Άρης - Ολυμπιακός 1-2: Φορτούνης κέρναγε, Μπουχαλάκης… σκόραρε (photos+videos)

Άρης - Ολυμπιακός 1-2: Φορτούνης κέρναγε, Μπουχαλάκης… σκόραρε (photos+videos)

Άρης - Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» βάφτηκε το ντέρμπι κορυφής στο «Κλ. Βικελίδης», επικρατώντας 2-1 των «κίτρινων» για την 10η αγωνιστική της Super League.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τον Ολυμπιακό ήταν οι Κώστας Φορτούνης και Ανδρέας Μπουχαλάκης, μια και ο πρώτος ήταν αυτός που έβγαλε δύο ασίστ στον συμπαίκτη του και αυτός σημείωσε και τα δύο τέρματα της ομάδας του, ισοφαρίζοντας σε μία βραδιά, όσα γκολ είχε πετύχει όλα αυτά τα χρόνια στους Πειραιώτες.

Το πρώτο «χτύπημα» από τη συνεργασία των δύο μέσων των Νταμπλούχων Ελλάδας ήρθε στο 29’ από στημένη μπάλα, ενώ το δεύτερο στο 47’ σε μία εξαιρετική αντεπίθεση. Στο 74’ ο Μπερτόγκλιο έβαλε και πάλι τους γηπεδούχους στην διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος, χωρίς ωστόσο να αλλάξει κάτι στα τελευταία λεπτά.

Έτσι, ο Ολυμπιακός πήρε ένα σημαντικό «διπλό» στο φετινό μαραθώνιο, παρέμεινε αήττητος και οδηγεί την… κούρσα, έχοντας 22 βαθμούς σε 8 αναμετρήσεις, τρεις περισσότερους από τον Άρη και τέσσερις από τον ΠΑΟΚ, στον ίδιο αριθμό αγώνων, την στιγμή που ο «Δικέφαλος» θα παίξει την Κυριακή (29/11) κόντρα στην Λαμία στο ΔΑΚ της πόλης της Φθιώτιδας.

Μοιρασμένη… εκκίνηση και «χτύπημα» με Μπουχαλάκη

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα οι δύο ομάδες προσπάθησαν να βρουν τα… πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο. Η πρώτη απειλή ήρθε στο 7ο λεπτό από τον Άρη με πρωταγωνιστή τον Μάνο. Ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού βρέθηκε σε θέση… βολής στην «ερυθρόλευκη» περιοχή, αλλά η κεφαλιά που έπιασε δεν βρήκε στόχο και χάθηκε η ευκαιρία για τους «κίτρινους».

Στα επόμενα λεπτά, οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τα προβλήματα που είχαν οι γηπεδούχοι στο κέντρο της άμυνάς τους. Η πρώτη «ερυθρόλευκη» προειδοποίηση ήρθε στο 10’ όταν ο Ελ Αραμπί έκανε ωραία ενέργεια, κατάφερε να βρει τον χώρο να σουτάρει ανάμεσα σε δύο ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων, αλλά ο Σιαμπάνης ήταν στο σωστό σημείο και μπλόκαρε.

Η δεύτερη και πιο σημαντική απειλή των Πειραιωτών έλαβε χώρα έξι λεπτά αργότερα, αυτή την φορά με πρωταγωνιστή τον Φορτούνη, που με το κοντρόλ του «άδειασε» τον Μπεναλουά, έκανε το σουτ από τον άξονα, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σιαμάντη. Μάλιστα, στο 20’ οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν και πάλι σε θέση… βολής, αλλά η κεφαλιά του Σισέ βρήκε σε ετοιμότητα τον Έλληνα πορτιέρο του Άρη.

Οι Νταμπλούχοι Ελλάδας μπόρεσαν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε γκολ, λίγο πριν την συμπλήρωση του πρώτου μισάωρου της αναμέτρησης. Ήταν το 29ο λεπτό, όταν ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, η μπάλα πήρε περίεργα φάλτσα, πέρασε από πολλά σώματα και στο δεύτερο δοκάρι, ο Μπουχαλάκης με προβολή άνοιξε το σκορ.

Στα επόμενα λεπτά, ο Άρης προσπάθησε να αντιδράσει και βγήκε στην επίθεση, αναζητώντας τους διαδρόμους προς την εστία του Ζοσέ Σα, ούτως ώστε να φτάσει στην ισοφάριση πριν το ημίχρονο. Μάλιστα, στο 41’ ο Ματέο Γκαρσία έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά το σουτ που έκανε μέσα από την περιοχή, έχοντας όμως πολλά σώματα μπροστά του, πέρασε άουτ.

Τον χτύπησε στην κόντρα

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον Ολυμπιακό, καθώς δευτερόλεπτα μετά την σέντρα, ο Ανδρέας Μπουχαλάκης διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα και αυτά της ομάδας του. Ήταν το 47ο λεπτό όταν οι Πειραιώτες βγήκαν εξαιρετικά στην αντεπίθεση.

Ο Ρούμπεν Σεμέδο έκοψε μερικά μέτρα πάνω από την περιοχή της ομάδας του, βρήκε τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί στον άξονα, αυτός με τη μία άνοιξε στα αριστερά στον Κώστα Φορτούνη, ο οποίος έφτασε κοντά στην περιοχή του Άρη, έκανε τη σέντρα, ο Ανδρέας Μπουχαλάκης έκανε το κοντρόλ και έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ, γράφοντας το 2-0.

Οι «κίτρινοι» προσπάθησαν να αντιδράσουν από το γρήγορο δεύτερο τέρμα των Πειραιωτών, ωστόσο, άφησαν πολλούς κενούς χώρους στην άμυνά τους, τους οποίους θέλησαν να εκμεταλλευτούν οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς.

Μάλιστα, στο 55’ ο Ολυμπιακός έφτασε και πάλι με αξιώσεις στα καρέ του Σιαμπάνη, όταν ο Λοβέρα έκανε την κούρσα, μπήκε στην περιοχή, θέλησε να γυρίσει αλλά ο Ρόουζ έδιωξε σε κόρνερ, από το οποίο η κεφαλιά του Σεμέδο βρήκε σε ετοιμότητα τον πορτιέρο του Άρη.

Ο Άκης Μάντζιος θέλησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του, με τους Λόπεθ και Σίλβα να μπαίνουν αντί των Μάνου και Γκαρσία, αντίστοιχα, την στιγμή που ο Πέδρο Μαρτίνς θέλησε να… φρεσκάρει τα «φτερά» του, με τον Μασούρα αντί του Λοβέρα. Μάλιστα, ο Έλληνας μέσος θέλησε να απειλήσει στο 65’ αλλά το σουτ που έκανε μετά από ωραία αντεπίθεση του Ολυμπιακού χτύπησε στον Ρόουζ

Οι Πειραιώτες προσπάθησαν για μία ακόμα φορά να… πιάσουν στον… ύπνο την άμυνα του Άρη στο 73ο λεπτό, με πρωταγωνιστή τον Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός άσος κατέβασε τη μπάλα έξω από την περιοχή των γηπεδούχων, έκανε το μακρινό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σιαμπάνη.

Ελπίδες με Μπερτόγκλιο

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, οι «κίτρινοι» μπήκαν και πάλι στην διεκδίκηση του αγώνα. Συγκεκριμένα, ο Μπερόγκλιο έκανε ωραία κίνηση, βρήκε τον Σαντέ Σίλβα, αυτός με τη μία γύρισε τη μπάλα παράλληλα με την εστία του Ολυμπιακού και ο Μπερτόγκλιο με πλασέ στην κίνηση, μείωσε 2-1.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, στα επόμενα λεπτά οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να φτάσουν σ’ ένα ακόμα τέρμα, ούτως ώστε να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα. Οι «κίτρινοι» άρχισαν να πιέζουν ακόμα περισσότερο την άμυνα του Ολυμπιακού, η οποία είχε καλές τοποθετήσεις. Στο 82’ ο Σισέ έδιωξε τη σέντρα του Γκάμα, ωστόσο, η καλύτερη στιγμή ήταν για τους Πειραιώτες.

Πρωταγωνιστής ήταν ο Μάριος Βρουσάι, που είχε περάσει πριν λίγα λεπτά στον αγωνιστικό χώρο. Ήταν το 89ο λεπτό, όταν ο νεαρός Έλληνας διεθνής πέρασε τέσσερις αντιπάλους, έκοψε προς τον άξονα, αλλά ο Κάιπερς δεν κατάφερε να μπει στην πορεία της μπάλας. Τα επόμενα λεπτά σταμάτησε η δράση στο «Κλ. Βικελίδης» ελέω της σύγκρουσης που είχαν Μπεναλουά και Κάιπερς. Όταν άρχισε και πάλι ο αγώνας, οι Νταμπλούχοι Ελλάδας μπόρεσαν να διατηρήσουν το προβάδισμά τους και έφυγαν με το «διπλό» από την Θεσσαλονίκη.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν (84’ Γκανέα), Ρόουζ, Μπεναλουάν, Σάκιτς, Σάσα (69’ Μπερτόγλιο), Ματίγια, Τζέγκο, Γκάμα, Γκαρσία (57’ Σίλβα), Μάνος (57’ Λόπεθ).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Χολέμπας, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (101’ Πέπε), Καμαρά, Φορτούνης (83’ Βρουσάι), Λοβέρα (63’ Μασούρας), Ελ Αραμπί (83’ Κάιπερς).


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άρης - Ολυμπιακός: Η προβολή του Μπουχαλάκη που άνοιξε το σκορ (video)

Άρης - Ολυμπιακός: Η προβολή του Μπουχαλάκη που άνοιξε το σκορ (video)

Άρης - Ολυμπιακός: Δεύτερο «χτύπημα» από Μπουχαλάκη (photos+video)

Άρης - Ολυμπιακός: Δεύτερο «χτύπημα» από Μπουχαλάκη (photos+video)

Άρης - Ολυμπιακός: Μείωσε ο Μπερτόγκλιο (photos+video)

Άρης - Ολυμπιακός: Μείωσε ο Μπερτόγκλιο (photos+video)

Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved