ΑΕΚ-Απόλλων Σμύρνης 2-0: Το «καθάρισε» με Καρίμ και «έπιασε» τον Άρη (photos+videos)

ΑΕΚ-Απόλλων Σμύρνης 2-0: Το «καθάρισε» με Καρίμ και «έπιασε» τον Άρη (photos+videos)

Η ΑΕΚ κράτησε το «μηδέν» στην άμυνα, νίκησε 2-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης με πρωταγωνιστή τον Καρίμ Ανσαριφάρντ και «έπιασε» τον Άρη στη δεύτερη θέση.

Μια στροφή πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας και ενόψει των πλέι οφ, η ΑΕΚ έκανε τη δουλειά της και επέστρεψε στις νίκες έπειτα από δύο σερί ισοπαλίες. Επικράτησε 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στο ΟΑΚΑ χάρη στα γρήγορα του Καρίμ Ανσαριφάρντ τα οποία ήταν αρκετά για να της δώσουν το τρίποντο.

Με τη νίκη αυτή η Ένωση «έπιασε» τον Άρη στους 48 πόντους και στην τελευταία αγωνιστική θα κριθεί η δεύτερη θέση πριν ξεκινήσει το μίνι πρωτάθλημα. Ο δικέφαλος απειλήθηκε ελάχιστα από μια ομάδα που... ξύπνησε μετά το 80', κράτησε μετά από καιρό το μηδέν, έχοντας βελτιωμένη εικόνα σε άμυνα και επίθεση σε σχέση με την ήττα στο Βόλο.

Δούλεψε ο σχηματισμός και ο... Καρίμ

Ένα γεμάτο ημίχρονο έκανε η ΑΕΚ που κατάφερε να «κλειδώσει» το «τρίποντο» έχοντας και διάθεση και βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με τον επαναληπτικό του Κυπέλλου στο Βόλο. Οι «κιτρινόμαυροι» με το 4-2-3-1 να είναι απόλυτα λειτουργικό, ήταν απειλητικοί, δημιούργησαν και το κυριότερο: δεν δέχθηκαν φάση από τον Απόλλωνα Σμύρνης στο πρώτο ημίχρονο.

Για μια άμυνα που σχεδόν σε κάθε παιχνίδι δέχεται γκολ, το στοιχείο αυτό είναι αξιοσημείωτο. Και δίχως το άγχος για την άμυνα, ήρθαν οι ευκαιρίες και τα γκολ από τον Καρίμ Ανσαριφάρντ που είχε περίπου δύο μήνες να σκοράρει και έστειλε την Ένωση με προβάδισμα στα αποδυτήρια, χάρη στα τέρματα του στο 7' και στο 25'. Με 7-0 τελικές και κυριαρχική κατοχή μπάλας, η ΑΕΚ βρήκε... μπόσικο τον Απόλλωνα Σμύρνης που και ακίνδυνος ήταν και προβληματισμός στα μετόπισθεν.

Στο ίδιο τέμπο, αλλά χωρίς γκολ

Η ΑΕΚ δεν άλλαξε ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο, παρά μόνο όταν το ματς πλησίαζε στο τέλος. Δεν κινδύνεψε από τον Απόλλωνα Σμύρνης που αν και ισορρόπησε κάπως, εξακολούθησε να είναι ακίνδυνος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πρώτες τελικές για τους φιλοξενούμενους έγιναν μετά το 80', αλλά δίχως να δημιουργήσουν θέμα. Ειδικότερα, το σουτ του Φερνάντεθ έφυγε εντέλως άουτ. Η Ένωση έλεγξε την κατάσταση, και έριξε το ρυθμό της όταν η αναμέτρηση πλησίαζε στο τελευταίο τέταρτο. Είχε προηγηθεί ευκαιρία και κακό τελείωμα του Σάκχοφ στο 59'.

Η αλλαγή σχηματισμού προς το φινάλε με το 3-4-3 έφερε μερική ανισορροπία στην κιτρινόμαυρη άμυνας, η οποία δεν ήταν αρκετή για να έρθουν τα πάνω κάτω από πλευράς Απόλλωνα. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» άργησε να... ξυπνήσει και να πατήσει την αντίπαλη περιοχή, με αποτέλεσμα να κερδίσει το πρώτο κόρνερ στο 84'!

 
 
 


Λιγότερους διεθνείς αγώνες θέλει η Premier League
Λιγότερους διεθνείς αγώνες θέλει η Premier League
Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved