Παναθηναϊκός: Η μισή ομάδα είναι στον αέρα - Βουνό για τον νέο τεχνικό

Παναθηναϊκός: Η μισή ομάδα είναι στον αέρα - Βουνό για τον νέο τεχνικό

Παναθηναϊκός: Ο νέος προπονητής θα έχει πολλή δουλειά.

Μία ακόμα χρονιά σκέτη αποτυχία τελείωσε για τον Παναθηναϊκό.

Όλοι θέλουν να την ξεχάσουν και σύντομα θα γίνει προσπάθεια για μία νέα αρχή. Με νέο τεχνικό τιμ και θα φανεί και με ποιον τεχνικό διευθυντή. Αν θα μείνει δηλαδή ο Πιερ Ντρεοσί ή θα έρθει κάποιος άλλος. Όπως και θα φανεί, αν θα χτιστεί κάτι καλό ή θα γίνει νέο γκρέμισμα, όπως συμβαίνει εδώ και χρόνια.

Ο νέος προπονητής, πάντως, δεδομένα θα έχει αρκετή δουλειά σε συνεργασία φυσικά με τον τεχνικό διευθυντή και τον μεγαλομέτοχο Γιάννη Αλαφούζο. Παίκτες που τώρα φαντάζουν δεδομένοι μπορεί να αποχαιρετήσουν κι άλλοι που είναι εκτός, ενδέχεται ξαφνικά ν’ αποκτήσουν ρόλο.

Με τις συνθήκες που επικρατούν, πάντως, φαίνεται ότι 15 παίκτες είναι στον αέρα… Δεν θα φύγουν όλοι, όμως, το σίγουρο είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί άλλο να πορευθεί με ημίμετρα. Με αποφάσεις του στυλ «κράτα τον και βλέπουμε». Όποιον πιστεύουν ότι αξίζει να παίζει σε έναν Παναθηναϊκό που θα διεκδικεί τίτλους, να μείνει. Η μετριότητα πρέπει επιτέλους να πάει στην άκρη.

Οι ελεύθεροι

Τα συμβόλαια των Μολό, Καραγιάννη λήγουν, ενώ είναι δανεικός ο Νιας. Με τον Μολό έγινε συζήτηση γι’ ανανέωση, όμως, ο νέος τεχνικός θ’ αποφασίσει (αν υπάρχει λογική) αν του κάνει και για ποια θέση. Γιατί ήταν εξτρέμ και εδώ και τρεις μήνες έγινε δεξιός μπακ. Για τον Καραγιάννη όλα δείχνουν ότι θ’ αποχωρήσει και ήδη οι πληροφορίες τον θέλουν να είναι κοντά στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Νιας ανήκει στη Λιλ και φυσικά εδώ θα παίξει ρόλο πρώτα η επιθυμία της γαλλικής ομάδας και έπειτα ο νέος προπονητής.

 Ο Παναθηναϊκός, παράλληλα, έχει στο τέρμα τον Διούδη και τους Χριστογεώργο, Ξενόπουλο. Οι δύο τελευταίοι ανανέωσαν. Αλλά ο Ξενόπουλος μοιάζει να είναι τρίτη επιλογή. Μία ακόμα θέση που θα αποφασίσει τι θα πράξει ο νέος τεχνικός. Θα ζητήσει να μείνει με τους δύο νεαρούς ή θα ζητήσει έναν έμπειρο για να βάλει ανταγωνισμό στον Διούδη;

Στη θέση του δεξιού μπακ αναφερθήκαμε στον Μολό, ενώ ο 31χρονος Σάντσες που ήρθε για βασικός έπαιξε στα 22 από τα 38 ματς του Παναθηναϊκού. Και σε αρκετά ως αλλαγή. Έχει έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο και είναι άγνωστο αν θα μείνει (ως εναλλακτική λογικά) ή θα γίνει προσπάθεια για διαζύγιο.

Στο αριστερό άκρο υπάρχουν οι Χουάνκαρ, Χατζηθεοδωρίδης. Ο τελευταίος που ανανέωσε το περασμένο καλοκαίρι έως το 2023, λόγω τραυματισμού έπαιξε μόνο σε οκτώ αγώνες. Θα θελήσει ο Παναθηναϊκός να τον κρατήσει εναλλακτική ή θα επιδιώξει έναν πιο ποιοτικό παίκτη που να κερδίσει ακόμα και τη θέση του Χουάνκαρ που είχε λίγες σχετικά καλές στιγμές στη σεζόν; Σε κάθε περίπτωση όλα είναι ανοιχτά και με τον 23χρονο Έλληνα μπακ χαφ.

Στόπερ και χαφ

Στο κέντρο της άμυνας υπάρχουν οι Βέλεθ, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, που θα μείνουν, όμως, δεδομένα θα έρθει κι άλλος στόπερ. Και πρέπει να είναι ποιοτικός για να γίνει ηγέτης της άμυνας κι όχι απλά συμπλήρωμα.

Στη μεσαία γραμμή υπάρχουν οι Αγιούμπ, Μπουζούκης, Σανκαρέ, Τζαβίδας, Σερπέζης, Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλος, Κουρμπέλης. Σίγουροι είναι μόνο οι τρεις τελευταίοι… Ο Μπουζούκης έχει έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο, ενώ φέτος με τους τραυματισμούς έπαιξε σε 13 μόλις ματς και αρκετά ως αλλαγή…

Ο Αγιούμπ δείχνει τελειωμένος. Αγωνίστηκε σε εννέα παιχνίδια, αλλά έχει συνεργασία έως το 2023. Δεν θα είναι και το πιο απλό να σπάσει το συμβόλαιο, εκτός κι αν έχει άλλη άποψη ο νέος τεχνικός.

Ο Σανκαρέ αποτέλεσε επιλογή Μπόλονι, έχει έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο και είναι άγνωστο φυσικά αν θα ταιριάζει στο στυλ παιχνιδιού του νέου τεχνικού. Δεν είναι και ο πλέον ταχυδυναμικός χαφ. Οι Τζαβίδας, Σερπέζης, Αθανασακόπουλος ή θα μείνουν, αρκεί να τους πιστεύει πραγματικά ο Παναθηναϊκός ή θα δοθούν δανεικοί και βλέπουμε…

Η επίθεση

Στους εξτρέμ ο Αϊτόρ που παίρνει πάνω από 400.000 ευρώ δεν κέρδισε απόλυτα τον Μπόλονι. Ο Ισπανός έπαιξε σε 24 παιχνίδια κι αρκετά ήταν αλλαγή. Θεωρείται σίγουρο ότι θα μείνει. Ο Χατζηγιοβάνης μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου και θα φανεί αν θα πουληθεί. Αλλά πως με τις φτωχές επιδόσεις που είχε;

Ο Σαβιέρ λόγω τραυματισμού έπαιξε μόλις σε επτά παιχνίδια. Έχει συμβόλαιο έως το 2023. Στα λίγα ματς που συμμετείχε δεν φάνηκε ότι είναι παίκτης που θα δώσει το κάτι παραπάνω, αλλά είναι άδικο να κριθεί βιαστικά από ΜΜΕ και κόσμο. Ο νέος τεχνικός θα έχει φυσικά τον πρώτο λόγο.

Ο Βιγιαφάνιες επίσης θα μείνει, αλλά παίρνει πάρα πολλά για να έχει εικόνα σαν αυτή που είδε ο κόσμος. Ο Ενγκμπακοτό ανήκει στην κατηγορία Σανκαρέ. Δεν ενθουσίασε, όμως, έχει έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο και ο προπονητής θα φανεί αν θα τον πιστεύει. Ο Ούφε Μπεκ επιτέλους θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να φύγει.

Στην επίθεση υπάρχουν οι Ιωαννίδης, Καμπετσής, Μακέντα, Καρλίτος. Τέσσερις φορ για να παίζει ένας μοιάζει υπερβολή. Και εδώ χρειάζεται γενναία απόφαση. Από τη μία ο Ιωαννίδης αποκτήθηκε ως επένδυση και έδειξε ορισμένα στοιχεία, από την άλλη ο Καμπετσής ανανέωσε για τρία χρόνια.

Το σίγουρο είναι ότι η μισή ομάδα φαντάζει να βρίσκεται στον αέρα. Και χρειάζονται γενναίες αποφάσεις.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός: Ραντεβού στις 30/6, έρχεται... σκούπα, έλειπαν ξένοι παίκτες

Παναθηναϊκός: Ραντεβού στις 30/6, έρχεται... σκούπα, έλειπαν ξένοι παίκτες

Παναθηναϊκός: Η επαφή με Φινκ, η ανατροπή για τον πάγκο και οι ριζικές αλλαγές (photos)

Παναθηναϊκός: Η επαφή με Φινκ, η ανατροπή για τον πάγκο και οι ριζικές αλλαγές (photos)

Oμάδα-έκπληξη για τον Λάζλο Μπόλονι μετά τον Παναθηναϊκό (photos)

Oμάδα-έκπληξη για τον Λάζλο Μπόλονι μετά τον Παναθηναϊκό (photos)

Euroleague: Έως το 2026 στην Αναντολού Εφές ο Μιγιάτοβιτς
Euroleague: Έως το 2026 στην Αναντολού Εφές ο Μιγιάτοβιτς
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
Σοκ στο ελληνικό βόλει: Η Πέννυ Ρόγκα ανακοίνωσε ότι έχει καρκίνο
Σοκ στο ελληνικό βόλει: Η Πέννυ Ρόγκα ανακοίνωσε ότι έχει καρκίνο
ΑΕΚ: Πάνω 3.000 επισκέπτες την πρώτη εβδομάδα στο Μουσείο Ιστορίας
ΑΕΚ: Πάνω 3.000 επισκέπτες την πρώτη εβδομάδα στο Μουσείο Ιστορίας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved