Γιαννίκης: Ο Κλοπ της Ελλάδας! (Photos)

Γιαννίκης: Ο Κλοπ της Ελλάδας! (Photos)

Γιαννίκης: Ο κορυφαίος προπονητής της σεζόν με Γερμανική φιλοσοφία και νοοτροπία που έχει στρέψει πάνω του όλα τα βλέμματα!

Γεννημένος τον Ιούλιο του 1980 στη Νυρεμβέργη, ο Αργύρης Γιαννίκης τον Ιούλιο θα συμπληρώσει το 41ο έτος της ηλικίας του. Το όνομά του συζητιέται έντονα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο πλέον. Κάτι για το οποίο ανάγκασε ο ίδιος με τη δουλειά και τη συμπεριφορά του. Με το έργο που έχει παρουσιάσει τις τελευταίες δύο σεζόν στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Αναλαμβάνοντας τις τύχες της ομάδας των Ιωαννίνων το καλοκαίρι του 2019, πήρε με ευκολία την πρώτη θέση στη Super League 2 την περασμένη σεζόν. Και φέτος στα «σαλόνια» πλέον, αποδίδει εξαιρετικό ποδόσφαιρο! Βασιζόμενος στο αγαπημένο του 4-4-2 (ή 4-4-1-1 αν προτιμάτε) με σύγχρονη λογική και ισορροπία ανάμεσα στην ανασταλτική και επιθετική λειτουργία της ομάδας.

Λατρεύει την επιθετική άμυνα, χωρίς όμως να βγάζει τα στόπερ στη σέντρα. Χωρίς να παίζει με αφέλεια με λίγα λόγια. Έτσι έχει φτάσει στο σημείο να δημιουργεί χωρίς να δέχεται ευκαιρίες. Να παίζει με τον ίδιο τρόπο είτε αντιμετωπίζει τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό είτε την ουραγό της βαθμολογίας!

Μάλιστα όλα αυτά εν μέσω πολλών δυσκολιών. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο ΠΑΣ Γιάννινα για μισή σεζόν δεν αγωνίστηκε την περασμένη περίοδο λόγω της διακοπής. «Μπήκε» στο Πρωτάθλημα και μέχρι να βρει ρυθμό είχε κάποιες απώλειες που η λογική λέει πως δε θα τις είχε αν όλα ήταν κανονικά στο επίπεδο της αγωνιστικής δράσης, της προετοιμασίας και συνολικά της ποδοσφαιρικής ροής των πραγμάτων.

Επιπρόσθετα, σε πολλά ματς στάθηκε άτυχος, ενώ… πλήρωσε και τον αγωνιστικό χώρο στους «Ζωσιμάδες», όπου όπως αποδεικνύεται το μεγάλο πρόβλημα δεν ήταν για τις ομάδες που επισκέφτηκαν το συγκεκριμένο γήπεδο, αλλά για τον ΠΑΣ του Γιαννίκη που τους φιλοξενούσε και δεν μπορούσε να αποδώσει το ποδόσφαιρο που ξέρει και μπορεί!

Βασιζόμενος στην ομαδικότητα και όχι στα πρόσωπα. Αποδεικνύεται περίτρανα απ’ το γεγονός πως ποτέ δεν υπήρξαν δικαιολογίες για απουσίες παικτών, ενώ ακόμη και τώρα αν το σκεφτείτε αν υπάρχει κάποιος που η απουσία του θα θεωρηθεί τεράστια, δύσκολα θα σας έρθει κάποιο όνομα στο μυαλό! Κι αυτό ακριβώς είναι η επιτυχία του προπονητή. Που έχει στη διάθεσή του ένα ρόστερ χωρίς τα μεγάλα αστέρια, χωρίς τους παίκτες που… παίρνουν την ομάδα στις πλάτες τους, αλλά με την ικανότητα του 40χρονου να παίρνει το 100% απ’ τον καθένα!

Όσοι γνωρίζουν καλά τον Αργύρη Γιαννίκη, αντιλαμβάνονται πως η νοοτροπία του είναι Γερμανική (άλλωστε εκεί γεννήθηκε και πήρε την ποδοσφαιρική του κατάρτιση). Πάντα κρατάει χαμηλούς τόνους, πάντα αναλύει και στέκεται στα ποδοσφαιρικά γεγονότα και τίποτα άλλο! Σημείο κλειδί της επιτυχίας του μέχρι τώρα, η άριστη σχέση και η άριστη συνεργασία που έχει με το υπόλοιπο τεχνικό τιμ του. Προφανώς και για κάθε προπονητή ισχύει αυτό, όμως στην προκειμένη περίπτωση λίγο περισσότερο!

Για τον… Κλοπ της Ελλάδας, πάντως, όλα έχουν μια σειρά. Κάθε του βήμα είναι προσεγμένο και ανεβαίνει τα σκαλοπάτια ένα-ένα. Όχι άλματα, όχι περιττοί ενθουσιασμοί. Μετρημένες κινήσεις, λόγια και αφήνει το έργο του να… φωνάζει! Ήδη γράφτηκε για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ το όνομά του. Είναι δεδομένο πως ο ΠΑΣ Γιάννινα θέλει να τον ανανεώσει. Ο ίδιος δεν έχει μιλήσει. Θα μιλήσει όταν πρέπει να ανακοινώσει την απόφασή του. Το ποια θα είναι, δεν μπορεί κανείς να το προβλέψει.

Ο 40χρονος, άλλωστε, επεξεργάζεται πάντα στο μυαλό του όλα τα δεδομένα. Γιατί γνωρίζει πως το εύκολο είναι να γίνει κανείς… πυροτέχνημα, αλλά το δύσκολο είναι να μείνει σε ανοδική πορεία σταθερή και με συνέπεια.

Το όνειρό του και η φιλοδοξία του από τότε που ήταν νέος, ήταν να γίνει προπονητής. Όχι ποδοσφαιριστής κι έτσι προέκυψε κι η προπονητική. Μόλις στα 27 του χρόνια άρχισε την καριέρα αυτή, αναλαμβάνοντας στην Κ19 της Καρσλρούης βοηθός. Μετά από ένα χρόνο έγινε πρώτος προπονητής στους παίδες της συγκεκριμένης ομάδας.

Εν συνεχεία έγινε βοηθός στην Β ομάδα της Καρσλρούης και σχεδόν συγχρόνως είχε το ίδιο πόστο στην πρώτη ομάδα! Όντας στο πλευρό του Μάρκους Καουτσζίνσκι που τώρα εργάζεται στη Δυναμό Δρέσδης!

Το 2010 και για μια διετία σχεδόν, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Κ19 της Καρσλρούης. Ακολούθησε μια τετραετία (μέχρι το 2016) ως assistant του Καουτσζίνσκι στην πρώτη ομάδα του κλαμπ που είναι στην δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας.

Παρέμεινε στο πλευρό του 51χρονου τεχνικού για μισή σεζόν ακόμη, όντας ο άμεσος συνεργάτης του στην Ίνγκολσταντ. Μετά από μια δεκαετία καριέρας και υπομονής σε τμήματα υποδομής ή σε ρόλο βοηθού προπονητή, έκανε το μεγάλο βήμα τον Οκτώβριο του 2016! Για έξι μήνες ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Ροτ Βάις Έσεν! Από εκεί για μισή σεζόν (2018-19) έγινε προπονητής της Άαλεν. Από το Φεβρουάριο του 2019 έμεινε ανενεργός για περίπου έξι μήνες, μέχρι τη στιγμή που γύρισε στα… πάτρια εδάφη, αναλαμβάνοντας τον ΠΑΣ Γιάννινα!

Η ίδια η πορεία του μέχρι τώρα στην προπονητική, δείχνει το δρόμο και το μέλλον ουσιαστικά. Δεν του αρέσουν τα… άλματα, δύσκολα θα πάρει γρήγορες αποφάσεις και έχει αρκετή λογική σε κάθε του κίνηση. Με το βλέμμα πάντα ψηλότερα, αλλά όχι τόσο ψηλά που να υπάρχει κίνδυνος να… τυφλωθεί απ’ τον ήλιο!



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός και Περιστέρι – Τενερίφη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός και Περιστέρι – Τενερίφη
Παναθηναϊκός AKTOR: Πέντε χρόνια από τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου – Η συγκινητική ανάρτηση
Παναθηναϊκός AKTOR: Πέντε χρόνια από τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου – Η συγκινητική ανάρτηση
«Μάξι, παικτάρα, τριφυλλάρα – Στο Top-3 ο Φορτούνης»: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
«Μάξι, παικτάρα, τριφυλλάρα – Στο Top-3 ο Φορτούνης»: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ντεσάν επιβεβαίωσε το «άκυρο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Τι συμβαίνει με Εμπαπέ
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ντεσάν επιβεβαίωσε το «άκυρο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Τι συμβαίνει με Εμπαπέ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved