδώ θα βρει αυτό που ενδεχομένως του λείπει από την Αργεντινή, δηλαδή μια οικογενειακή και φιλική ατμόσφαιρα και αγάπη από τον κόσμο».

Αναλυτικά όσα είπε ο Εραμούσπε.

 Για το πως ξεκίνησε το ταξίδι του στο ποδόσφαιρο: «Το 2009 ξεκίνησα το επαγγελματικό ποδόσφαιρο με την Λανούς και συνέχισα και σε άλλες ομάδες της Λατινικής Αμερικής, σε Ουρουγουάη, Κολομβία, Εκουαδόρ και τώρα στην Ελλάδα παίζοντας πάντα σε ομάδες πρώτης κατηγορίας».

Για το ότι άλλαξε πολλές ομάδες από το 2009 και πως αποφάσισε να έρθει στην Ελλάδα: «Μου άρεσε να αλλάζω ομάδες, να γνωρίζω διαφορετικές κουλτούρες, αλλά είναι η πρώτη φορά που στα Γιάννενα και τον ΠΑΣ Γιάννινα παραμένω για 2η σεζόν. Φαίνεται ότι κάπως ωρίμασε η σκέψη της παραμονής και βρήκα μια ζεστασιά εδώ».

Για την παράδοση των Ιωαννίνων με τους Αργεντινούς ποδοσφαιριστές και αν γνωρίζει αυτήν την ιστορία με τους παίκτες που πέρασαν στο παρελθόν: «Τη γνωρίζω αυτήν την παράδοση και την ιστορία της ομάδας. Μάλιστα έχω έναν φίλο που μου μίλησε με πολύ καλά λόγια για την πόλη και την ομάδα και είμαι πολύ ευτυχισμένος που έκανα αυτό το βήμα και βρίσκομαι μαζί σας».

Για το αν θα μείνει στον ΠΑΣ Γιάννινα, με τον οποίο έχει συμβόλαιο για 1,5 χρόνο ακόμα: «Αισθάνομαι πολύ άνετα, πολύ ευχάριστα στην πόλη και την ομάδα κι αυτό οφείλεται και στους συμπαίκτες μου, αλλά και στο γενικότερο κλίμα της ομάδας όπως επίσης και στη ζεστασιά και την ομορφιά της πόλης. Νιώθω άνετα εδώ».

Για την αγάπη των φιλάθλων: «Προφανώς αυτό οφείλεται στην καλή πορεία της ομάδας και τα αποτελέσματα. Αναγνωρίζω την αγάπη του κόσμου, αλλά πιστεύω ότι αποθεώνουν όλη την ομάδα και όχι μόνο εμένα. Ίσως να εκδηλώνονται λίγο παραπάνω σ’ εμένα επειδή δεν είμαι Έλληνας, αλλά ξένος και φροντίζουν να μου δίνουν το κάτι παραπάνω. Τους ευχαριστώ και εύχομαι η ομάδα να συνεχίσει να τους κάνει χαρούμενους και τη νέα χρονιά. Το πάθος των φιλάθλων μας είναι ξεχωριστό».

Για το μυστικό του ΠΑΣ που πάει τόσο καλά: «Καταρχάς υπάρχει ένα πολύ καλό πνεύμα στην ομάδα, είναι όλοι ενωμένοι σαν οικογένεια που είναι πολύ σημαντικό και το δεύτερο είναι η δουλειά και η προπόνηση. Εργαζόμαστε πολύ καλά, είμαστε πολύ καλά όλοι μεταξύ μας, συμπεριφέρονται καλά ο ένας στον άλλον, η ομάδα είναι δεμένη όπως μία οικογένεια».

Για το ότι μπαίνουν χωρίς φόβο στο γήπεδο ανεξαρτήτως αντιπάλου: «Παρ’ όλο που η ομάδα είχε δύο διαφορετικούς προπονητές, ωστόσο και οι δύο είχαν πολύ καλές ποδοσφαιρικές γνώσεις και φρόντισαν να τις μεταδώσουν στους παίκτες. Δεύτερον οι συμπαίκτες μου είναι παίκτες με πολύ ταλέντο, είναι νέα παιδιά που μεταφέρουν την ενέργεια και το πάθος μέσα στο γήπεδο και πιστεύω ότι και τη χρονιά που έρχεται θα συνεχίσουμε να γινόμαστε καλύτεροι».

Για την πολύ καλή χημεία της άμυνας και που οφείλεται: «Η ομάδα είχε την τύχη να έχει την ίδια άμυνα με πέρυσι, δεν άλλαξαν τα πρόσωπα. Από εκεί και πέρα, έχουμε έναν πολύ καλό τερματοφύλακα με μεγάλη εμπειρία και μεταξύ μας οι αμυντικοί έχουμε πολύ καλή χημεία και συνεννοούμαστε άψογα».

Για το απόλυτο της ευστοχίας που έχει στα πέναλτι: «Έχω αρκετά χρόνια που εκτελώ τα πέναλτι στις ομάδες που έπαιζα. Είχα και την τύχη, αλλά και την ηρεμία για να σκοράρω. Είναι σημαντικό να είσαι ήρεμος όταν εκτελείς. Το πιο σημαντικό όμως είναι να νικάμε. Οποιοσδήποτε να το εκτελούσε, θα τα κατάφερνε και θα είχε την ίδια τύχη μ’ εμένα».

Για την ψυχραιμία που δείχνει στις εκτελέσεις: «Σίγουρα χρειάζεται η ηρεμία, μου αρέσει να τα εκτελώ, το έχω δουλέψει επιπλέον στην προπόνηση, αλλά όλοι έχουν την ικανότητα να εκτελέσουν και να σκοράρουν».

Για την απώλεια του Κόντε και αν τον περιμένουν να γυρίσει: «Υπάρχει λύπη για την απουσία του, ήταν σημαντικός παίκτης για την ομάδα, ανυπομονούμε να επιστρέψει, αλλά και οι συμπαίκτες μου που κλήθηκαν να καλύψουν το κενό του, τα έχουν καταφέρει αρκετά καλά».

Για τις καλές και κακές στιγμές που θυμάται ως τώρα με τον ΠΑΣ Γιάννινα: «Ωραιότερες στιγμές θυμάμαι από το πρώτο εξάμηνο που κερδίσαμε μεγάλες και σημαντικές ομάδες. Η ομάδα είχε γενικά καλή χρονιά και μπορεί και ακόμα καλύτερα. Άσχημες αναμνήσεις δεν υπάρχουν, μόνο κάποιες στενάχωρες στιγμές όπως ο αποκλεισμός στο κύπελλο πέρυσι από τον Ολυμπιακό. Για μένα οι αναμνήσεις είναι πολύ καλές, γιατί είμαι ευτυχισμένος που ήρθα σε μια όμορφη πόλη, σε μια ομάδα δεμένη και υπάρχει ωραία ατμόσφαιρα και αυτό κρατάω ως καλύτερη ανάμνηση από το 2021 και ελπίζω να είναι έτσι και η επόμενη χρονιά».

Σχετικά με τι θα είναι ευχαριστημένοι στο τέλος της σεζόν: «Για μας το πιο σημαντικό είναι να βρεθεί η ομάδα στην υψηλότερη θέση που μπορεί. Θα το κάνουμε αυτό με δουλειά και πηγαίνοντας παιχνίδι με παιχνίδι και εβδομάδα την εβδομάδα».

Για τους προσωπικούς του στόχους: «Αυτό που εύχομαι είναι να μπορέσω να εκπληρώνω στόχους και προσδοκίες. Περισσότερο προτιμώ να εστιάζω στην ομάδα παρά στο προσωπικό και να τερματίσουμε ψηλά».

Για το αν είναι πιο δύσκολα τα ελληνικά ή η βροχή στην πόλη: «Η γλώσσα είναι σίγουρα πιο δύσκολη, η βροχή δεν με επηρεάζει τόσο πολύ, γιατί η πόλη που κατάγομαι έχει παρόμοιο καιρό με τα Γιάννενα».

 



Ως πότε μπορούν να κάνουν διακοπές όσοι πήραν επιταγές κοινωνικού τουρισμού για το 2023
Ως πότε μπορούν να κάνουν διακοπές όσοι πήραν επιταγές κοινωνικού τουρισμού για το 2023
Premier League: Συνέχεια στο… μαρτύριο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Premier League: Συνέχεια στο… μαρτύριο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Serie A: Βήμα Champions League η Αταλάντα
Serie A: Βήμα Champions League η Αταλάντα
Ολυμπιακός: Πονοκέφαλος με Ορτέγκα ενόψει Άστον Βίλα
Ολυμπιακός: Πονοκέφαλος με Ορτέγκα ενόψει Άστον Βίλα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved