ΠΑΟΚ: Δεκαετία γεμάτη «εγκλήματα» εκτός έδρας - Υποθήκευσε το ευρωπαϊκό του μέλλον! (photos)

ΠΑΟΚ: Δεκαετία γεμάτη «εγκλήματα» εκτός έδρας - Υποθήκευσε το ευρωπαϊκό του μέλλον! (photos)

ΠΑΟΚ: Ο «Δικέφαλος» έχει νικήσει στα 10 από τα 41 εκτός έδρας ματς που έχει δώσει από τη σεζόν 2011-12 κι έπειτα!

Κλήρωση με τον Άγιαξ. Κλήρωση με τη Μπενφίκα, αδύναμος στα προκριματικά και στα πλέι οφ του Champions League.

Ο ΠΑΟΚ κάνει λόγο για ατυχία, αλλά υπάρχει κι άλλη ανάγνωση. Και είναι η σκληρή πραγματικότητα.  Ο «Δικέφαλος» έχει βγάλει μόνος τα μάτια του κι έχει υποθηκεύσει το ευρωπαϊκό του μέλλον. Η πορεία του την τελευταία δεκαετία είναι τραγική. Τελευταία πολύ καλή σεζόν αυτή του 2011-12 κι έκτοτε μετριότητα με ελάχιστα ξεσπάσματα.

Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να χτίσει ευρωπαϊκό προφίλ, ακόμα και στο Europa League, όπου και φέτος ήταν από τις ομάδες με τις περισσότερες παρουσίες στη διοργάνωση. Άρα, κάτι κάνει ο ίδιος λάθος. Αυτό φάνηκε και με την Ομόνοια.

Μην δώσεις στον ΠΑΟΚ αδύναμους αντιπάλους. Θα τα κάνει θάλασσα. Αυτό ισχύει ιστορικά. Όχι μόνο την τελευταία δεκαετία στην οποία αναφερόμαστε. Μία ομάδα που έχει πάρει ισοπαλίες εκτός από Μπενφίκα, Άγιαξ, Σάλκε, Ουντινέζε, Σπάρτακ Μόσχας, έχει νικήσει Τότεναμ, Φιορεντίνα, την δύναμη του ελβετικού ποδοσφαίρου Βασιλεία, δεν έχει πάρει νίκες με τις Ζίμπρου, Έστερσουντ, Λοκομοτίβα, Ολιμπίκ Ντόνετσκ…

10 στα 41 ματς!

Οι Θεσσαλονικείς δέκα χρόνια τώρα πετάνε βαθμούς και χρήμα. Γιατί οι βαθμοί φέρνουν προκρίσεις, σε κάνουν πιο ισχυρό και το ταμείο γεμίζει. Με νίκες και πωλήσεις από διαφήμιση παικτών. Αμ δε. Ο ΠΑΟΚ τα έχει πετάξει όλα αυτά στα σκουπίδια.

Ο ΠΑΟΚ την σεζόν 2011-12 νίκησε την Τότεναμ εκτός έδρας των Μπέιλ, Μόντριτς. Με ηγέτη τον νυν τεχνικό του Πάμπλο Γκαρσία. Την περίοδο 2014-15 νίκησε εκτός έδρας την Ντόρτμουντ και στον ίδιο όμιλο δεν νίκησε την Γκαμπάλα και ενώ λίγο καιρό πριν είχε πάρει το μάθημά του ο Παναθηναϊκός.

Από τη σεζόν 2011-12 έως και το βράδυ της Πέμπτης στο ΓΣΠ με την Ομόνοια, ο ΠΑΟΚ έχει δώσει 41 εκτός έδρας παιχνίδια. Σε πόσα νίκησε; Στα δέκα. Ποσοστό νικών 24,3%! Με τέτοια λάθη κι ο Άγιαξ θα σου έρθει στην κλήρωση και η Μπενφίκα και οποιοσδήποτε ισχυρός στα πλέι οφ.

Ο ΠΑΟΚ έχει εγκληματήσει εις βάρος της ιστορίας του και υποθήκευσε το ευρωπαϊκό του μέλλον. Με δεδομένο ότι κατρακυλά το ελληνικό ποδόσφαιρο συνολικά, ο ΠΑΟΚ δεν θα έχει έσοδα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα από την ΟΥΕΦΑ και δεν θα μπορεί να προσδοκά να πληρωθεί την υπεραξία των παικτών του.

 Λάθη φυσικά έχει κάνει και στην Τούμπα. Αλλά σαφώς τα πηγαίνει καλύτερα με μικρομεσαίες ομάδες, σε σχέση με εκτός έδρας. Αντίθετα, τα κάνει θάλασσα εντός με τους πιο δυνατούς. Για παράδειγμα δεν έχασε εκτός από Άγιαξ, Μπεφνίκα, Σάλκε, Ουντινέζε, αλλά έχασε και από τις τέσσερις εντός!

Ας δούμε αναλυτικά τα εκτός έδρας ματς του ΠΑΟΚ την τελευταία δεκαετία και βγάλτε συμπεράσματα με τους βαθμούς που έχει πετάξει.

2020-21

Μηδέν νίκες σε τέσσερα ματς. Ηττήθηκε, χωρίς να καταλάβει κανείς το πώς, στο Κράσνονταρ, έχασε με ανατροπή 0-2 στην Ολλανδία από την Αϊντχόφεν, ηττήθηκε με μετριότατη εμφάνιση και παιδικά λάθη από την Ομόνοια και πήρε απλώς ισοπαλία στη Γρανάδα, όπου ήταν καλύτερος.

21019-20

Μηδέν νίκες σε δύο ματς. Άντε να χάσεις από τον Άγιαξ, ο οποίος λίγους μήνες πριν έφτασε μερικά δευτερόλεπτα από τον τελικό του Champions League. Και μάλιστα με τρία πέναλτι (μπήκαν τα δύο). Αλλά να χάσεις από τη Σλόβαν Μπρατισλάβας και στη συνέχεια ν’ αποκλειστείς είναι ασυγχώρητο.

2018-19

Η ψύχωση για το πρωτάθλημα έκανε τον ΠΑΟΚ να παραμελήσει την Ευρώπη. Νίκησε εκτός τη Βασιλεία κι έφερε ισοπαλίες με Σπαρτάκ Μόσχας και Μπενφίκα. Όλα αυτά στα προκριματικά και τα πλέι οφ του Champions League. Μόλις χάθηκε το όνειρο των ομίλων τα παράτησε.

Νίκη με την Μπάτε και ήττες από Βίντι και Τσέλσι. Εννοείται με τους Λονδρέζους είναι στα πρόγραμμα. Όχι όμως με τους Ούγγρους. Εκείνη τη σεζόν, μάλιστα, έχασε στην Τούμπα από Βίντι και Μπάτε. Τρία ματς (συν τη Βίντι εκτός) που του στέρησαν πολύτιμους βαθμούς. Δύο νίκες σε έξι αγώνες…

2017-18

Μηδέν νίκες σε δύο αγώνες. Ισοπαλία με την Ολυμπίκ Ντόνετσκ 1-1 και ήττα-αποκλεισμός με 2-0 από την Έστερσουντ. Τα λόγια είναι περιττά. Σύνολο με την Ομόνοια έξι ματς με μικρομεσαίους αντιπάλους. Συν τα αποτελέσματα εντός με Βίντι, Μπάτε, Ομόνοια. Αντιλαμβάνεται κανείς τους βαθμούς που έχει σκορπίσει ο ΠΑΟΚ.  

2016-17

Εδώ είναι θετικό το πρόσημο, αλλά… Δύο νίκες με Φιορεντίνα, Σλόβαν Λίμπερετς, ισοπαλίες με Άγιαξ, Σάλκε (αλλά αποκλεισμοί στην Τούμπα στα προκριματικά του Champions League και στους «32» του Europa League, αντίστοιχα) και ήττα από την Καραμπάγκ. Δύο νίκες σε πέντε ματς, ωστόσο, η μία ήττα στο Αζερμπαϊτζάν δεν δικαιολογείται.

2015-16

Μία νίκη σε έξι ματς! Έχασε από την Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ κι έφερε ισοπαλίες με Μπρόντμπι, Σπάρτακ Τρνάβας. Όλα αυτά τα προκριματικά. Στους ομίλους νίκησε τη Ντόρτμουντ, έχασε από την Κράσνονταρ κι έφερε ισοπαλία με την Γκαμπάλα… Τέσσερα ματς, που κάλλιστα μπορούσε να τα πάρει όλα. Άντε να συγχωρήσει κανείς το 1-1 με την Μπρόντμπι μετά τη νίκη 5-0 στην Τούμπα.

2014-15

Μία νίκη σε τέσσερις αγώνες. Ήττες από Ζίμπρου (!), Γκινγκάμπ (έχασε κι εντός από τους Γάλλους),ισοπαλία με Φιορεντίνα, νίκη με Ντιναμό Μινσκ.

2013-14

Μία νίκη σε πέντε αγώνες. Νίκησε την Σαχτάρ από το Καζακστάν, έφερε ισοπαλίες με Μέταλιστ (πολύ ισχυρή τότε), Σάλκε, Αλκμάαρ, Μακάμπι Χάιφα. Την τελευταία δεν νοείται να μην τη νικήσεις. Έχασε στους «32» του Europa League από τη Μπενφίκα 3-0.

2012-13

Ένα ματς και τέλος. Ήττα στη Βιέννη από τη Ραπίντ κι εκτός ομίλων. Μόλις είχε αναλάβει ο Ιβάν Σαββίδης.

2011-12

Η καλύτερη σεζόν με τρεις νίκες σε έξι αγώνες. Επικράτησε των Βαλερένγκα, Τότεναμ, Σάμροκ Ρόβερς κι έφερε ισοπαλίες με Ουντινέζε, Ρούμπιν Καζάν, Καρπάτι Λβιβ.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΟΚ: Μπλέξιμο και... προσφυγή από πρώην (photos)

ΠΑΟΚ: Μπλέξιμο και... προσφυγή από πρώην (photos)

Ομόνοια-ΠΑΟΚ 2-1: Έτσι ήρθε ο οδυνηρός αποκλεισμός για τον «Δικέφαλο» (video)

Ομόνοια-ΠΑΟΚ 2-1: Έτσι ήρθε ο οδυνηρός αποκλεισμός για τον «Δικέφαλο» (video)

ΠΑΟΚ: Ολική ρήξη με Ζαμπά - Έφυγε χωρίς άδεια!

ΠΑΟΚ: Ολική ρήξη με Ζαμπά - Έφυγε χωρίς άδεια!

Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved