ΠΑΟΚ: Η δύσκολη απόφαση του Πάμπλο Γκαρσία… (Photos)

ΠΑΟΚ: Η δύσκολη απόφαση του Πάμπλο Γκαρσία… (Photos)

ΠΑΟΚ: Μέρες μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου και τους πανηγυρισμού, ο Πάμπλο Γκαρσία καλείται να λάβει μια απόφαση που δε θα ήθελε να έχει μπροστά του…

Μόλις ολοκληρώθηκε ο τελικός Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, ο Πάμπλο Γκαρσία έτρεχε σαν μικρό παιδί κουνώντας το μπουφάν του. Ο Ουρουγουανός ζούσε την προσωπική του στιγμή καριέρας με το τρόπαιο αυτό ως πρώτος προπονητής της πρώτης ομάδας του «δικέφαλου». Οι πάντες ένα σκέφτηκαν μόλις συνέβη αυτό: «Θα μείνει στον ΠΑΟΚ».

Τελικά οι όποιοι… πόντοι θεωρήθηκε πως κέρδισε ο Γκαρσία, το… νερό της αποχώρησής του απ’ την τεχνική ηγεσία της πρώτης ομάδας, είχε μπει στο αυλάκι. Οι λόγοι είναι αρκετοί. Πρώτα απ’ όλα η απόφαση του Ιβάν Σαββίδη να πάει σε μια πιο σίγουρη επιλογή (ο Λουτσέσκου είναι ο πιο επιτυχημένος τεχνικός στην ιστορία του ΠΑΟΚ) την εποχή που θα ακολουθήσει ένα… καυτό καλοκαίρι και σε επίπεδο ενίσχυσης-επένδυσης όπως λένε οι πληροφορίες.

Συν τοις άλλοις, στη διοίκηση του «δικέφαλου» υπήρξε ένα είδους ενόχλησης για το βίντεο και με όσα είπε ο Γκαρσία στους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Αλλά αυτό σαφώς δεν ήταν ο βασικός λόγος της απόφασης, ή έστω ένας απ’ τους βασικούς. Κυρίως ήταν η θέληση για κάτι πιο σίγουρο σε μια εποχή επένδυσης για επιστροφή του ΠΑΟΚ στην κορυφή.

Σαφώς και ο Πάμπλο Γκαρσία δεν… πέταξε απ’ τη χαρά του ακούγοντας τα όσα είχε να του πει ο Ιβάν Σαββίδης. Ο Ουρουγουανός σέβεται απεριόριστα τον ισχυρό άνδρα του ΠΑΟΚ, οπότε κάποιου είδους δημόσια αντίδρασή του δεν θα υπάρξει. Όμως το βλέμμα του αποχωρώντας από το Μακεδονία Παλλάς, τα έλεγε όλα!

Το μεγάλο ερώτημα, πλέον, είναι τι θα αποφασίσει ο Ουρουγουανός. Αν θα δεχτεί να γίνει ο τεχνικός ηγέτης του ΠΑΟΚ Β δηλαδή, όπως του προτάθηκε απ’ τον Ιβάν Σαββίδη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως όταν ήταν στην Κ20 του «δικέφαλου» και προπονητής στην πρώτη ομάδα ήταν ο Λουτσέσκου, είχαν δει το φως της δημοσιότητας κάποια παράπονά του για το γεγονός πως δεν έπαιρναν ευκαιρίες τα νέα παιδιά που… σάρωναν στα Πρωταθλήματα ακαδημιών. Ίσως κι αυτό να παίξει κάποιο ρόλο.

Κυρίως, όμως, στη… ζυγαριά θα μετρήσει το τι θέλει η οικογένεια του Πάμπλο. Ο Ουρουγουανός πέρα απ’ την αγάπη του για τον ΠΑΟΚ και την όποια πικρία έχει για το γεγονός πως απομακρύνθηκε, λογικά θα απαντούσε αρνητικά σε μια τέτοια πρόταση βλέποντας τον ΠΑΟΚ Β μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου με την πρώτη ομάδα, ως υποβάθμιση.

Υπάρχει όμως ένα μεγάλο «αλλά» για τον Γκαρσία. Είναι η οικογένειά του. Η σύζυγός του Λάουρα και τα παιδιά του, λατρεύουν τη ζωή στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη. Εκεί είναι το σπίτι τους, εκεί έχουν… στρώσει την καθημερινότητά τους και αυτό δε θα ήθελαν να αλλάξει. Σε τέτοιο βαθμό που ο Πάμπλο Γκαρσία αν τον ρωτήσει κανείς τι προτιμά να ζήσει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη ή την Ουρουγουάη, με… κλειστά μάτια θα επιλέξει το πρώτο!

Το τι θα του πει η σύζυγός του και τα παιδιά του, το τι θα επιλέξει η οικογένειά του με λίγα λόγια, θα παίξει καθοριστικό ρόλο για τον Πάμπλο Γκαρσία. Όσο κι αν φαντάζει δύσκολο να πει «ναι» στην πρόταση του ΠΑΟΚ με τα δεδομένα που όλοι «βλέπουν», για τον Ουρουγουανό η οικογένεια και η Θεσσαλονίκη είναι δύο ικανότατοι λόγοι να τον κρατήσουν στην «ασπρόμαυρη» οικογένεια!

Τις επόμενες ημέρες θα γνωρίζουμε την απόφασή του. Η οποία με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, είναι απ’ τις δυσκολότερες της ποδοσφαιρικής του ζωής. Και σαφώς δε θα ήθελε να καλείται να λάβει μια τέτοια απόφαση μόλις λίγες μέρες μετά την επιτυχία του Κυπέλλου!



Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved