Ολυμπιακός-Άρης 1-0: Άντεξε και ετοιμάζεται για φιέστα (photos+videos)

Ολυμπιακός-Άρης 1-0: Άντεξε και ετοιμάζεται για φιέστα (photos+videos)

Ολυμπιακός-Άρης: Ακόμα πιο κοντά και στην μαθηματική εξασφάλιση του φετινού πρωταθλήματος βρίσκονται οι «ερυθρόλευκοι», που επικράτησαν 1-0 των «κίτρινων» και άνοιξαν την διαφορά στους 19 πόντους από τη δεύτερη θέση.

Το «συγκρότημα» του Πειραιά πήρε αυτό που ήθελε, έπειτα από την εκτός έδρας νίκη επί της Άρσεναλ στην αυλαία του από το Europa League. Αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο από το 41ο λεπτό λόγω αποβολής του Λαλά, αλλά το γκολ του Μασούρα στο 38’ ήταν αρκετό και έδωσε στους «ερυθρόλευκους» τη δυνατότητα να ξεκινήσουν με τον καλύτερο τρόπο την… περιπέτειά τους στα play off, ανοίγοντας την ψαλίδα από τους διώκτες τους στους 19 βαθμούς.

Από την άλλη, ο Άρης προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε για μεγάλο χρονικό διάστημα, όμως, η ομάδα του Άκη Μάντζιου δεν κατάφερε να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στην εστία του Ζοσέ Σα. Πλέον, οι «κίτρινοι» περιμένουν το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, το βράδυ της Κυριακής (21/03) στην Τούμπα, προκειμένου να δουν αν η Ένωση μπορεί να τους «πιάσει» στην δεύτερη θέση.

Πλέον, Ολυμπιακός και Άρης έχουν μπροστά τους περίπου δύο εβδομάδες να χαλαρώσουν από το απαιτητικό πρόγραμμα, καθώς το πρωτάθλημα διακόπτεται για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Την επόμενη αγωνιστική, οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ενώ οι Θεσσαλονικείς θα υποδεχθούν τον Αστέρα Τρίπολης στο «Κλ. Βικελίδης».

«Ερυθρόλευκη» υπεροχή

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και να αναζητούν τους διαδρόμους προς την εστία του Κουέστα. Από την άλλη, οι «κίτρινοι» είχαν αποφασίσει να δώσουν χώρους και να προσπαθήσουν να χτυπήσουν στην κόντρα.

Η πρώτη… υποψία φάσης ήταν για τον Ολυμπιακό στο 24’ με τον Ελ Αραμπί να μην μπορεί να πιάσει το σουτ, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο Μπρούνο απείλησε τον Σα, που ήταν στην σωστή θέση και μπλόκαρε. Το «συγκρότημα» του Άκη Μάντζιου απείλησε και πάλι στο 30’ με μία μπαλιά από τον Μπρούνο από τα δεξιά, αλλά ο Μπα έδιωξε σε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε γκολ στο 38ο λεπτό, σε μία φάση που έκαναν ότι… ήθελαν στην άμυνα του Άρη. Ο Ελ Αραμπί είδε την κίνηση του Μπουχαλάκη στην «πλάτη» της αντίπαλης άμυνας, αυτός γύρισε στον άξονα στον Μασούρα, που είχε κινηθεί ως «κρυφός» επιθετικός και με πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Κουέστα για το 1-0 του Ολυμπιακού.

Ωστόσο, τρία λεπτά αργότερα, οι αριθμητικές ισορροπίες του αγώνα άλλαξαν. Ο Λαλά έκανε ένα σκληρό τάκλιν με τις τάπες στον αστράγαλο του Σάσα και ο διαιτητής Κέλε έδειξε την απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα στον Γάλλο αμυντικό των «ερυθρόλευκων», οι οποίοι αναγκάστηκαν να συνεχίσουν με παίκτη λιγότερο.

Λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους ο Άρης βρέθηκε σε δύο περιπτώσεις κοντά στο γκολ, αλλά αρχικά ο Σάσα και εν συνεχεία ο Μαντσίνι, στην πιο μεγάλη ευκαιρία των φιλοξενούμενων, δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Σα, που κράτησε το μηδέν για την ομάδα του και την… έστειλε με προβάδισμα στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

«Κίτρινος» μονόλογος

Το δεύτερο μέρος είχε ένα… μονότονο τέμπο. Ο Άρης ήταν αυτός που είχε πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων, προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το γεγονός πως αγωνιζόταν με παίκτη περισσότερο. Ωστόσο, οι χώροι μπροστά από την εστία του Ζοσέ Σα ήταν ερμητικά… κλειστοί.

Η πρώτη τελική των «κίτρινων» στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 51’ με την κεφαλιά του Μάνου, που πέρασε άουτ. Έκτοτε, οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, την στιγμή που οι Πειραιώτες είχαν σαφές πλάνο να μην επιτρέψουν στους αντιπάλους τους να δημιουργήσουν κάποια επικίνδυνη κατάσταση στην εστία τους.

Η κατοχή που είχε ο Άρης ήταν φλύαρη, κάτι που φάνηκε και στο γεγονός πως δεν μπόρεσε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ένα γκολ, με εξαίρεση την φάση του 86ου λεπτού, όταν ο Μαντσίνι έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Σα αντέδρασε σωστά και έδιωξε σε κόρνερ, ενώ δύο λεπτά αργότερα, το σουτ του Χολέμπας μερικά μέτρα εκτός περιοχής, έφυγε απελπιστικά άουτ.

Έτσι, ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μία ακόμα νίκη επί του Άρη, πήρε απόσταση 19 βαθμών από τη δεύτερη θέση και έφτασε ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση και του φετινού τίτλου. Από την άλλη, οι Θεσσαλονικείς έμειναν στην δεύτερη θέση και περιμένουν το ντέρμπι των «Δικέφαλων» στην Τούμπα, ούτως ώστε να μάθουν αν θα έχουν «συγκάτοικο» στην δεύτερη θέση.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Χολέμπας, Μπα, Παπασταθόπουλος, Λαλά, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (92' Καμαρά), Εμβιλά, Μπρούμα (46' Ανδρούτσος), Μασούρας (80' Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (89' Κάιπερς).

Άρης (Ακης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Δεληζήσης, Ροζ, Σάκιτς (60' Ιωάννου), Σάσα, Τζέγκο, Μπερτόγλιο (46' Μάνος), Γκάμα, Μπρούνο (73' Ματέο Γκαρσία), Μαντσίνι.



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved