Λαμία – ΑΕΚ 0-1: Αποκτά το «μέταλλο» Χιμένεθ - «Καθάρισε» ο Ανσαριφάρντ!

Λαμία – ΑΕΚ 0-1: Αποκτά το «μέταλλο» Χιμένεθ - «Καθάρισε» ο Ανσαριφάρντ!

Το δείγμα είναι μικρό αλλά κι η βελτίωση της ΑΕΚ είναι αξιοσημείωτη! Οι «κιτρινόμαυροι» δεν δέχθηκαν γκολ για δεύτερο σερί ματς και νίκησαν 1-0 στη Λαμία, μολονότι έπαιζαν με 10 παίκτες από το 53' - Τρομερό σεντερφορίσιο γκολ ο Καρίμ Ανσαριφάρντ.

Όχι η «Ένωση» δεν έκανε κάποια εντυπωσιακή εμφάνιση, ωστόσο για δεύτερο συνεχόμενο ματς ήταν κυνική και μολονότι έδωσε κάποια δικαιώματα, εν τέλει ήταν αξιόπιστη στην άμυνα, κυρίως από τη στιγμή που έμεινε με δέκα παίκτες. Βέβαια, για να καταφέρει να φύγει με τη νίκη από την Λαμία χρειάστηκε και το τρομερό σεντερφορίσιο γκολ του Καρίμ Ανσαριφάρντ, ο οποίος σε ακόμα ένα ματς έκανε τη διαφορά κι έδειξε πόσο καθοριστικός είναι για την ομάδα του. 

Η ΑΕΚ έκανε αυτό που έπρεπε στην Λαμία κόντρα στην ουραγό του πρωταθλήματος, έβαλε νωρίς γκολ αλλά στο δεύτερο μέρος είδε τον αγώνα να... στραβώνει μετά την αποβολή του Ινσούα με απευθείας κόκκινη στο 53'. Μια απόφαση που έκανε έξαλλους τους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι, όμως, στον αγωνιστικό χώρο δεν έχασαν την ψυχραιμία τους κι εν τέλει πήραν εύκολα ένα πολύτιμο «τρίποντο».

Το δείγμα είναι μικρό και κόντρα σε αντιπάλους που ήταν στα μέτρα της (βλ. Παναιτωλικός, Λαμία), αλλά σίγουρα ο Μανόλο Χιμένεθ εμφανίζει βελτιωμένη την ομάδα του, προσθέτοντας στοιχεία που μας έχει συνηθίσει κι από τα προηγούμενα περάσματα του και κυρίως τη σεζόν του πρωταθλήματος.

Εν κατακλείδι, η ΑΕΚ δεν έκανε κάποιον άθλο, αλλά οι δύο σερί νίκες με «μηδέν» παθητικό είναι πολύ σημαντικές. Το πρώτο δείγμα επί Χιμένεθ είναι σίγουρα θετικό, αλλά το πρώτο πραγματικά μεγάλο τεστ θα είναι την ερχόμενη Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη, στο εξ αναβολής ματς με τον Άρη.

Ιδανικό ξεκίνημα με τον... συνήθη ύποπτο

Η ΑΕΚ, όπως ήταν αναμενόμενο, μπήκε έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς ωστόσο να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Επασί, μέχρι το 9ο λεπτό. Σε εκείνο το χρονικό σημείο «χτύπησε» ο... συνήθης ύποπτος της «Ένωσης», Καρίμ Ανσαριφάρντ, ο οποίος με ωραία κίνηση μέσα στην περιοχή άνοιξε το σκορ, φτάνοντας τα 8 τέρματα σε 21 τελικές προσπάθειες. Είναι από τα γκολ που δείχνουν την ποιότητα του Ιρανού επιθετικού, ο οποίος υποδέχθηκε την μπάλα, έχοντας πλάτη στην εστία, αλλά γύρισε και με όμορφο πλασέ έκανε το 0-1.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη «έλυσε» τα πόδια των «κιτρινόμαυρων», οι οποίοι δημιούργησαν αρκετές τελικές και θα μπορούσαν να είχαν βρει δεύτερο τέρμα πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα. Στο 18' ο Μάνταλος έβγαλε τον Μπακάκη τετ-α-τετ με τον Επασί, αλλά ο τερματοφύλακας της Λαμίας βγήκε νικητής, ενώ τρία λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι. Συγκεκριμένα, ο Ινσούα έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Ανσαριφάρντ πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να χτυπάει στην εξωτερική πλευρά του αριστερού δοκαριού.

«Μην ταλαιπωρείται την μπάλα»

Οι παίκτες του Γρηγορίου προσπάθησαν να αντιδράσουν και πίεσαν ψηλά, με αποτέλεσμα να καταφέρουν να κερδίσουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Παράλληλα, εκμεταλλεύτηκαν και την κακή κυκλοφορία των «κιτρινόμαυρων», με την ατάκα του Χιμένεθ στον Σιμόες να είναι χαρακτηριστική. «Μην ταλαιπωρείτε την μπάλα. Σωστές πάσες» ήταν η εντολή του τεχνικού της ΑΕΚ προς τους παίκτες του. Η Λαμία, πάντως, δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια «καθαρή» ευκαιρία, με τον Προβυδάκη να έχει ένα καλό σουτ έξω από την περιοχή στο 39', με την μπάλα να περνάει ψηλά άουτ.

Η αποβολή του Ινσούα έβαλε «φωτιά»!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με έναν αργό ρυθμό που βόλευε την ΑΕΚ, η οποία ήταν φανερό ότι ήθελε να ελέγξει με αυτό τον τρόπο το παιχνίδι. Την φετινή σεζόν, όμως, συνήθως τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως τα σχεδιάζει κι αυτό συνέβη και στη Λαμία. Στο 53ο λεπτό, ο Ινσούα δέχθηκε απευθείας κόκκινη κάρτα, επειδή πάτησε τον Προβυδάκη, σε μια διεκδίκηση της μπάλας, όπου δεν είχε πρόθεση. Μάλιστα, ο Χιμένεθ αντέδρασε έντονα, λέγοντας στον Κουτσιαύτη ότι: «Καταστρέφεις το ποδόσφαιρο», ενώ η ΠΑΕ στο σχόλιο της στα social media, ανέφερε: «Ο διαιτητής Αριστομένης Κουτσιαύτης με μια κόκκινη - εφεύρεση στον Ινσούα αφήνει την ΑΕΚ με δέκα παίκτες!». Η ουσία είναι ότι η απόφαση δεν άλλαξε ούτε μετά τον έλεγχο του VAR κι οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές.

Εκατέρωθεν αλλαγές και ευκαιρίες

Ο μεν Γρηγορίου για να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, κυνηγώντας την ισοφάριση, ο δε Χιμένεθ για να «θωρακίσει» το ανασταλτικό κομμάτι της ομάδας του. Για τους γηπεδούχους μπήκαν οι Ντέλετιτς, Τζανδάρης και Αραμπούλι και βγήκαν οι Προβυδάκης, Μπεχαράνο και Βασιλακάκης. Η Λαμία έπαιζε πλέον με δύο στην επίθεση. Όσο αφορά στην ΑΕΚ, ο Λόπες πήρε τη θέση του Αλμπάνη κι ο Γαλανόπουλος μπήκε αντί του Μάνταλου, ενώ έγινε αλλαγή και στο κέντρο της επίθεσης με τον Ολιβέιρα να παίρνει τη θέση του Ανσαριφάρντ.

Η Λαμία πλησίασε στην ισοφάριση στο 64', όπου πρωταγωνίστησαν δύο παίκτες που είχαν μπει πριν λίγα λεπτά. Ο Ντέλετις έκανε εξαιρετική μπαλιά κι Αραμπούλι βγήκε τετ-α-τετ, αλλά ο Νεντελτσιάρου τον πρόλαβε πριν πλασάρει, ενώ στο 71' ο Ολιβέιρα βγήκε στην αντεπίθεση, πέρασε τον Τζανετόπουλο και από πλάγια θέση σούταρε, με τον Επασί να μπλοκάρει.

Δεν απειλήθηκε η ΑΕΚ

Ο Χιμένεθ έβαλε επίσης τους Κρίστιτσιτς και Λιβάγια στις θέσεις των Σάκχοφ και Τάνκοβιτς, «φρεσκάροντας» την ομάδα του. Αυτό λειτούργησε ευεργετικά, καθώς η «Ένωση» κράτησε τους αντιπάλους της μακριά από τη μεγάλη περιοχή και δεν απειλήθηκε, ενώ παράλληλα συνέχισε να είναι η ίδια απειλητική και στην επίθεση. Τελικά, τίποτα δεν άλλαξε με την ΑΕΚ να φτάνει εύκολα στη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της. 

ΤΟ ΓΚΟΛ: 9' Ανσαριφάρντ

Λαμία (Μ. Γρηγορίου, 4-2-3-1): Επασί, Βλάχος, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Σκόνδρας, Προβυδάκης (59’ Ντέλετιτς), Μπεχαράνο (59’ Αραμπούλι), Μπιάρνασον (74’ Παλαντιβασβίλι), Βασιλακάκης (59’ Τζανδάρης), Ρόμανιτς (63’ Ταϊρόν), Καραμάνος

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-2-3-1): Αθανασιάδης, Μπακάκης, Νεντελτσεάρου, Σβάρνας, Ινσούα, Σάκχοφ (69’ Κρίστισιτς), Σιμόες, Αλμπάνης (57’ Λόπες), Μάνταλος (62’ Γαλανόπουλος), Τάνκοβιτς (69’ Λιβάγια), Ανσαριφάρντ (63’ Ολιβέιρα)


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λαμία-ΑΕΚ: Σκόραρε με το... καλησπέρα ο Καρίμ Ανσαριφάρντ (video)

Λαμία-ΑΕΚ: Σκόραρε με το... καλησπέρα ο Καρίμ Ανσαριφάρντ (video)

Λαμία-ΑΕΚ: Aποβλήθηκε ο Ινσούα και την... πλήρωσε μια πόρτα (photos+video)

Λαμία-ΑΕΚ: Aποβλήθηκε ο Ινσούα και την... πλήρωσε μια πόρτα (photos+video)

Χιμένεθ: «Προτιμώ να κερδίζω 1-0, παρά… 5-4»

Χιμένεθ: «Προτιμώ να κερδίζω 1-0, παρά… 5-4»

Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved